Összehasonlításként: A Szekszárdi híd a költségvetés számára hasonló nagyságú kiadás volt, mintha én a keresetemből havonta vennék az egyik gyereknek egy sportszeletet!
Csak nézőpont kérdése, kinek mi a fontos. Lehet, hogy nekem a mindennapos kocsma nem is kerül sokba, de ha a gyereknek havonta sportszelet kell venni, az rendkívül fájdalmas kiadás.
Maradjunk annyiban, hogy a Bánk Bán előadásai a magyarok többsége számára a nemzeti identitás részét képezik. Betétdalai népszerűek, talán egy könnycseppet is csalnak a szemek sarkába.
Neked egy szar, rendben. De ki a szart érdekelsz te? A magyarok többségét valószínűleg nem. A pénzzel ne törődj, saját adónkat arra verjük el, amire úri kedvünk van.
Ki fogja játszani Bánk Bánt?? Franco Nero ismét a magyar filmvásznon... Nem értem, miért támogatjuk a külföldi szinészeket, aki ráadásul tehetségtelen is.... Bár nem nagy alakitást kellett nyujtania... Szerintem, akadna egy pár magyar szinész is aki, tudna hasonló alakitást nyujtani. Franco Nero maximum az Első Generációban engedném, a tehetségtelen "szinészek társaságában". beillene hozzájuk. Kiváncsi leszek a költségvetésen, bár valószinü nem sok mindent fogunk belőle látni... Mert ezek az Orbánék profi bünözők... Kiváncsi lennék miből épült Orbán Siófoki villája?
Az biztos, hogy ma a kormány nem építené fel Budapestet a költségvetésből :-))
Bánk Bán. Egy szar. A nagy magyar történelmi operák egyik kiemelten vacak darabja. Nem kéne forszírozni, ami nem megy és kész.
Kicsiny hazánk nem alkotott túl nagyot az operairodalomban. Erkel kűzdelme dícséretes, ám meddő. Akkor inkább Liszt és Bartók. Be kell látnunk a korlátainkat.
De nem a kultúra támogatásával van a baj, hanem azzal, hogy:
1, a pénzből jelentős rész a klientúrát gazdagítja
2, nem a kultúrát támogatják, hanem ami nekik tetszik
3, a kultúrát propaganda célra használják.
Azzal az indokkal nem adtak pénzt a Papp Laci filmre,hogy "ez nem olyan film lenne ami sok nézőt vonzana a képernyő elé".Vagyis nincs benne üzlet.A Vak angyalba bezzeg van!!Egy ilyen filmet nem üzletileg kellene nézni hanem azt,hogy kiröl szól.Papp Laci csak dicsőséget hozott az országnak.Az imázsközpont ezzel magárol állitotta ki a bizonyitványt.
Abban a szerencsében volt részem, hogy két napja megtekintettem a film szereplőgárdájával az Erkel színházban a Bánk bánt. Egy koncertszerű előadás volt. (Nem játszottak jelmezben, és a zenekar is a színpadon volt.) Csodálatos volt, bár aki Rost Andrea helyére ugrott be az nem igazán tetszett. A darab önmagában is nagyon jó, de az összeválogatott magyar szereplők is nagyon jók voltak. Kiemelném Kiss B. Attilát Bánk szerepében. Csak beleolvastam az eddigi hozzászólásokba, de azoknak a bunkóknak, akiknek minderről csak a pénz jut eszébe, azoknak ajánlok egy ilyen előadás megtekintését. Talán még fejlődhetnek. Amúgy nem lesz külföldi vendégszereplő, nem kell félni. És szívből örülök, hogy van egy olyan kormányunk, aki ilyen kulturális alkotásokra is áldoznak. Szerencsére nem volt ennyi agymosott hazátlan 1896-ban, így akkor a költségvetésből felépült fél Budapest (pl. Hősök tere), amik ma is csak gazdagítanak minket. Akinek minderről ez a cinikus „adónkból költenek rá…” vulgár-marxista maszlag jut eszébe, az számomra szánalomra méltó bunkó, de viszont nagyon sajnálom az országunkat, hogy ilyen sok szellemi zombit tudott a kommunizmus kitermelni. Nehéz lesz a kiút.
Papp László fia az egyik újságban azon kesereg, hogy filmet készítenek édesapja életéről. Belmondó is szerepelne a filmben. Saját pénzétből kezdte a munkát, de ez természetesen kevés. Megkereste az Országimázst, hogy támogassák Papp László háromszoros olimpiai bajnok életéről szóló filmet.
Egyetlen fillért sem kapott.
Papp László 0 országimázsilag. 4 milliárdból 0 forintot ér.
Ez bizony nagyon szomorú.
Remélem lesz benne egy árvízi katasztrófajelenet is. Forgathatnák Tarpánál. És akkor még azt is elmondhatnák, hogy 600 milliót költöttek az árvízre. :-)))
Hát azért nem mindenki bunkó!
(Bár sokan vannak. Vasárnap rétest vásároltam egy cukrászdában. Benn volt egy kb. 140 kilós állat, melegítőben. Köpjetek le, legyek fasiszta, amit akartok, de én az ilyet egyszerűen lelőném. Pusztán a kinézése miatt. Ilyen vagyok, mit csináljak? A felesége megkérdezte, miért vett a csokibombából is? "Hát a gyereknek baszmeg!" Közben úgy viselkedett, hogy látszott rajta, királynak képzeli magát. Mercédesszel távoztak.)
De van azért egy csomó jól öltözött és nem mogorva ember is! Például a tüzijáték alatt egyáltalán nem volt mogorva a hangulat, csak másnap, azújságokban...
Látom szépen eltértek a kollégák az eredeti témától, miközben most is csendesen lopkodják a pénzt a zsebünkből. Az országimázsról meg annyit, hogy le sem sz@rják az ilyen látványosságokat, ha a turista belelép a kutyasz@rba a Váci utcán, ha kifosztják a zsebesek, ha csupa seb és mocsok koldusokat lát az aluljáróban, ha rosszul öltözött és mogorva emberek jönnek vele szemben az utcán, ha ötszázszor kell próbálkoznia, mire valaki válaszol az angol nyelvű kérdésre, ha a rendőr és az ellenőr szívózik vele, mert "úgyis van pénze rá a mocsok pénzeszsák külföldinek"...
soroljam még?... vagy inkább mégse, mert elszomorodom, hogy milyen állapotok vannak kis hazánkban. Egy apró példa, nem dicsekvésből: hetente ürítem a szemétbe való papírokat a zsebeimből (használt békajegy, bankautomata-kivonat stb.), miközben száz másik emberből kilencven lazán eldobja, mindenki szeme láttára. Néha azt hiszem, egyre kevesebben vagyunk, akik komolyan gondolják hogy európai módon kell viselkedni. Egy vidám és tiszta országnak magától van "imázsa". Nem is akármilyen. Itt meg csak kilopják a szemünket ezen a jogcímen, és ha számon akarod kérni, akkor a szemedbe röhögnek: nem teszik, b@szd meg? én vagyok hatalmon, és ha úgy akarom akkor azt csinálok veled, amit akarok...
Geyza! Szerintem a tüzijáték-téma azért nem bír nyugvópontra jutni, mert senki nem tudhatja, mennyibe is került valóban a tüzijáték, és mennyi ment belőle -közeli zsebekbe. Lehet, hogy ez a gyanu maga a demagógia, de attól még, annyi körülmény indokolja jogosságát.
Rossz nyomon jársz. Úgy beszélsz, mint a Tóth István Zoltán nevű zombi az országblamázs központból. Micsoda szöveg az, hogy aki nem hiszi, járjon utána?
Keleti Györgyöt 97-ben majdnem megölték a 65 milliós tüzijáték miatt, szétinterpellálták az agyát, hogy miért olyan sok. Most 15-ször annyi. Miért? Minek? Kinek?
a macskako alapozasa szakad be, nem maga a ko. Hiba lehet kemeny, ha nincs rendesen alaalapozva...
aztan csatornatores miatt a viz kimoshatta, rengeteg olyan dolog van, ami egy kemeny felszin alol elviszi az alapozast.
nezd, en neha utat epitek. Elegge autentikus forrasnak tartasz?
Amugy a bartok bela ut is egy laktanya es egy palyaudvar kornyeken van...
Hogy beszakad, az NEM A macskako hibaja.
A termeszetes elhasznalodas letezik, de mivel tomor es igen kemeny andeztitrol van szo,elhenyagolhato. Ennel(macskakonel) kemenyebb burkolata mar csak a reptereknek van...
Ja. Azért szakadt már be a macskaköves Bartók Béla út is, ugye? :)) Elhasználódásról nem is hallottál? De nehéz eset vagy! :))) Próbáld fölfogni, hogy hiába erős a macskakő, nem ekkora forgalomra, terhelésre tervezték!