Keresés

Részletes keresés

( turpi ) Creative Commons License 2001.03.13 0 0 5
Sebességkülönbség nemigazán van. Tényleg csak annyival jobb a márkás, hogy később jobban tudod eladni, több szoftver van hozzá, esetleg adnak hozzá szemüveget, játékot, kinyalják a segged. Ezeket összevetve annyival nem jobb egy Asus mint amennyivel dragabb. En a nonamet ajanlom, ha nem akarod a közeljöbőben cserélni, ugyanis eladni már gázosabb lesz.
Előzmény: rack (1)
lolka_bolka Creative Commons License 2001.03.12 0 0 4
Kerdes, hogy az ember sznobsagbol vesz markasat, vagy azert mert megteheti, vagy mert ?

Nekem szamtalan NoName cuccom volt, es soha semmi bajom nem volt veluk, valoszinuleg azert mert tudtam mire valok, es ennek fugvenyeben hasznalni is tudtam oket, de rengeteg no name gepet lattam mar, foleg a gazdaikat, akik ejjel nappal csak bosszankodtak, meg ujrainstallaltak. Mindenkepp erdemes megvenni a markas cuccot, ha van ra penzed, mert jobb a support, kesobb jobban el lehet adni, meg TCO, stb...

Lolka

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.12 0 0 3
"CD lemezből" érdemes-e a márkásat megvenni, vagy jó a NONAME

Mindenképp. Nekem pl. már többször volt olyan, hogy a noname cd fogta magát és pár hónap intenzív igénybevétel után már nem tudtam beolvasni a tartalmát. Azóta nem spórolok azon a pár forinton. Persze, ha valami gagyi cuccot írsz fel... :)

Általánosságban véve pedig a megbízhatóság az, ami a márkás cuccok mellett szól. De, ha spórolni akarsz, akkor ne a legújabb cuccot nézd ki. Ez a nyitja a dolognak. Őrültség olyan videókártyát venni, ami éppen csúcsnak számít a piacon. Pár hónap után már jóval olcsóbban is megveheted.

Előzmény: Chaman (2)
Chaman Creative Commons License 2001.03.12 0 0 2
A CD meghajtókkal kapcsolatban maximálisan egyetértek, bár ennél kifejezetten a márkásat ajánlom (és most nem a Sony-ra gondolok, hanem pl. ASUS).
HaZe te a Quantum-nál pontosan mire gondoltál? A 7200 rpm, mert szerintem a kisebb fordulatuak megbizhatóak(sajat tapasztalatok alapján), 7200 rpm-esekről nincsenek tapasztalataim. Mennyivel gyorsabb? Megéri?
"CD lemezből" érdemes-e a márkásat megvenni, vagy jó a NONAME
rack Creative Commons License 2001.03.12 0 0 1
En is így vagyok a 3D kartyammal, mert már eléggé elavult így nemsokára cserére szorul.
Így most nem tudom eldönteni mivel jobb egy 60eFt-os Asus GeForce 32Mb, mint egy "noname" ugyanilyen perifériákkal már csak 25eFt.

Mivel jobb tehát az a 35eFt-os külömbség?

Chaos

HaZe Creative Commons License 2001.03.12 0 0 0
Hát, jó kérdés. Elméletileg nem a márka számít, hanem a kártyán lévő chipset, az meg úgyis az adott gyártótól jön. De javítson ki valaki ha tévednék. Szóval a képminőség nem lesz más. Esetleg az élettartam, a tunningolhatóság, a stabilitás. Az igazság az, hogy nekem még semmilyen rossz tapasztalatom nem volt nem márkás grafikus kártyákkal, igaz, soha nem is próbáltam őket a gyári beállításnál magasabb értékekkel üzemeltetni. Meg a drágábbakhoz sokszor jár valamilyen játékszoftver is :)
CD-t uagy sem kapsz normálisat, mert IMHO mind szar, esetleg kifoghatsz egy stabilabbat. Nem is értem, miért nem lehetett megállni úgy 24x táján, utánna már csak a zaj nőtt meg az élettartam rövidült. A vincsik detto, manapság mar nagyon arra játszanak, hogy egy év után lecseréld (főleg a quantumról hallottam rosszakat). Üde kivétel a Maxtor, ahol most kijöttek egy szupistabil darabbal, az 531DX v. 5310X, most nem ugrik be: egy tányér, a fej minden kikapcsoláskor lemászik a korongról (ez nem autopark, ahol egy külső sáv fölé áll be), meg ilyesmik. Ha nem nagy gond a pénz, ruházz be egy SCSI vincsire: nagy sebesség, megbízható hardware - kb 2-4x áron. Monitor: ??? Szemmel megállapítható, melyiknek a legszebb a képe (a MediaMarkt-ban van egy csomó bekapcsolva egymás mellett). Nekem speciel egy kis távolkeleti cég által gyártott darab van, azt hittem csak kamu név, de a cég létezik, van webhelyük, le lehet drivert tölteni, hogy a win minden felbontást ki tudjon használni, s ritkán hirdetésüket is lehet látni. Kaptam rá 3 év garanciát, s nem volt drága. Ugyanazokat a szabványokat tudja, mint a 3x drágább sony meg miegyéb. Ennyi. Üdv:

HaZe

Előzmény: Brudy (-)
Brudy Creative Commons License 2001.03.12 0 0 topiknyitó
3d kártyavásárlás előtt állok, és nem tudom, hogy megéri-e márkásat venni esetenként 2X-3X drágábban, vagy inkább vegyek NONAME-t és akkor megúszom 25-30e forintból? Mennyivel gyorsabb pl. egy ASUS, mint egy márkátlan (ismeretlen márka)? Szebb képet produkál (gondolom igen)? Ha igen mennyivel?
Lécci segítsetek!
Egyéb eszközökről is érdekel a véleményetek! (pl. CD, Monitor, Vinyó, stb...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!