Valóban nem a világ vége.
Nem emléksz hány VB alatt /egy hónap napi 2-3 meccs reggel-este ebből a fele 0:0, ill 1:0/ -éreztem csömört, vagy csak szimpla hányingert.
(Akár az Olimpia orba-szájba, bár az legalább változatos, és magyarok is zserepelnek benne.)
Amúgy meg mindent látni lehet majd, legfejebb nem élőben. Ami nem olyan nagy érvágás hiszen Mo. és Japán között + 9 óra különbség van.
A nagy drukkerek mindig elmehetnek kocsmába.
Településeken pedig nem veszélyezteti semmi a családi békét.
Na és ha egyáltalán nem látjuk a 2002-es vébét, akkor mi van? Megnézzük a híradóban a gólokat, elolvassuk az újságban, hogy milyen fantasztikus bombagólt lőtt Roberto Carlos, Zidane hogyan szlalomozott át a teljes olasz védelmen az elődöntőben, illetve, hogy minden idők legizgalmasabb döntőjét játszotta Kína Szlovéniával. Nem nagy ügy, igazán. Majd ki-ki lejátsza magának a FIFA 2002-vel.
"Más kérdés, a vb-ről a szlovének miatt lemaradt Románia közszolgálati televíziója, a TVR 1 1,2 milliárd forintnyi összeget fizetett."
Ha kész lesz a dolgozat, érdekelne! Én is amatőr TV DX-es vagyok. Vadászom a TV adásokat az éterben. Ha valamiben (esetleg) segíthetek a dolgozatban, e-mail-t küldj csak nyugodtan!!!
Olaszok:
RAI-n kóvül csak a Mediaset (Berlusconi) mivel mind a Stream, mind a Tele+Digitale (régi D+) műholdas cégek, de a Mediaset adnak földön is. A TMC meg azt hiszem Cecchi Gori tulajdon. Neki most más baja van mint ilyenekre áldozni :-(
Amúgy érdekes ez a dolog, mert 1 milliárd forintot ki lehetne hozni simán reklámokból. Csak úgy kellene csinálni mint Leo :-))))))))
Románok megvették? Info honnan? (komolyan fontos lenne, mert egyetemi dolgozat-témám a Kirch...)
Nos, a kódolással nem tudom mi lesz, az biztos, hogy a Kirch meg akarja akadályozni, hogy azok az országok, ahova nem adják el a jogot, ne nézhessék a meccseket.
Amúgy Olaszországban szerintem lesz megegyezés, Silvio elég jóban van Leoval, sőt részük is van egymás cégéből, csak szerintem az egyik Berlusconi magánTV-re mennek majd a meccsek, talán fizetősre.
Hát ezt még a Kirch csoport sem lesz képes megcsinálni. Az ARD és a ZDF kódolása? A Németek azonnal meglincselnék Leo-t (Ami mondjuk nam lenne baj). Közismert, hogy a német lakosság nagyon érzékeny az ilyesmire. Csomóan műholdról nézik az adásokat, olyan beltérivel amihez nincs dekóder. Bár focit a RAI is kódol mint az állat.
Mindenesetre ahogy elnézem lassan az Olimpia is kódolva lesz majd csak nézhető :-(((
Rohadjon meg a sok médiacézár ott ahol van!!!
Csak azt nem értem, hogy a Románok hogy vették meg? Ennyire bíztak a továbbjutásban? Vagy ott van pénz erre? Ha ott van itt is kéne, hogy legyen!
A Tv 2 is beszállt a futball-vb jogdíjaiért folyó versenybe Elfogadhatatlan Kirch-ajánlatok
Magyarország televíziós társaságai bizonyosan nem tudják kifizetni a 2002-es, koreai--japán közös rendezésű labdarúgó-világbajnokság közvetítésének a német Kirch csoport által az egekig felsrófolt jogdíjait. A Magyar Televízió (MTV) sportosztályának megbízott főszerkesztője, Nyári Zsolt szerint a jogdíjtulajdonos németek a kedvező alkupozíció érdekében a kivárásra alapozzák a csatornákkal való megállapodást. A médiabirodalom fél évvel a döntő előtt még mindig nem hajlandó engedni rekordösszegű ajánlataiból.
Igaz, információink szerint opciós jogot adnak a következő vb-re is. Ahhoz képest azonban, hogy a Magyar Televíziónak a korábbi hírek szerint hárommilliárd forintért ajánlotta fel Kirch a közvetítési jogokat, nem egy esetben engedett már: lapunk úgy tudja, a világbajnoki részvételt pótselejtezőn kiharcoló Szlovénia egyik földi sugárzású kereskedelmi csatornája 900 millió forint értékben vásárolta meg a sugárzás lehetőségét. Más kérdés, a vb-ről a szlovének miatt lemaradt Románia közszolgálati televíziója, a TVR 1 1,2 milliárd forintnyi összeget fizetett.
Az MTV információink szerint több tárgyalás után még mindig közel kétmilliárd forintos ajánlatnál tart. Megtudtuk ugyanakkor, hogy a közszolgálati adón kívül a Tv 2 is beszállt a versenybe -- az adó már konzultált a Kirchhel --, a Sport 1 csatorna pedig a kereskedelmi csatornával és az MTV-vel is tárgyalt egy esetleges együttműködésről. (A FIFA szabályai szerint a vb mérkőzéseit csak földi sugárzású tévétársaságok közvetíthetik.)
Az európai futballnagyhatalmak közül Németországgal már korábban megegyeztek, Angliában azonban a BBC és az ITV csak -- hosszú huzavona után -- nemrégiben írta alá a 150 millió angol fontos szerződést. Igaz, opciós jogot szerztek a 2006-os döntőre is. A világbajnok Franciaország szereplésének közvetítése továbbra is kérdéses, sőt az olasz állami televízió, a RAI is bejelentette: csak kormánytámogatással képes kigazdálkodni a jogdíjvásárlást. Svájc már korábban kijelentette, nem közvetíti az eseményt, amelyért a Dél-afrikai Köztársaság kivételével csak az afrikai országok televízióinak nem kellett fizetniük.
A Kirch 748 millió angol fontért vásárolta meg még 1996-ban a 2002-es koreai--japán és a 2006-os németországi vb európai közvetítésének lehetőségét. Miután a tengerentúli tévéjogok értékesítésével megbízott FIFA-marketingcég, az ISMM-ISL csoport tavasszal csődbe ment, a Kirch vette kézbe a sugárzás értékesítését, amelyért csak a dél-amerikai országoktól 860 millió dollárt kasszírozott.
Miért van az, hogy olyan árakon kínálnak egy olyan eseményt amellyet az egész világ néz(ne), hogy azt egy gazdag tv sem biztos, hogy jónak találja? Ha egy svájci tv nem közvetít akkor pl: mi lessz Dél Amerikával amelyik szegényebb.. Na mind1 a lényeg, hogy mi lessz itthon. Ha az m1 nem közvetít akkor biztos, hogy Csisztu Zsuzsi (vagy az idióta Pataky) ott fog okoskodni a tv-ben és akkora pofájuk lessz emiatt, hogy be is nyomnak minden percben egy RTL Vb klubb feliratot vagy a f*szom se tudja. Én mindenesetre inkább hallom Knézy vagy Faragó hangját m1 körítéssel mint az utóbb említettet. De tőlem mehet a Sport1-en is, bár ez nem mindenkinek szerencsés.
Egyébként meg a Kirch médiacsoport is elmehet a p*csába, mert olyan hihetetlen drágán adják a közvetítési jogokat (melyek ugye délelőtti meccsekre szólnak, tehát ahogy azt már leírtátok, reklám szempontból soha meg nem térülnek), hogy az nem csak az M1-nek jelent problémát.
Talán nem véletlen, hogy a svájciak (akik lehet hogy jobb anyagi helyzetben vannak, mint szegény magyar testvérük) már most eldöntötték, hogy biztosan nem közvetítenek ennyiért Koreából és Japánból.
Ha itthonról valaki közvetíti, akkor az szerintem csak az M1 legyen, mert valahogy nem kívánom a foci VB-t az RTL Box Klubhoz hasonló körítéssel követni.