mostanában újra rákattantam amon tobinra. hihetetlen jó hangokat tud összefaragni ez a jóember. viszont azt találtam ki, hogy jó lenne vinylen is megszerezni néhány albumát. szerintetek hol tudom igazi lemezen megcsípni? valami dj ellátó boltban?
Hely: EXPRESSZÓ - Veszprém Dátum: Szeptember 10. Szombat Djs:
PASTA a.k.a SAFFROLLA (pest dj - ninjatune - UK) ERIK SUMO (pulver rec.) PIPEDOME MESTERHÁZY Belépő: 600huf
Elmúlt a nyár, jön az ősz! A szeptemberben induló új Syrupos évad valószínűleg bővelkedni fog "naccerű" rendezvényekben. A sorozatot dj Pasta másnéven Saffrolla, polgári nevén Adrian Josey, fog megnyitni szeptember 10.-én a már jól bejáratott rezidenciánkon a veszprémi expresszó klubmoziban!
Pasta, aki egyben mc-je és sokkoló frizurájú frontembere az angol PEST (Ninja Tune) nevű formációnak. Őrült és vicces zenéket felvonultató szettel megmutatja nekünk és vendégeinknek, milyen is az igazi ninja vágás egy ragacsos házibuliba mártva!
A Solid Steel turnékon is rezidens _zenekara_ a PEST, második szerzői albumával az All Out Fall Out-tal szeptemberben tér vissza, aminek a zenei anyaga az első nagylemezhez hasonlóan egy eklektikus massza a jazz, hip-hop, funk, rock, techno, UK garage és rajzfilm zenék elemeiből, amit egy teáskanálnyi punk és egy csipetnyi dark érzéssel főzünk össze úgy, hogy az eredmény mégis humoros legyen. Az ő megfogalmazásában ez a stílus a PUNK-FUNK!
Saffrolla szóló anyaga, ami ugyancsak a közeljövőben lát napvilágot, saját kiadójánál a saffrolla-soundsnál, inkább a hip-hopra koncentrál, de a sajátos stílus ebben az anyagban is felismerhető! Kemény gitárfüggő funk zene, de nevezhetjük elektronikával töltött avantgárd punk-nak is!
A vicces, hivalkodó és néha első hallásra kissé merész darabokat, öttagú bandájával, - amelyben olyan zenészek kaptak helyet, akik Roots Manuvával, Kosheen-el, Bollywood Brass Band-el, Pure Silk-el dolgoztak együtt és a Si Begg nevével fémjelzett Noodles Discotheque kiadónál, adnak ki lemezeket-, élőben is prezentálják szerte Európában. Pasta dj-szettjeiben is ugyanezeket a stílusokat és hangulatokat kevergeti ízlésesen, hogy a hallgatóság táncra perdüljön és viccelődve pár korsó sör mellett, jól érezze magát!
Mondhatnánk azt is, hogy stílusa, a SYRUP bulikon fellépő dj-khez hasonlóan "őrült házibulis"!
Dehogynem! Én is azon csodálkozom, hogy miért nem pörög ez a topik. Pl. Amon Tobin-ról, a NINJA nagyágyújáról egy qrva szó nincs sehol...pedig micsoda szettet nyomott az A38-on azzal a S(P)LAYER zúzással a végén!
mostantól a neon music hungary is foglalkozik a ninja tune/ntone/big dada lemezeivel itthon, mint disztribútor. tehát, ha lenyegesen olcsóbban akartok hozzájutni régi és új nindzsazenékhez, akkor usgyi a www.neonmusic.hu -ra oszt vadul emailozzatok.
azért, mert egyrészt ott azáltalános trip-hop topik, meg oda sem írkálnak sokan. bár manapság már inkább meg lehet határozni egy zenét kiadó alapján...
viszont mostanában lesz mo-on valami buli ninja-s fellépőkkel. nem tudja esetleg pontosan valaki, hogy mi is lesz ez?
De az Általános Trip-hop topicban sok szó esett kedvencz Ninja Tune kiadónkról (is).
Aki még nem járt ott, nézzen el oda is (most nincs több időm írni, mindjárt kidobnak innen :-)
Hát, nem is tudom... A törökfürdőben (a melegvizes chillteremben) nem nagyon vitte túlzásba Luke papa, tekert egy hatalmasat, aztán irtó nagy füstfelhőbe burkolózva füles nélkül, csak úgy lazán pakolt pár számot (egy-két sajátot is) utána meg csak lófrált és fényképezett... aztán a nagyteremben meg a Zsolti-Nándi kettős által megkezdett táncolós-pörgős nu skoolos vonalat próbálta folytatni, igaz, az elején volt egy-két igen borult húzása, röhögtem is, hogy na erre hogy fognak táncolni az emberkék, de ment nekik..:) én többnyire egy sarokban ücsörögve hallgattam azt a kábé másfél órát, ami neki jutott... igazából tetszett, csak másra számítottam, több lazulós zenére...azért jöhet máskor is...:)
Sajna "egyéb" helyen kellett lemezeket pakolásznom, ezért nem tudtam elmenni a bulira!
Pipedome(dj) barátom ezt az üzenetet pötyögte SMS-en a buliról:
"EZ A LUK SKAC PUKKRA TETT!!"
Utólag elmondta, hogy nagyon kitett magáért a "Luki" és még WARPos pörgéseket is csinált a végére......
csak az jut eszembe, hogy az animalcannibals nyulta herbalizert a yozsefvaros remixe erejeig. ez nekem fáj.
az is lehet, hogy herbáék járnak Mo-ra lemezt venni az ihletért?
amúgy meg ha valaki nyúl, hát tegye.
g.
Rudas kötelező...
Vadimmal jön megint Kela is? Ez jó hír, kár, hogy nekem pont akkor lesz osztálytalálkozóm... pedig repetáznék belőlük, a tavalyi legjobb, legalábbis leghangulatosabb bulit ők prezentálták...
jó ez a topic...:)