Következő lenne a gondom, remélem tudtok segíteni. Tegnapelőtt volt vmi országos T-Online-os leállás, azóta amikor indítom a gépet, mindig azzal kezd a ZA, hogy new network found, és választanom kell a Keep in.... és az Allow into trusted zones között. Eddig semmi ilyesmi nem volt, nem nagy gáz, csak kicsit kényelmetlen minden indulásnál eljátszani, mert nem igazán jegyzi meg ha kiválasztom neki az Allow into trusted zone opciót.
Szóval, be tudom állítani vhogy h meg is jegyezze, ha igen, mit kell tennem?
Ugyan az enyém nem ZoneAlarm, hanem Kerio (vayg két órája), de olyan topikot nem találtam.. Tudna valaki segíteni, hogy mi lehet az oka annak:
Ha be van kapcsolva, akkor nem nyitja meg Tűztóka a gmailt, csak erőlködik, de nem tud felállni.. Ugyanaz, pl, itt az indexnél: a kezdőlap(hírek, stb) megnyílik, de amikor a fórumba be akarok jelentkezni, akkor visszadobja üres mezőkre állandóan.
Ha kikapcsolom, akkor minden műxik.... :-(( de akkor meg a tűzfal nem ér semmit.
Minjárt a nyitólapon van egy fül, ha jól emlekszem networks, vagy valami ilyesmi. Ott kell beállítani, hogy mi az internet, és mi a trusted zone (helyi kapcs). Ha a trustedre is az internet biztonsági beállítások vonatkoznak, akkor elképzelhatő, hogy tiltja az egészet.
Nem rég telepítettem fel a Zone Alarm pro verziót és az a bibi, hogy blokkolja az internet kapcsolatomat. Addig nincs netem, amig a ZoneAlarm be van élesítve.
Valahol biztos be lehet állítani, hogy ez ne legyen így.
nem tudom. valahol van egy menüpont, ahol be lehet állítani, ha nincs hálózati aktivitás, tiltsa le a teljes forgalmat. Nekem még sohasenem hiányzott. Akkor tiltsd le, ha tényleg nem akarsz netet, de a default az legyen a "működik". Most céges gépen vagyok ezen nincs ZA, de asszem jobbklikk az ikono, és "block all traffic" vagy valami hasonló.
Sokat használom a gépidőt olyankor amikor egyáltalán nics szükség netre. Pld. éjjelre ott hagyom videot konvertálni, stb. Ilyenkor megnyugtató a piros lakat. Mégis csak többet véd, ha teljesen letiltja a forgalmat nem? (De, hogy hol lehet állítani startolásra? hm)
Mi a rákért kell neked piros lakat? Az letiltja a hálózati forgalmat. Egy hálózatba kötött számítógépen folyamatosan van hálózati forgalom. Ne akard letilatani. Azért van a tűzfal, hogy akinek kell, annak nyisson, akinek nem, annak zárjon. Ha nem tudod pontosan, mit, kinek hová kell engedélyezni, hagy defaulton.
Hálózati mappát meg evidens, hogy nem látod, ha nem engeded ki a hálózatra a szerkezetet. Keriót nem ismerem, de tartok tőle, hogy ott is belebonyolódtál az advenced beállításokba, azért nem jó.
Kösz. Megtaláltam, és IP range beállítással adtam neki tartományt. Működik is, de közben valamit elállítottam, mert most nem piros lakattal indul. Pedig az nekem jól jött. Hol lehet visszaállítani, hogy így startoljon. A másik gépen Kerio van. Csak akkor van mappelt hálózati mappám, ha a Kerio-t egy pillanatra kikapcsolom, utána vissza. A legközelebbi indításig jó csak. Pedig az IP tartományt ott is beállítottam.
Megnyitod, Owerview, status fülön alul van egy halovány szürke "reset to default" Ezzel mindent visszarak defaultra, és popup ablakokban érdeklődik, hogy mivel mit csináljon. Szerencsés esetben azonnal feldob egy "new network" üzenetet, IP címmel, annak lehet valami rendesebb nevet adni, beállítani, hogy "remember" (ez nem biztos, hogy van) oszt <OK>. Aztán fog üzengetni még egy darabig, hogy IE, Firefox, levelező, svchost.exe satöbb ki akaródzik menni net felé, engeded, emlékezteted, oszt kész.
B változat Firevall menüpontnál hozá kell adni egy uj subnetet. beírod a hálózati címet pl:192.168.1.0 és a maszkot: 255.255.255.0 Adol neki nevet és örülsz.
Azért én az A változatra szavaznék ki tudja mi van és hogyan beálítva.
Ettől, még lehet jó. Nekem nem szok riasztani, csak kiírja, hogy kiirtotta a dubleclicket mást nemigen talál. Max arról érdeklődik, hogy X progi akar még valamit, azon kívül, hogy fut (kimenni Internetre, elindítani másik alkalmazást, mittomén) Aztán vagy engedem, vagy nem.
Júniusban a Zone Alarm-om jelezte, hogy van frissebb verzió a programból. Gyanútlanul letöltöttem, és megcsináltam az upgrade-et. Azután jött a döbb: mindenféle spyware-felderítő szar is a gépemre került, számomra levakarhatatlanul, állandóan kamu riasztásokat produkál mindenféle vírus- és spyware veszélyről. Rákattintottam a felajánlott linkre, ami az eltávolító program gyártójának honlapjára vezetett.
Ellátogattam hát a Zone Labs oldalára, hogy utánanézzek mi a vöcsök van. Hát azt első blikkre kiszúrtam, hogy egy Check Point nevű cég felvásárolta a Zone Labs-ot, és láss csodát: ha jól láttam, az a cég, amelynek oldalára linkel a kinyírhatatlan szemét... Szóval ez a gennyes Check Point megvette a Zone Labs-ot (annak meglehetősen közkedvelt, ingyenes tűzfalával együtt), és a tűzfal szoftvert telirakta a saját szemetével, és új verzióként - figyelmeztetés nélkül - kitette a netre...
Kíváncsi vagyok, hányan szaladtak be ebbe a szemétségbe?
Tegnap este megcsináltam a frissítését a ZoneAlarm Pro-nak, és azóta nem tudja az Outlook lehívni a mailjeimet a kiszolgálótól. :( Ha kikapcsolom a ZoneAlarm-ot, akkor tökéletesen működik az Outlook, szóval vmit nagyon elállíthattam a frissítés során. :( Küldeni tudok mailt, azzal nincsen probléma, de szeretnék fogadni is...
Ha vkinek van ötlete ezzel kapcsolatban, légyszi jelezze.
sziasztok! Mit tegyek, hogy az eMule kilásson a zonealarm mögül? A routern minden portot engedtem amit kértek, a ZA-ban (az ingyenes verzió) mindent kipipáltam neki ennek ellenére csupán feltöltés van, letöltés nista.
Hozzaertok segitsegere lenne szuksegem. Letoltottem a ZoneAlarm Free / 6.0.631.002 -t. De hogyan tudom beallitani? Ugyanis probalkoztam, de akkor megkeverte a gep tpc/ip beallitasait, es nem muxik a halozat.
A 6-os verzio spykeres induláskor. lehet ettől lassú. Ezen kívül több dolgot figyel. Érdemes megnézni a program fülön, hogy miket blokkol. Nekem spec letiltotta a víruskereső aut updatéját, merthogy "nem megbízható" (Avast) Ellenben egy csomó progit engedett szerverként :-(
Hogy őszinte legyek, nekem sem tetszik. Azon gondolkodom, hogy mexokjam, tegyem vissza a 5.5-öst, vagy felejtős az egész és Kerio.
Ami tetszik az az, hogy "kattintáskor" üzen, hogy ettől elindul egy .exe, akarom-e?
Nálam úgy adott elő ilyesmit, hogy a free ZA-ra akartam véletlenül rátelepíteni a Pro-t. Asszem reboot (lehet, hogy 2 volt) után és a free telepítése után nem volt gondom.
Tegnap - miután automatikusan felajánlotta - frissítettem ZoneAlarm 6-ra.
Eredmény: a gépem teljesen lelassult (az explorer kb. 10 másodperc alatt indult el) és egy oldalra sem tudtam ellátogatni. Bármit próbáltam állítani, a teljes internetelérést megbénította - még a saját support oldalát sem érte el.
Eddig a Zone Alarm tűzfalát használtam. De elkezdett tőle fagyni a gépem. Most leszedtem, de szívesen használnám tovább. Van-e valakinek tippe mi okozta a fagyást?
Keress valami privacy fület baloldalon, arra kattintva előjön egy panel, ott a main fülön lehet konfigolni a cookie és popup controllt.
(a pro-ban íg van, a plusban nem tudom, de talán)
Ezért ajánlom mindig az operát, mert abban már helyből van ilyen funció, meg különben is :)