Lothar Matthäus szövetségi kapitány továbbra sem mondott le arról, hogy a nemzeti együttes kijusson a németországi labdarúgó világbajnokságra.
"Még nem estünk ki! Tovább harcolunk, s az utolsó meccsig kapaszkodnunk kell a szalmaszálba, hogy elérjük céljainkat" - jelentette ki a német szakvezető a mérkőzés után, kiemelve, hogy játékosai dicséretet érdemelnek, amiért a találkozó lefújásáig elszántan küzdöttek.
Vesszen Trianon és akkor a magyar címeres mezben játszhatna Németh Szilárd, a szlovákok MAGYAR üdvöskéje. Szinte csak örá és Pintére van építve a szlovák válogatott, és rendre hozzák a szebb és szebb eredményeket, most pl. Törökországban 1-1.
A szlovák 21-éves válogatott gyözött Törökországban egy szintén magyar : Borbély Balázs góljával.
Kis Magyarország nem ország,
Nagy Magyarország menyország!
Hát sajnos ez van gyerekek! Nem lesz VB, de mit tudunk csinálni? Szomorkodni, sajnos a mi generációnknak úgytűnik nem adatik meg, hogy egy VB-t, vagy akár egy EB-t a részvétel súllya alatt végigszurkoljunk! Vajon milyen lehet is az? És milyen lehet még esetleg ünnepelni is a végén? Biztos jó! Hát mindegy, bizakodjunk egyszer talán mi is megélhetjük! Addig is BIZAKODJUNK!
Én nem vitatom Szabics képességeit, de azért azt a 4 gólt, ha Horváth van ugyanabban a helyzetben, ő is berúgta volna.
Szóval nem kell elájulni Szabicstól, bár ha tegnap 4 gólt rúgott volna a nagycsapatban, akkor átértékelném ezt a véleményem.
Nem is értem miért nem Delpedro a szöv.kapitány. Sikerült 3 mondatba belesüriteni azt ami BB-nek nem sikerült (??) 3 hét alatt...Gratula!:-)
Szerintem a hátralévö mérközéseken max 2 vereség várható mindkettö idegenben (román olasz) egy döntetlen idegenben (gruz) és 2 hazai gyözelem...ez kb. reális.
Na már most, a fiuk tegnap kihagytak egy kötelezö gyözelmet ezt pedig csakis egy (két) bravurral lehet egyensulyozni azaz jo lenne pontot rabolni romániábol és pontokat a gruzoktol...
(bár én azt sem tartom kizártnak hogy x-eljunk az olaszokkal...)
Ja, annyit azért hozzátennék, hogy elég realista legyek:
A komoly reményeink most elszálltak, ekkora hibát nem szabad elkövetni. Innentől kezdve megint az jön, amit már megszokhattunk - számolgatás, reménykedés, többi meccs eredményeinek figyelése, stb. Vissza az álomkból a valóságba.
De azért még reménykedek, amíg még látok esélyt. HAJRÁ MAGYAROK!!!!
Gyerekek milyen vb reszvetelrol van itt szo?
A csoport leggyengebb csapatat nem tudtuk itthon megverni.Terjetek eszre es legyetek realistak.Valaki azt mondta olyan ez mint a nok.Hat igen A SZERELEM VAK...Mi ne legyunk azok reali cel a 3. hely nagy kuzdelemben odaerhetunk.Ennyi.Bar a tegnapi jatek lehet hogy keves lesz ahhoz...
Na azért lemondani nem kell a VB-ről, de a legkomolyabb esélyt most szalasztottuk el, főleg, hogy a románok is kikaptak. Ezt elszúrtuk, de még van esély.
Matematikailag:
Még szerencse, hogy a románok oda-vissza kikaptak az olaszoktól, így már biztos, hogy ellenük 1 ponttal többet szereztünk. (Még 1 viszont hatalmas bravúr lenne) Feltételezem, hogy ők viszont mindkét meccset nyerik litvánok ellen, addig -1. Minden a grúzok és a románok ellen dől el.
HA grúzok ellen 6, románok ellen 4 pontot szerünk, 2. hely megvan. (Biztos +2p, mint románoknak)
HA grúzok ellen 6, románok ellen 2 vagy 3 pontot szerzünk (vagyis egymás ellen egál), akkor még mindig jó esélyünk van, mert csak hibáznak még a románok is. (Ha egyszer hibáznak, +1p)
HA grúzok ellen 4 pontot szerzünk, még mindig nem rossz, de akkor már tényleg muszáj a románoknak hibázniuk.
HA románok ellen csak 1 pontra vagyunk képesek, gyakorlatilag elszállnak esélyeink, hacsak nem ők is x-elnek a grúzokkal.
Nem hinném, hogy a grúzok lennének a másodikok, bár ők még mindig ismeretlenek, az igaz. (Csak papírforma-meccseket játszottak) Szerintem mégis inkább a románokra kell figyelni. A románok elleni 2 meccsen dől el minden, és muszáj a grúzok ellen min. 4 pontot összeszedni.
Ennyi a matek.
A reális esélyünk szerintem arra van, hogy grúzokat itthon verjük (na nem így, mint a litvánok ellen), idegenben iksz, a románok ellen kiharcolunk egy győzelmet. (Két döntetlen is jó, de akkor a grúzok is beleköphetnek a levesbe)
És a románok is hullajtanak pontokat a grúzok ellen.
Ez az esélyünk. De nekünk mindent bele kell már adni. (Még egyszer nem lesz akkora mázlink, mint 96-97-ben, akkora körbeverések) Nagyon nehéz lesz. A könnyebb utat elszalasztottuk a litvánok ellen.
HAJRÁ MAGYARORSZÁG!!!!!!!
RIA-RIA-HUNGÁRIA!!!!!
HA itthon verjük a román,grúz duót és
HA hozzuk a 3 pontot grúziából és
HA az olaszok végigverik nekünk a mezőnyt és
HA nem kapunk ki a 3 indegenbeli meccsen (olasz,grúz,román) és
HA a litvánok pontot rabolnak még a tööbi vetélytárs ellen is és
HA mindenki x-et játszik egymással és
HA nagy malacra sikerül a második hely és
HA fortuna besorsol valami egetrengetően gyenge ellenfelet a pótselejtezőn és
HA ezeken a meccseken nekünk fújnak a bírók..
AKKOR KINT LESZÜNK A VILÁGBAJNOKSÁGON!!!!
Aludva egyet a történtekre: a tegnapi játék a nullával volt egyenlő, ismét csak azt tudom mondani: KATASZTRÓFA !!!! Ha csak ennyit tudunk, akkor zárjuk be a boltot !!! Bicskei egy intelligens, nyelveket beszélő úriember, de ha három év alatt csak ennyit tudott összehozni a válogatottal, az önmagáért beszél. Ezzel a játékkal egy 10-est fogunk kapni Romániában és Olaszországban is, plusz a grúzok oda-vissza lenyomnak minket. Egyébként szerintem is a grúzok mennek tovább másodikként !! Azért azt valaki elmagyarázhatná egyszer, hogy hogy a repedt faszba van az, hogy Európának talán már nincs is olyan pontja, ahol ne tudnának elfogadhatóan focizni, (nézzétek meg a Lengyeleket, hogy állnak a csoportban, most éppen a Norvégokat verték meg idegenben, vagy a cseheket, szlovénokat, szlovákokat, grúzokat, stb, stb), egyedül Magyarország az a fehér volt, ahol valami rejtélyes ok miatt a szurkoló mindig csak egy olyan teljesítményt lát (nulla a köbön), amivel a fiúk tegnap is megörvendeztettek minket !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Én megmondom, hogy kell gólt lőni 10 védekező játékossal szemben:
1. az első 20 percben 5-6 távoli lővéssel próbálkozni
2. ugyanakkor széleken megjátszott labdákkal a védelem mögé kerülni
3. a távoli lövésekre ki fognak lépni a védők, ergo több hely van a kényszerítőre, abból pedig több helyzet van.
Ma mit láttunk?
Már az elejétől középen bementünk a darálóba, lőttünk egyet távolról kapura, a szélső játék katasztrófa volt. Mivel ezt az alaptételt BB nem tudta megoldani, pontosabban átadni a játékosoknak, ezért takarodjon a jó qrva anyjába!
2001.06.02. Románia - Magyarország
2001.06.06. Magyarország - Grúzia
2001.09.01. Grúzia - Magyarország
2001.09.05. Magyarország - Románia
2001.10.06. Olaszország - Magyarország
szeptemberbe lesz a magyar-román de elotte még megyunk hozzájuk
Biztato jeleket nem láttam csupán annyit hogy ellentétben a pár évvel ezelötti jugo 7-1 hez képest mostmár x-re jok vagyunk itthon europai élcsapat ellen...
Isz-ákos!
Én még a mai meccs hatása alatt vagyok, ezért nem várom meg a sorozat végét az értékeléssel.
Olszországban viszont előfordulhat, hogy nem nyerünk.Te láttál ma valami bíztatót,amire alapozod az optimizmusodat? Nagyon szomorú vagyok, de szerintem a végén se lesz több mint 6-7 pontunk.
Bárcsak ne lenne igazam.............
Azért ne csüggedjetek!Még enm uszott el semmi!Ameddig remény van, addig van esélyünk kijutni, és remény addig van, ameddig van matematikai esélyünk!És az még lesz egy darabig!
Azért kiváncsi lennék akkor mi lenne a reakcio ha mondjuk teszem azt (erre 25% esély sincs) 1-0 ra nyerunk olaszországban? Akkor is menjen bicskei a faxba?...emberek!! Várjuk meg a selejtezö végét és utána értékeljunk ne a közepén!!