Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Zaba Creative Commons License 2008.12.30 0 0 15
Felszítanám a kedélyeket, mert azt hiszem a

Budapest Fôváros Közgyűlésének 69/2008. (XII. 10.) önkormányzati rendelete
Budapest Fôváros szmogriadó-tervéről

tartalmaz némi gonoszságot.

Tehát aki birtokában van a tudásnak, átesett már ilyesmin, kérem mondja el, mi a módja és az útja egy ilyen utólagos katalizátor beszerelésnek.

Értsd hol végeznek ilyet, mennyiért és milyen hivatalokhoz kell elmenni, hogy a sárga plecsniből zöld legyen, és a zöldkártyára és a forgalmiba is bevezessék?

Milyen gyakran kell tisztíttatni/tisztítani, vagy cserélni egy ilyen elemet? Láthatólag csak a katalizátor-test 35ezer Ft körüli tétel.
capriv6 Creative Commons License 2007.06.14 0 0 14

remus.at

totalcar magazin tech rovata

Előzmény: bakmarci (13)
bakmarci Creative Commons License 2007.02.09 0 0 13
Egy ideje engem is foglalkoztat ez a téma. Semmi adókedvezmény nélkül is. Egyszerűen azért, hogy kevésbé szennyezzek. Utólag is beépíthető oxidációs és 3utas is nagyjából egy árban (katalizátor.hu). Inkább az oxidációs jöhet szóba. Néhány feltételt érdemes betarttani:
- legyen jó szerkezeti állapotú a motor (ne egye az olajat)
- legyen jó a befecskendezés minősége, időpontja, mennyisége
- a motor űrtartalmához és teljesítményéhez kell kiválasztani a katalizátor dobot
- minél közelebb teszed a leömlőhöz, annál jobban hat (nagyobb a hőmérséklete) és nem tömődik el
- hővédő lemezt kell felszerelni a katalizátor környékére, ha közel van valamihez
hirtelen ennyi.......
kb. tizedére csökken a koromkibocsájtás, tehát igenis van értelme, főleg ha tudatos emberek vagyunk és van rá pénzünk megvalósítani.
Előzmény: kiggyo (12)
kiggyo Creative Commons License 2006.08.22 0 0 12

Szia!

Bár ahogy elnézem elült a topic, de hátha olvassa még valaki. Mire jutottatok az utólagos katalizátor témában. Nekem egy katalizátor nélküli TD autóra kellene raknom, szintén sokféle okból, mennyit bír ki egy ilyen?

Előzmény: Berhel Elek (11)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.04.12 0 0 11
TCSA!Köszönöm a segítségedet!!!!!!!!!
Mad Max-mint említettem a dolog összetett,s ez csak egy része.
QuadCam-én be tudom vinni az autót.
sziasztok
QuadCam Creative Commons License 2001.04.12 0 0 10
Berhel Elek: rosszul tudom, hogy 0% a vám és gyárilag kat. nélküli autót behozni nem lehet?
Előzmény: Berhel Elek (7)
TCSA Creative Commons License 2001.04.12 0 0 9
Hú, a Janóé nem jut eszembe, a Kipuff Klinikáé:
Fogarasi ut 189 XIV.ker. 3838055
Bárdi Autó:
Budapest, VIII.ker. Orczy út 46. 303-0930
Mad Max Creative Commons License 2001.04.12 0 0 8
Igy már érthető, hogy mért akarsz katalizátort!

Úgy érzem, hogy egy sülyedő topic lesz ebböl......

Előzmény: Berhel Elek (7)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.04.11 0 0 7
Köszönöm a segítséget,egyet had' kérjek még, címet ill./vagy telefonszámot a lent említett helyekhez.
A katalizátor egyébként több dolog miatt kellene:
-végre van egy olyan masinám ami nagy,csendes ,erős(jó,nem egy versenyautó,de azt hiszem ez nem is az a kategória ahol bizonyítani kellene)de megy ha kell,és emelett szeretném ha már sajnos még nem katalizátorral készült némi környezetvédelmi követelményeknek is eleget tenne.Emellett 12%-al kevesebb lenne rá a vám.A súlyadóra nem is gondoltam.
Szóval előre is köszönöm a segítségeteket és továbbra is várnék minden véleményt,tapasztalatot stb. ez ügyben.
Köszönettel B.E.
TCSA Creative Commons License 2001.04.11 0 0 6
Ja igen, Bárdi biztos, de talán még a Janó cége is úgy tudom. Kipuff Klinika?
Előzmény: Berhel Elek (3)
QuadCam Creative Commons License 2001.04.11 0 0 5
Elek: Bárdi autónál kérdezd, van néhány féle utángyártott katalizátoruk 22-34k között voltak tavaly (én is náluk vettem Bosal-t 28k-ért). Ha jól emlékszem volt dízelre való is.
Mad Max Creative Commons License 2001.04.11 0 0 4
Neked minek a katalizátor? Gyengébb lesz az autó, egy rakás lóvéda kerül szóval nem értem... Igaz talán a súlyadón fogsz valamit /ha persze fizetsz :)))))/ de egyébként mi értelme????
Előzmény: Berhel Elek (3)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.04.10 0 0 3
TCSA!Köszi,ezekkel mind tisztában vagyok de hol lehet ilyenhez hozzájutni utólag?????????
TCSA Creative Commons License 2001.04.10 0 0 2
Motorvezérlés nélküli dízelre csak a drágábbik oxidációs katalizátor megy fel, de azt meg 50e km-enként cserélni kell, a szabályozható katalizátor kibírhat akár 100ezret is (attól függ persze). De azt én sem értem hogy egy mérsékelt jellegű motort mit kell még ezzel is fojtani...
Drága a vizsga is mert be kell vezetni a forgalmiba hogy katalizátoros lett a masinéria.
Berhel Elek Creative Commons License 2001.04.10 0 0 1
Mad Max!Lehet ,hogy szerinted semmi értelme ,de remélem más nem így gondolja.Sorolhatnék mindenféle környezetvédelmi szempontot,de gondolom ilyenről hallottál már TE is.Azért mégis kiváncsi lennék mások véleményére és segítségére is.Köszi
Mad Max Creative Commons License 2001.04.10 0 0 0
0 értelme van a aktalizátornak!
Előzmény: Berhel Elek (-)
Berhel Elek Creative Commons License 2001.04.10 0 0 topiknyitó
segítséget szeretnék kérni,mivel úgy alakult,hogy az autómra katalizátor kellene,utólag.Köszönettel fogadnék minden olyan hozzászólást,tapasztalatot ami ezzel a témával kapcsolatos.Főleg olyan információkra lenne szükségem,hol és mennyiért lehet felrakatni ilyet,vagy beszerezni.De érdekelnének a témával kapcsolatos tapasztalatok és az esetleges buktatók is,egyszóval minden ami ide tartozik.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!