En is ezt hiszem.Tegnap este volt egy ujabb maganyosok talakozas es orultem hogyan vallaljak magukat a nickek akik nekunk tobbet mondtak magukrol mint gondolom a nagon jo ismeroseknek.Balzak mondja a Goriot apoba hogy nagyon osszinte csak a legjobb barattal es a vadidegennel lehetsz.Es lam ez az uj media megis talal egy koztes megoldas.Eloszor nagyon idegen aztan fellebentjuk a fatylalt,vallajuk magunkat hogy megismerjuk a masikat,osszeeskuvok .
Hogy mit is keresek a Fórumon?
Érdekes embereket, valós vagy kitalált személyiségeket. Bár ez utóbbiakért haragszom, ha megtudom.
Érdekes témákat, képeket, történeteket. Ezekért nem haragszom, ha csak kitaláltak. :)
Ide tartozik, hogy érdekes nickeket, azok történeteit. Van egy ilyen topic: Miért pont ez a nicked? Látogassatok el oda is! :)))
Ez egy nagyon tomor,igaz (legalabb is szamomra igaz) meghatarozas.
Ami engem izgat az ennek a modern medianak a befolyasa,a nyelvezetunkre,a semantikajanak megteremtese,a virtualis es realis eletunk atmeneteinek,egymasba kapcsolasainak lehetosegei.
Olyan lehetőséget kerestem, ami mindig van... nem kell hozzá sok idő vagy pénz. Itt mindig van valaki akinek van kedve "beszélgetni", téma amiről lehet "beszélni" vagy fel lehet vetni másikat. Akik ide írogatnak, szintén közlési vágytól szenvednek. Én elég sok időt töltök egyedül és olyankor dolgozom amikor mások ráérnének.
Őszintén érdekelnek mások is, és élvezem hogy olyan emberekkel ismerkedtem meg, akiknek szintén lételeme a beszélgetés. Megtudtam magamról is egyet s mást aminek örülök, és találtam olyanokat akikhez közel kerültem.
Egy egyenes okos valasz.Persze mogotte a kommunikacio hianya.Ahogy irod nem az informacio hianyzik hanem az elet ritmusatol eltavolitott tarsasag.Ezt en is igy erzem ,gondolom sokan masok.
Ezzek utan mindjart megszulletik a kovetkezo logikai sor:jo lenne kilepni a virtualitasbol es megismerni oket vagy az ellenkezoje,jaj csak maradjunk ebben a szepiteseket is megengedo vilagba,semmi szemelyes talalkozas,mar annak sem aki fizikailag tehetne.
A forumon ,mondanam,keresuk a mas velemenyt de keresuk meg jobban magunk igazolast is.
Sokan jatszanak egy masik szemelyt sot ismerek olyan egyedulallot aki tobb mas szerepet alakit es neka egymassal hagya a neten beszelgetni (tulajdonkepoen szindarabot ir maganak..).Ok szamomr a legmaganyosabbak de olyanok akik ebbol a maganybol nem is akarnak kilepni,inkabb epitenek egy elethez hasonlito kulliszat.
Ha Bp-i vagy ajánlom a Van itt még vki 51-ből, v a Magányosok klubja topicot. Ott olvashatsz a távolság leküzdésére tett kisérletekről is: utazás más városba, talik Bp-n mango
Most jut eszembe, közvéleménykutatok: mit szólnátok ahhoz, ha lenne egy olyan fórumszerűség, ahol szerepet játszana a földrajzi közelség, hogy könnyebben lehessen a való életbe áttenni a kommunikációt?
Fejlesszük a sivár, elidegenedett világunkat jeligével...
Lassan 8 éve netezek, és már a legelején volt fellángolásom a real-time chat-ek iránt; akkor még az IRC volt a menő. Aztán szép lassan, részben ahogy kinőttem az egyetemista laza életből, részben ahogy megnősültem :-) , egyre kevesebb szabad éjszakám lett. Most például a feleségem szuszog szépen az ágyban, én elvben dolgozni maradtam fent, aztán nem dolgoztam semmit, és idetévedtem ebbe a topicba.
Szóval, hogy mit keresek a fórumon? A kérdés az, hogy mit találok? És erről eszembe jut Lem-től a Kiberiáda című sci-fi egyik története, amelyben Trurl, a híres mérnök egy zsiványnak, aki információt rabol, elkészíti a másodfajú démont, amely a levegőatomok mozgását megszűrve a világ összes igazságát kinyomtatja. És a zsivány belefullad az olyan igazságokba, mint például hogy mit evett 300 évvel ezelőtt Hajnalka királylány reggelire, hányat lép egy veréb egy évben, meg hogy mire jó a pettyegetett orvosi tüdőfű, mert mindent el akar olvasni, hátha a következő lesz ez élet értelme.
De azért én nem fulladok bele, és nagyon jó hétköznapi emberek véleményét hallani mindenféléről, amikor az ember (én legalábbis) már egy kezén meg tudja számolni azon barátait, akivel igazán elbeszélget mindenféle témáról. És a fórum arról szól, hogy nem hírt olvas az ember, amiről valaki eldöntötte, hogy most ez hír, hanem az emberek nyitnak egy topicot, aztán beleírnak mindenféle bar**ságot (egyáltalán nem rossz értelemben), én meg idejövök, és azt olvasom el, amit akarok. Meg írhatok is, bár arra általában lusta vagyok, vagy túl régi már a téma...
Most nem volt túl régi, mert valaki felelevenítette, én meg rányomtam, mert ez volt az első a topicok között. :-)
Igen ez is.Ez a media nagyon elsztikus de eppen ezert fluid,megfoghatatlan es valtozo.Erdekes kutato objektum,sokat lehet megrajta fejleszteni es vele alakul eletunk is felfogasunk es rahato lehetosegunk.
Igen az onformalas a legfontosabb rssze a netvilagnak,de lassan kialkul egy valobban virtualis ismeretsegi kor,kozoserdeklodesuekke es kialakul a kezdett bruhazas utan egy nett illem, egy nett kommunikacios viselkedes is sot egy par jell arr mutat hogy egy leegyszerusitett nyelv is szuletoben van.
Valahogy így gondoltam én is, hogy majd legalább itt olvasok híreket, mert újságokat nem szoktam, a híradókat sem nézem a tv-ben. Aztán végül is itt sem olvasok híreket. Legtöbbet itt a különböző fórumokat olvasgatom. Szinte minden témát megtaláltam már ami érdekel. A politikát pedig igyekszem kizárni az életemből, már amennyire lehet. Inkább a szép, kellemes dolgokat keresem. Jó itt kikapcsolódni a napi problémákból és időnként mókázni egy keveset.
Amikor először léptem a netre, azt gondoltam: most itt a lehetőség, elolvasni a napi híreket, az összes érdekesnek tünő témákról találok majd ujdonságokat. Aztán kiderült, jó 2-3 naponta van annyi időm, h a kedvenceimet visszanézzem, a barátaimnak irjak pár sort. Amikor nem tudok aludni, /ritkán fordul elő/ szörfözgetek, mert van itt jó sok izgalmas téma, néha még a politikával is szemezgetek. üdv mango
Én azért vagyok itt, mert nem tudok aludni. Az előbb még buliból hazajövet a szakadó hóban fetrengtem. Hóangyalt kreáltam. Sokat. Most aztán még nem vagyok annyira álmos, hogy el tudjak aludni. De lassan eljön az az idő is. Különben is a mindenkinek csak 7ig van. Remélem jól tudom. :)))
Kedves sarokház!
Méghogy holmi lelkiismeretet rejtegetsz, de csak ismered a strófát?:)))"Kell egy kis áramszünet időnként ...":))) és lehet folytatni tovább a tanulást.
panaszláda kedves!
Megoldást? Persze, miért ne? Még az is előfordulhat (a fórum széles tárháza a különféle véleményeknek), hogy rátalálsz.:)))