Hát, sok x@r van egy képcsőben, ólam az tuti nincs...
A röntgen ellen úgy védekeznek, hogy "precizen" beállitják a képcső munkapontját... Ugyanis csak bizonyos munkapont felett kezd el röntgen tartományban sugárzani... Mérni is biztos lehet valamivel, demég nem láttam olyan helyet ahol ilyen mérést csinált volna bárki is...
Azt hiszem, ez nem az aura, hanem szimplán elektromágneses kisugárzás. Vannak emberek, akiknek marha erős van. Bélyeggel vagy LSD-vel néha megérzem (igaz, utoljára vagy 4 éve űztem ezt a sportot :-)
És mivel védik ki a röntgensugarak terjedését?
Mert én úgy tudtam ólombevonattal, ami a képcső belső felületén található, de lehet hogy nem így van.
"SPECIAL SHIELDING" - ennyi az utalás az X sugarak szűrésére alkalmazott pajzsra, a képcsöveken található matricán.
Aztán hogy mi az a speciális anyag...
Na ez az, valószínűleg a kutya sem végzett még kisérleteket vagy számításokat ezzel kapcsolatban. Nem tudom, hogy az emberi aura vajon ugyanúgy hat-e, mint azok a sugárzások. És akkor még ott van az is, hogy nem mindenkinek az aurája fagyasztja le a gépeket, akkor nem mindenkire hatnak a sugárzások sem? És ha ez is igaz, akkor jó lenne tudni, mitől függ, hogy rossz hatással van ránk a gépünk. Elgondolkodtató egy téma!
Hahó PINGYI!
Ja, erről beszéltem. Van egy grafikus haverom, aki mellett rendszeresen szénné fagy bármilyen PC, a gyerek egy szabályos gépgyilkos. Állítólag az emberi aura hat a számítógépekre! Márpedig ha ez így van, akkor fordítva is igaz kell, hogy legyen.
Ezentúl térdelve dolgozom :) Nem lehet ezt valami kütyüvel mérni (meg egészségügyi határérték miegymás)? Volt valami minisztériumi rendelet a képernyő előtti tartózkodás rendjéről... Kitértek ebben a sugárzásra is, vagy csak a szemészlobbit akarták bosszantani?
Namost szóljatok rám, ha hülyeséget mondok, mert nem értek ezekhez a dolgokhoz és még a hajam is szőke. :)
Több mint tíz éve monitorok közt élek, otthon is, munkahelyen is. Lehet, hogy egyes emberekre hatnak ezek a sugárzások, de biztos, hogy nem mindenkire. Régen azt mondták, még meddő is lehet tőle az ember lánya. Ezzel szemben magam vagyok a megtestesült termékenység. Vagy pont ez van a sugárzások miatt? :)
Én még csak olyat tapasztaltam, hogy valakinek a közelségétől szállnak el sorban a programok, olyat nem, hogy valaki megbetegedett volna a monitorok sugárzásától. Persze ettől még létezhet.
Hát én még nem láttam ólombevonatot egy képcsövön sem, pedig láttam már párat...
A röntgen-sugárzás viszont igaz, és jellegzetessége, hogy a képernyő sikjával párhuzamosan fejti ki "áldásos" tevékenységét-tehát ha a lábadat belógatod az asztal alá úgy, hogy a képernyő sikja felette van, hát igy jártál:o)
Nem is mondtam ám olyat, hogy fény jönne belőlük, bár az enyémen van egy szép zölden világító LED... :) Viszont lehet, hogy van bennük egy jó kis elektromágnes, ami mágneses teret gerjeszt, aztán nem biztos, hogy szerencsés dolog napi x órát ilyen elektromágneses térben töltenie az embernek. Persze árnyékolva vannak, tudom, de biztosan nem tökéletesen és ha lenne egy műszerem ami ezeket a dolgokat tudná mérni biztos jól megijednék, hogy milyen veszéles környék is a számítógépek fél-egy méteres környezete:)
De mondom, lehet hogy hülyeségeket beszélek, mert én csak így sejtem a dolgokat, de nem biztos hogy így is vannak.
Úgy tudom, hátrafelé elenyésző mértékben sugároz csak, de nem csak elektrosztatikus sugárzás van, ganem kismértékű röntgensugárzás is.
Ezért van ólombevonat a képcsövön.
LCD képernyő - hát nem is tudom. Nincs olyan képe mint a katódsugárcsövesnek, ráadásul (még) baromi drága. Ettől függetlenül biztosan ez a jövő, de lehet, hogy pár év múlva feltalálnak valami jobbat.
Úgyhogy én úgy vagyok vele, hogy inkább egy TCO szabványos, hagyományos monitor - ez már nem vágja szét az ember szemét.
Én valami olyasmire gondoltam, hogy kimondottan hátrafelé vajon lő-e ki elektronnyalábot a monitor? (Merthogy épp ilyenek kereszttüzében ülök, és valaki úgy informált, ez nem épp a reform életmód csimborasszója.)
Érdekes dolog ez a monitor meg a mindenféle sugárzásai...
Nem megbízható forrásból: A Low Radiation azt jelenti, hogy a mindenféle csúnya sugarak a monitorból nem egyenesen a te képedbe csapódnak bele (ha épp előtte ülsz), hanem eltérítődnek oldalra meg lefelé meg felfelé... És így kevesebb jut az arcodnak. Olyat is hallottam, hogy a monitor mögött sem biztonságos, mert bizony arra is járnak a surárkák. Sőt, nem csak a monitorról van itt szó, hanem a számítógépházról is. Próbálj meg a bekapcsolt számítógéppel egy szobában rádiót hallgatni jelenség. Persze oké, azér van neki fémborítása, hogy minél kevésbé zavarja a környezetét (és nem azér, hogy a környezete minél kevésbé zavarja a géped belsejét!), de akkor is.. az eleje, ami veled nagyjából szemben van például műanyag.
Az aktív hangszóróktól is lehet félni, meg a mikrihullámú sütőtől is, de ez egy ilyen világ.
Ki tud arról valamit, hogy az elektronviharnak nevezett jelenség (ti. számítógép előtt ülve károsan "energizálódunk", fej megfájdul, aura nem örül, stb.) létezik-e a másik irányba is? Magyarán, ha velem szemben ül valaki, akkor hiába használok képernyőszűrőt, mert a katódsugárnyaláb a képernyő mögötti irányba is hat. Van erről valami irodalom?