Keresés

Részletes keresés

Z-kereső Creative Commons License 2005.02.18 0 0 20
:(((
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.14 0 0 19
Azt megfigyeltetek, hogy a Halal 50 Orajaban ugyan azt a 3 dolgot uvoltozik benne a nemetek egyhuzamban? Felvettek harom bekiabalast, es kulonbozo hangerosseggel, kulonbozo sorrendben azokat varialjak alapzajkent a nemet katonaknak, hogy a nemet feelinget megteremtsek
Hörbi Creative Commons License 2002.11.12 0 0 18
Megvizsgálták a fotón látható halottak személyazonosságát és kiderítették, hogy olyan személyek is találhatók rajta, akik a januári szövetséges offenzívában részt véve haltak hősi halált.
A "hősi halál" kifejezést direkt használtam, mert szvsz mindenki ilyen halált hal, aki valamilyen formában - álljon bármelyik oldalon - a hazájáért áldozza életét.
Előzmény: Törölt nick (16)
lanigiroisz Creative Commons License 2002.11.12 0 0 17
Nem kávézni mentél közben? Te, ez a mi haflerünk a Hessler ezredes fia?
Egyébként mért vágták volna ki a németek? A németek meg az amerikaiak igaz barátok, szövetségesek, együtt verik azt, akik a zsidókat bántani merészelik!
Valami vacak kópia lehetett!
Előzmény: hasas_pasas (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 16
Na de azert azt szogezzuk le, hogy a Malmedy meszarlas nem hasznalt az amerikai katonak egeszsegenek.

"az udvarháznál készült fotók (amiket Nürnbergben is felhasználtak) leghamarabb 1945. január 14.-én készülhettek"

Az ilyeneket honnan tudjak? Mi zarja ki, hogy korabban keszultek?

Előzmény: Hörbi (10)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.12 0 0 15
Nana, azert o is egy szal geppuskaval nekiment volna a nemeteknek, mert a szelhamos egyenruha alatt azert erzo, es igazi amerikai sziv dobogott.
Előzmény: H_G (11)
sierra Creative Commons License 2002.11.03 0 0 14
herzlichen Dank, Mann. :-)
Előzmény: H_G (13)
H_G Creative Commons License 2002.11.01 0 0 13
Miért lenne off? Ezt éneklik:

Panzerlied

Előzmény: sierra (12)
sierra Creative Commons License 2002.10.31 0 0 12
ez is kissé off

mit énekelnek a katonák, mikor Hessler felsorakoztatja őket négyszög alakzatban? Nem tudja valaki véletlen a szövegét?

H_G Creative Commons License 2002.10.31 0 0 11
"Az amerikaiak pedig felruházták a filmbéli katonáikat a moralizáló, becsületes, de ugyanakkor kemény, "szarokbele" fazonokkal."

Kivéve, amelyiket nem, mert a Telly Savalas alakította fickó messze nem volt becsületes (viszont szórakoztató).

Előzmény: Zsoldos (8)
Hörbi Creative Commons License 2002.10.31 0 0 10
Félig-meddig OFF
Malmédy: Máig nem tudják eldönteni, hogy miképpen zajlott pontosan a "mészárlás", de azt már az amik is elismerték azóta, hogy "kicsit" rátettek a dologra, mert az ardenneki német offenzíva 0 alá vitte a G.I. morált. Ami jelenleg biztosnak tűnik:
az amerikaiak szökni próbáltak
egy román állampolgárságú népi német kezdett el lőni
a halottak száma bizonyítottan 12, (helyi lakos) szemtanúk szerint kb. 30, az amerikaiak szerint 130 fő
az udvarháznál készült fotók (amiket Nürnbergben is felhasználtak) leghamarabb 1945. január 14.-én készülhettek
SpaceMonKey Creative Commons License 2002.10.31 0 0 9
Kicsit OFF, de pl. én annak idején vmelyik német szatelliten láttam az Indy első részéből egy kicsit, kb, épp az akörüli jelenetet, amikor a gestápós csávóka vidám "Heil Hitler" köszöntéssel üdvözöl valakit, és lehet látni a tenyerén a medál lenyomatát, amiből a néző kitatálhassa, hogy innen másolták a cuccot a németek (mivel az eredetit Indy eloopta, vagy ilyesmi). Ezt a részt abszolúte kivágták, pedig ez eléggé kulcsjelenet. Plusz az egész film leg hagyománytörőbb jelenetét, amikor a burnuszos fickó elkezd hadonászni a handzsárjával (vagy fidzsájával :)) Indy János meg lazán habalövi és megy a dolgára. Esztmost mér'? Hülye germánok.
Zsoldos Creative Commons License 2002.10.31 0 0 8
Valóban felruházták a németeket kvázi jó tulajdonságokkal, eltökéltség, bátorság stb, de azért messze nem objektív. (Tény, hogy tárgyilagosabb mint a többi akkori film.) Az amerikaiak pedig felruházták a filmbéli katonáikat a moralizáló, becsületes, de ugyanakkor kemény, "szarokbele" fazonokkal. Amilyeneknek mutatni akarták magukat a világnak és saját népüknek. Ez mindig is egyfajta országimázs volt a részükről.
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.31 0 0 7
A halal 50 oraja egyebknet a nemetek szempontjabol meglehetosen objektiv szerintem. Nem butak, nem gonoszak, hanem kemeny katonak. Az amerikaiak viszont szetzilaltak, fegyelmezetlenek, es egy bolhacirkusz az egesz.
Ez a film pont nem jo pelda erre
Előzmény: Zsoldos (6)
Zsoldos Creative Commons License 2002.10.31 0 0 6
Ha az amerikaiak 2. vh-ról szóló filmjei csak egy kicsit is objektívek lennének (nem a maiakról beszélek elsősorban) talán a németek is bent hagynák a számukra "nemszeretem" részeket.
Törölt nick Creative Commons License 2002.10.31 0 0 5
Nekem szerencsere megvan vagatlanul az egesz. vagy 15 eve vettem fel a magyar tevebol
dongenaro Creative Commons License 2002.10.04 0 0 4
Kedves hasas_pasas!!!

Teljes mértékben igazolni tudlak. Én ezt a filmet kb. 10 éve láttam, vagy a PRO7-en vagy az RTL-en, mikor még (nyugat-)Berlinben dolgoztam. Pont ezek miatt a vágások miatt nagyon fel voltam háborodva... És az az érdekes, hogy több ilyen "megcsonkított", "kilúgozott" filmet is láttam abban az időben. Vajon hogy tetszhetett ez az amerikaiaknak (persze nekik megvoltak a saját szatellites műsoraik) akik akkor még "ideiglenesen" Németországban állomásoztak??

Viszont ott láttam életemben először a "Volt egyszer egy Vadnyugat" NEM megcsonkított változatát (melynek a végén Cheyenne meghal), amit viszont Magyarországon nem láthattunk a mozikban...

dongenaro

DaemonLaz Creative Commons License 2002.10.04 0 0 3
Németek vállalják a múltjukat? Mióta? A Medal of Honor német, PS2-es verziójában pl. horogkereszt helyett csillagok vannak, persze arra hivatkozással, hogy el akarják kerülni a szélsőjobb feltüzelését. Szar duma.

[ D a e ]

FOMA Creative Commons License 2002.09.14 0 0 2
"Amint Anleve elesik, egy fiu megprobalja leloni Hessler ezredest, am elteveszti, elkapjak. Kivegeznek, de az apja odajon, hogy ne tegyek. Erre Hessler: ok, hagyjak eletben a fiut ... es lojjek le az apat. Kivagtak az egeszet."

Ezzel kapcsolatban az az érdekes, hogy valamelyik magyar változatban is hiányzik, talán az HBO-sból, de ebben nem vagyok biztos.

djnovak Creative Commons License 2002.09.13 0 0 1
hI!
nINCS MEG VALAKINEK cD-N, VAGY JÓ MINŐSÉGŰ vhs-EN A hALÁL 50 ÓRÁJA????

Nem ingyen gondoltam !!!!

Irj, ha megvan!4!!!

djnovak@freemail.hu

Köszi!

Zoli

SubWoofer Creative Commons License 2001.04.09 0 0 0
Akkor ez igy a "Halal 0 oraja" volt
hasas_pasas Creative Commons License 2001.04.09 0 0 topiknyitó
Fenti film a kedvenceim koze tartozik, ezert nagyon megorultem neki, hogy a hetvegen a Kabel 1 musorra tuzte. Amin elszomorodtam, az az volt, hogy bizony kivagtak belole reszeket. S nem kegyetlen reszeket, mint teszik azt pl. Schwarzenegger filmeknel, amikor belet kitaposnak stb. Hanem olyan reszeket vagtak ki, amelyek segitsegevel a nemet hadsereg szerepet maskent iteli meg az ember, mint nelkuluk. Plusz nagyon fontos reszei a filmnek, nem mellekepizodok:

1) Malmedynel az SS lemeszarolja a fogsagba esett amerikai katonakat egy tisztason, csak az a tiszt menekul meg, akit ez tesz ferfiva, ezaltal lesz belole pozitiv hos. Kivagtak, azzal egyutt, hogy kesobb Hessler ezredes tiltakozik a meszarlas ellen, mondvan, ezzel az amerikaiakat tuzelik fel. Ezt is kivagtak.

2) Amint Anleve elesik, egy fiu megprobalja leloni Hessler ezredest, am elteveszti, elkapjak. Kivegeznek, de az apja odajon, hogy ne tegyek. Erre Hessler: ok, hagyjak eletben a fiut ... es lojjek le az apat. Kivagtak az egeszet.

3) Az elejen van egy jelenet, amire teljesen nem emlekszem, de Hessler ezredeshez bevisznek egy kurvat, de az nem ker belole. Sajnos a pontos jelenetre nem emlekszem, de kivagtak.

Mindez azert bosszant, mert Nemetorszag nekem eddig teljesen azt jelentette, hogy vallajak a multjukat, s megprobaljak azt felejtetni - nyiltsaggal, oszinteseggel. Ez a huzas viszont arra vall, hogy azert vannak, akik megprobaljak kicsit atirni a tortenteket.

hp

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!