Ha normális progival grabbelsz, akkor a létjejövő file-nak SEMMI KÖZE a hangkártyához, ugyanis ebben az esetben a CD-ről digitálisan (az IDE vagy SCSI kábelen keresztül) veszed le a jelet. Viszont az ilyen programoknak encodere és nem decodere van! Decodere a Winampnak van, ha azt használod lejátszónak. Egyébként egy remekül bevált grabber progi a Xing Audio Catalist, ezzel nagyon jó minőséget lehet elérni és még gyors is! De ha igazán "audiofil" akarsz lenni, akkor mondjuk a WINDAC-ot javaslom grabbernek (ez wav-ba fog menteni) aztán Fraunhofer l3enc vagy Blade encoder-rel kell belőle mp3-at csinálni.
Ami a winamp "pattogását" illeti: A beállításoknál valahol van egy priority (vagy valami hasonló) állítási lehetőség. Ez határozza meg, hogy a proginak mennyi "processzoridő" jusson. Ezt max.-ra illik állítani, akkor a hiba valószínűleg megszűnik. (Bocs a bizonytalan infóért de állati rég láttam már winampot, én már rég nem használom. Egyrészt mert a Soniq-ot jobbnak tartom, másrészt mert jelenleg a Media Player 7 is elég jól muzsikál)
Olyan magyar site, ahol az MP3 műszaki részével is foglalkoznának hááát.... Eddig még nem futottam bele, leginkább fórumokon lehet vele találkozni csak. Ettől még létezhet...
Nagyon lamernek tűnő a kérdésem, de csak most kezdtem foglalkozni a témával:
Ha grabbelek audio CD-ről, akkor a létrejövő mp3 minősége függ-e a hangkártyától, vagy csak a grabber program dekódere az ami a meghatározó? Jelenleg Lame a dekóder, amit a grabber programom használ (Alto)
Alkérdés:
Az vajon miért lehet, hogy a Winamp (2.73) időnként kisebb pattogásokkal szólaltatja meg a zenét, aztán, ha újrahallgatom már minden rendben van?
Előre is köszi!
Ja még annyi, hogy ismertek-e magyar site-okat, ahol a témával behatóbban foglalkoznak?