Keresés

Részletes keresés

SlowHand Creative Commons License 2003.09.09 0 0 236
Nem tudom van-e még valaki (rajongók, zenekari tagok), aki olvassa ezt a topicot. Mindenesetre bemásolom ide is a hozzászólásomat, amit a "sugarloaf - égek, mint a rongy" című fórumon tettem. Ez egy élménybeszámoló, amit szeretnék megosztani veletek a szept. 4-i Placebo koncert kapcsán.

Az elmúlt évben már-már feledésbe merült a zenekar, de idén ismét feltűntek, teljesen új felállásban. A szigetes fellépést nem láttam, de a szept. 4-én nem tudtam kikerülni őket: a Placebo előzenekaraként ismét sikerült megcsodálnom az ország talán egyik legtehetségtelenebb, de biztosan állíthatom, hogy legszánalmasabb zenekarát. Mielőtt a Placebo előtti fellépésről felsorolnám az észrevételeimet, azért rögtön 1 pozitív megjegyzéssel kell kezdenem: a Sugarloaf-ot soha eddig nem hallottam ilyen jó hangminőségban. Sajnos rögtön hozzá kell tennem, hogy ez valószínüleg nem a zenekar érdeme. Mindenesetre a technikai körülményekre nem lehett panasz. A méltatás ennyiben ki is merült. Nos, akkor a kritika:

1. Örömmel tapasztaltam, hogy a zenekar kiszavazta a leggyengébb láncszemet: az énekest. Helyére egy hasonlóan tehetségtelen csajt sikerült bevenni a bandába. Hangterjedelme szinte semmi, a hangszíne próbál kicsit nódábt-os lenni, de csak erőlködik, hiába a 2 háttérvokalista és a harddiskre felvett sávok az eredmény így igazi amatőr megszólalás. Ráadásul a hallásával is gáz lehet, mert szinte végig igen hamisan énekelt, már ha ezt a kiabálást lehet annak nevezni. Frontembernek persze nem lenne rossz, mert ugra-bugrált össze-vissza a műsor alatt, de nem is bírta szusszal a dolgot.

2. Az új énekeshez új dalokat is alkottak a zenekar tagjai, ímmár reá szabva a dalok stílusát. Ezért amatőr zenekarokhoz méltóan, totális No Doubt nyúlás lett az egész. Bár szerintem figyelembe véve a hölgy adottságait a boci-boci-tarkánál nem kéne bonyolultabb zenei formulákban gondolkodni. De ami ennél is vérlázítóbb az a szöveg volt. Sajnos nem tudok ídézni, mert nem jegyeztem le és a csajszi is elég rosszul artikulált, így nem is értettem kristálytisztán mindent, de amit értettem az is elég volt. Kozsó ehhez képest egy géniusz.

3. A zenekar is botrányosan szarul játszott. A dobos "megfordult", a gitáros oltári mellényúlásokat végzett, de legalább megcsodálhattuk miként emeli a fejemögé a Gibsont. A mozdulat Hendrixet idézte, bár ő játszani is tudott méregdrága hangszerén, nem csak pénze volt rá. A fúvósok helyenként igen fals szólamokatű fújtak, illetve néha előrejöttek bohóckodni is, de nem tudtam eldönteni mikor siralmasabbak. Aki egy kicsit is ért a zenéhez annak nyilvánvaló volt, hogy ezek nem tudnak zenélni! Talán a basszer kivétel ezalól, nála nagy tévedéseket nem tudtam felfedezni.

4. A Petőfi Csarnokba ezúttal értő közönség látogatott el, hogy megtekintse a Palcebo-t. Néhány perc eltelte után felismerték, hogy amit a Sugarloaf a színpadon csinál az egy kalap szar. S ezt értéktelen vacak, s mindezt még rosszul is tálalják. Taps egyáltalán nem volt, a néma csendet egy-egy bekiabálás törte csak meg a számok közötti néhány másodperces szüntben. A Sugarloaf ugyanis nem hagyott több időt a véleménynyilvánításra. Lehetséges, hogy már volt tapasztalatuk a porrá égésben. Életemben most először láttam olyat koncerten, hogy a közönség (sokszázan) feltartott jegyekkel próbálja elüldözni a színpadról a bemelegítő zenekart.

Összességében a Sugarloaf totálisan leszerepelt. De ezt nem voltak hajlandóak felismerni a szinpadon, tovább játszották az agyukat és a minősíthetetlenül rossz zenéjüket, szinte provokatív módon. A végén mintegy megkoronázva az egészet, bejelentették, hogy hamarosan megjelenik második nagylemezük. Alig várom...a Media Marktban valószínüleg már a megjelenés hetében a "lemezek 190 Ft-ért" kategóriában lehet turkálni a Sugarloaf CD-jét.

Konklúzió: a "zenekarosdi" készségtantárgy, akinek nem megy ne erőltesse! Pláne ne adjon ki lemezt és ne mutatkozzon a médiában! De a legegézségesebb megoldás az lenne ha nyilatkozatban bocsánatot kérnének a Placebo hallgatóságától és végérvényesen feloszlatnák, ezt az amúgyis totális bukásra itélt iskolazenekart.

SH

chiofalo Creative Commons License 2002.10.27 0 0 235
Club Seven!!!!!!!!
Nem old mans!
Balthazar Creative Commons License 2002.10.24 0 0 234
Kedden Old Mansben Sugarloaf lesz vagy Török Ádám és a Mini?
Ugyanis a neten az utóbbit írják.

FONTOS!

Balthazar Creative Commons License 2002.08.29 0 0 233
Mit majmolnak?
hahaha2 Creative Commons License 2002.08.28 0 0 232

Szerintem egy dög unalmas zenekar! Mindig az aktuális divat után mennek! Semmi egyéniség a zenekarban! RapRock zenekarként idultak most meg majmolnak!
BÜK Creative Commons License 2002.04.30 0 0 231
Jól kihalt ez a topic is.
Se klip se honlap frissítés, se semmi.
Balthazar Creative Commons License 2002.02.05 0 0 230
Csak hogy az egyik kedves barátomat idézzem (aki újabban olyan szinten le se szarja a fejemet -még ha találkozunk is- mint még soha) :

"Most erre mit mondjak??!"

ehe ehe

Balthazar Creative Commons License 2002.02.03 0 0 228
Colombus, tök mindegy.
Nekem nem jött be a buli.
Majd legközelebb.
Balthazar Creative Commons License 2002.01.15 0 0 227
Január 25.én a Szabó Pál Műv.Házban Sugarloaf +Hooligans koncert lesz!
A címet addig még megtudakolom pontosan.
Balthazar Creative Commons License 2001.12.04 0 0 226
VALAKI!!!!!!!!!
koncertinfo!
plíz
Balthazar Creative Commons License 2001.10.08 0 0 225
Sugarloaf ügyben valami feldobhatná a koncertinfokat!
Piritotthógolyó Creative Commons License 2001.10.08 0 0 224
Most nem tudok bocsi mert áll a báll !
Majd holnap...
Előzmény: Balthazar (223)
Balthazar Creative Commons License 2001.10.08 0 0 223
gyere a megszokott helyre most....tudod ahol beszélni szoktunk......
Piritotthógolyó Creative Commons License 2001.10.08 0 0 222
Hi Balhta!
Mi ez a topic?
Ezek szerint Zenész vagy? :)

~..~
(..)

Ez megint egy szarvas Csak neked!

serial killer Creative Commons License 2001.10.04 0 0 221
off: tegnap nem tetszett jelentkezni! ma meg lehet, hogy progim van este. Mindenképpen jelentkezem még péntekig. pusz!
Előzmény: Balthazar (220)
Balthazar Creative Commons License 2001.10.03 0 0 220
:-))))
Slowhand Creative Commons License 2001.10.03 0 0 219
Szárnyati Géza. Most jó?
Előzmény: gyak (218)
gyak Creative Commons License 2001.10.03 0 0 218
Elég, ha ezernyi álnick helyett felvállalod a neved...
Előzmény: Slowhand (217)
Slowhand Creative Commons License 2001.10.02 0 0 217
Kikérem magamnak! Sohasem dícsértem szembe a Sugarloaf-ot, és egy esetleges személyes találkozás során sem fogom. Amúgy a kilétemet illetően teljesen rossz helyen tapogatózol.
De miért izgat ez ennyire?
Az énekesről alkotott véleményem az ami ennyire bánt?
Én szívesen elmondom neki szemtől-szembe is, hogy teljesen reménytelen.
Előzmény: gyak (210)
gyak Creative Commons License 2001.10.02 0 0 216
Ez így van:))))))
Előzmény: Mr._Bungle (212)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 215
Na nem is arra gondoltam, hogy agyonajnározni,de ha ne adj isten szóba hozza valaki (esetleg fikázza:-) Akkor az emberben felmegy az adrenalin szint és akkor jöhet a láncfűrész:-)))
Előzmény: Mr._Bungle (214)
Mr._Bungle Creative Commons License 2001.10.02 0 0 214
Ha valami jo akkor arrol nem kell mondani semmit se nem ...
Előzmény: serial killer (213)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 213
Valóban sokkal kellemes fikázni, mint dicsérni:-))
De azért ha az ember valamiről elismeri hogy jó akkor azé' csak nem...max poénból, de akkor azt úgy is tudja mindenki, hogy mi a pálya.
Előzmény: Mr._Bungle (212)
Mr._Bungle Creative Commons License 2001.10.02 0 0 212
Ezert kell fikazni mindent, akkor nincs kellemetlenseg :)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 211
No ja. Ez abszolút korrekt!
Ott a pont!:-)
gyak Creative Commons License 2001.10.02 0 0 210
A szembedícsér oszt a háta mögött fikáztól, amely a magyar rockzenészekre különösen jellemző, szimplán hányok, mégha a saját haverjaim is csinálják. Ezért ilyen a nickem is. ha utálsz valakit, mondd a szemébe és ne álnéven tedd. Ezért röhejes valahol ez a nickezés. Könnyű így kritikusnak lenni.
Előzmény: serial killer (208)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 209
Subi témával abszolút egyet értek. Bár az elején én is jókat "rappeltem" a szövegeire:-))
Előzmény: serial killer (208)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 208
Nahát Gyak! Nem ismerek rád!:-)))
Előzmény: gyak (207)
gyak Creative Commons License 2001.10.02 0 0 207
És itt kis is merült AZ ARANYLEMEZESEK TÁRHÁZA. Ebből két zenekar tíz éve nyomja, tehát ezért nem áll a hasonlat, a Sub BAss Monster pedig bizony ultrakommersz. Kérdezz meg bármely igazi hiphop rajongót.

Miért érzem azt..
hogy vagy zenész vagy, azon zenekarok egyikéből, akik vadul szeretik fikázni a Sloafot a háta mögött,(értsd, mai közép-felsőkategóriás metálzenekarok) vagy pedig egyikük baráti társaságába tartozol és az ő szövegüket szajkózod? Ezt bizonyítja a nagy lemezeladási leleplezésed is.

Előzmény: Slowhand (202)
serial killer Creative Commons License 2001.10.02 0 0 206
Hello Topikgazdi! üdv neked Halleluja...visszatérésed alkalmából!:-)
Előzmény: Balthazar (205)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!