Keresés

Részletes keresés

hegy_lakó Creative Commons License 2001.06.04 0 0 179
nJutka:Figyelmedbe ajánlom a Beszélgetések Istennel – olvastad ? topic 350-es hozzászólásában leírt szeretet definiciót, meg az egész topicot.

Hegylakó

Előzmény: nJutka (178)
nJutka Creative Commons License 2001.05.31 0 0 178
Köszönöm!
Ezt még gyakorolnom kell, de próbálkozom
nJutka
Előzmény: hegy_lakó (174)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.05.12 0 0 177
Magustanonc: a szeretet nemcsak ad, hanem befogad is.

Én úgy fogom fel a szeretetet, mint a fényt, sugárzik mindenre és mindenkire, (ami és aki a környezetében van), függetlenül attól, hogy ki fogadja be és ki nem. A szeretet a forrás, a befogadó pedig az ami, ill aki nélkül a szeretet, vagy a fény nem tud megnyilvánulni.

Hegylakó

Előzmény: Magustanonc (176)
Magustanonc Creative Commons License 2001.05.04 0 0 176
hegy_lako: a szeretet nemcsak ad, hanem befogad is.
Előzmény: hegy_lakó (173)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.05.03 0 0 175
A duplázás véletlen volt! Bocs!

Hegylakó

hegy_lakó Creative Commons License 2001.05.03 0 0 174
Njutka: Milyen egyensúlyteremtő módszert tudtok ajánlani?

Mindig tedd fel magadnak a következö kérdést amikor mondani, vagy tenni készülsz valami lényegest:

Mit tenne most a szeretet?

Persze én a feltétel nélküli szeretetre gondolok, olyan szeretetre amelynek nincs szüksége senkire és semmire. Nem éget, nem fáj, nem kér, és nem vár el semmit sem, csak ad.

Hegylakó

Előzmény: nJutka (167)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.05.03 0 0 173
Njutka: Milyen egyensúlyteremtő módszert tudtok ajánlani?

Mindig tedd fel magadnak a következö kérdést amikor mondani, vagy tenni készülsz valami lényegest:

Mit tenne most a szeretet?

Persze én a feltétel nélküli szeretetre gondolok, olyan szeretetre amelynek nincs szüksége senkire és semmire. Nem éget, nem fáj, nem kér, és nem vár el semmit sem, csak ad.

Hegylakó

Magustanonc Creative Commons License 2001.05.01 0 0 172
nJutka: rogzul az Akasha-kronikanak nevezett kozegben, ahonnan a megfelelo modszerekkel vissza lehet keresni
Előzmény: nJutka (171)
nJutka Creative Commons License 2001.04.30 0 0 171
Hosszú, emil megy.
AZ ember egész élete során folyton alkot - ha így értelmezzük tevékenységét. Fizikai, szellemi síkon. Amint már írtam, ennek minősége szerintem az egyéntől függ elsősorban. Az ember teremt magának egy fizikai környezetet, a többi emberről is alkot egy képet, aztán a világ működéséről.
Szerintetek mi lesz az ember szellemi alkotásaival? Azzal az energiával, amit rájuk fordított?
Visit Creative Commons License 2001.04.25 0 0 170
Kedves nJutka!

Köszi a könyvajánlót, valószínűleg be fogom szerezni és elolvasom.:)
Spirituális egyensúlyteremtés?
Ezt hogy érted?
Üdv!:)

Előzmény: nJutka (169)
nJutka Creative Commons License 2001.04.24 0 0 169
Kedves Visit!
Spirituálisra gondoltam(hogy legújabb, igen tanulságos és elgondolkoztató olvasmányomat idézzem). Egyébként sok gondolatot tartalmaz a teremtésről is, a megközelítése szokatlan. Az egyén felelősségéről ir, a létezés értelméről. A címe: Ősi bölcsesség. modern világ - erkölcsi gondolatok az új évezredre. A dalai láma írta, mellesleg :-).
Visit Creative Commons License 2001.04.23 0 0 168
Sziasztok!

Milyen jellegű egyensúlyra gondolsz?
Lelkire?:)

nJutka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 167
Bocs, én is fáradok.Egy kérdést kifelejtettem.
Milyen egyensúlyteremtő módszert tudtok ajánlani?
nJutka Creative Commons License 2001.04.22 0 0 166
Sziasztok!
Sikerült jól összezavarodnom mindezt elolvasván, amit írtatok!
Végignéztem az utcán az embereket, és elképzeltem először egyet csak a játék kedvéért: a születésétől kezdve mindazzal a zsákjában, amit az ősei fizikailag és szellemileg ráhagytak, illetve amire beprogramozták, aztán vágyaival, elképzeléseivel, különböző szintű alkozásaival (az aznapi reggelitől kezdve a lakókörnyezetén át az eszmerendszeréig).Miután ez megvolt, hozzávettem a többi embert is, de ekkor már kezdett egy kissé bonyolult lenni az "alkotás".
És akkor még a fizikai környezetet ki is hagytam, mindazokkal az emberekkel, akiknek kezenyomát magánviseli.
Szerintem az ember alkotóképességét saját maga határozza meg: milyen a pillanatnyi állapota, igényei, felhalmozott tudása, stb.
liliba Creative Commons License 2001.04.22 0 0 165
huha
már nem emléxem
de biztos :)
Előzmény: hegy_lakó (164)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.19 0 0 164
liliba: addig teremtek valamit magamnak
ha mást nem egy jó álmot

Sikerült a jó álom? :-)

Hegylakó

Előzmény: liliba (161)
Visit Creative Commons License 2001.04.12 0 0 163
Jó éjt!
Előzmény: hegy_lakó (162)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.12 0 0 162
Jó éjt!
Előzmény: liliba (161)
liliba Creative Commons License 2001.04.12 0 0 161
Én is fáradok :)
Jó éjt!
a többit majd holnap
addig teremtek valamit magamnak
ha mást nem egy jó álmot
Előzmény: hegy_lakó (160)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.12 0 0 160
Már fáradok. Helyesen: liliba és Egyetértek.
Bocs
Előzmény: hegy_lakó (158)
Visit Creative Commons License 2001.04.12 0 0 159
Ebben is egyetértek.:)
Viszont amíg nincs akkora hitünk, addig kell az idő...:)
Előzmény: hegy_lakó (156)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.12 0 0 158
ilibaNem lehet semmit megszüntetni

Jó, jó. Egyetérték. Úgy értettem, hogy ha egy gondolatot nem akarsz fenntartani, ne adj neki több energiát. Tekints rá, fogadd el, s végül engedd, hogy elenyésszen. Mindenesetre ne szállj vele szembe, mert akkor csak tovább erösödik.

Hegylakó

Előzmény: liliba (155)
liliba Creative Commons License 2001.04.12 0 0 157
Valszeg azért nehéz Istennek lenni, mert nem tudjuk az összes körülményt elég jó biztonsággal áttekinteni.
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.12 0 0 156
Visit:Én akkor azt mondtam, hogy az anyagnak pl. idő kell az átalakuláshoz.
Ugyanígy idő kell ahhoz is, hogy a körülmények "összeálljanak", hogy találkozz azzal az emberrel, azzal a könnyvel, stb.

Lehet, hogy nem is az anyagnak, ill. a körülményeknek kell idö, hanem inkább a hit erössége a lényeg.
Minél jobban közelítesz a mesteri szinthez (s itt Jézus az etalon), annál rövidebb az idö a gondolat és a megvalósulás között.

Hisz Jézus is azt mondta a tanítványainak (idézet szabadon): Ha akkora lenne a hitetek, mint ez a mustármag a kezemben, s azt mondanátok ennek a hegynek, hogy ugorjon a tengerbe, hát bizony beleugorna.

Hegylakó

Előzmény: Visit (147)
liliba Creative Commons License 2001.04.12 0 0 155
"Ha nincs szükséged rá, akkor szüntesd meg. "

Nem lehet semmit megszüntetni. A dolgok nem azért vannak bennünk, hogy ellegyenek mint befőtt, s ha nem kell dobjuk ki.
Max másfelé lehet forditani az energiáját, node ez az amihez többnyire kevesek vagyunk. Mert nehéz megtalálni a jó irányt és egy elvétett irány még rosszabb is lehet mint az eredeti

Előzmény: hegy_lakó (154)
hegy_lakó Creative Commons License 2001.04.12 0 0 154
liliba:Ennél még jobb kérdés, hogy ha rájöttem mit kezdek vele.

Ha nincs szükséged rá, akkor szüntesd meg. Ha szükséged van rá, akkor építs hidat a két keresztezö gondolat, hit, vágy között.

Hegylakó

Előzmény: liliba (149)
liliba Creative Commons License 2001.04.12 0 0 153
Ha ez ilyen egyszerű lenne, már raknám is arrébb a gellérthegyet :)
Előzmény: Visit (151)
Visit Creative Commons License 2001.04.12 0 0 152
Bizony-bizony.:DD
Előzmény: liliba (150)
Visit Creative Commons License 2001.04.12 0 0 151
Fogadd el minden fenntartás nélkül, hogy ez a tiéd, ez itt van, utána pedig engedd el.:)
Előzmény: liliba (149)
liliba Creative Commons License 2001.04.12 0 0 150
"Ezért ha az ember tudatosan teremt, megpróbál minden körülményt pontosan maga elé képzelni a lehető legrészletesebben. "

Bizony :)) A részletek nagyon fontosak.
Egy alkalommal teremtettem valamit, de elfeledtem, hogy a másik fele is kéne. Hát mit mondjak, jobb lett volna inkább ha semmit se teremtek. :)

Előzmény: Visit (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!