Nem tudom, jár-e erre még valaki, de az a nagy újság van, hogy megalakult a magyar Leonard Cohen Club. Első klubnapunk október 9-én (vasárnap) este 7-től lesz a Szikra Cool Tour House-ban (Bp., Teréz krt. 62). Utána reményeink szerint minden hónap 2. vasárnapján.
Belépődíj nincs, 1000 Ft kötelező fogyasztás van. Tervezett program: - elfogadta meghívásunkat és (hacsak közbe nem jön valami) vendégünk lesz Fábri Péter, költő, műfordító, mesél nekünk a Cohen-dalok fordításával kapcsolatos tapasztalatairól - Egy klubtag barátunk gitározik (természetesen Cohen-dalokat) - koncertrészleteket vagy videoklipeket vetítünk - beszélgetünk, barátkozunk :)
Nem tömegrendezvény lesz, 20-25 emberre számítunk Gyertek! :)
3 év, kb 250 koncert és több mint 1 millió néző - december 11-én Las Vegasban véget ért a nagy turné. Tavasszal stúdióba vonul a csapat, és őszre várható az új album. Az új dalokból többet is "kipróbáltak" a koncerteken, a YouTube-on meg lehet őket találni. (Born In Chains, The Darkness, Feels So Good, Lullaby) Remélem, a Book of Longing (aka I'm On Pills) is rajta lesz, azt nem játszották, de nekem nagy kedvencem.
A pletykák szerint szó van róla, hogy 2012-ben lesz lemezbemutató turné. Igaz, hogy az öreg már 76 éves, és addig még sok minden történhet, de érdemes elkezdeni spórolni :)
Van egy plusz jegyünk a pozsonyi koncertre, földszint 9. sor (az első 8 sor szponzori jegy volt, nem árusították közvetlenül). 120 EUR, ha érdekel valakit.
Nagyjából ugyanaz a műsor, sajnos Zágrábban valamilyen (gondolom technikai) okból fél órával később kezdődött a koncert. Cohen sosem szokott késve kezdeni (Salzburg 20:05, Graz 20:10), és az első rész alatt meg is látszott rajta, hogy nem olyan laza, mint szokott. Menet közben kellett módosítaniuk a tervezett programot. Kimaradt az első részből a Chelsea Hotel, és a Born in Chains, aminek így Salzburgban volt a premierje. (Bár az is lehet, hogy a Darkness-t akarták játszani helyette, legalábbis a setlist szerint.) Bekerült viszont a Heart With No Companion. A második részre már megnyugodtak, bár abból is kihagyták a Feels So Good-ot, így összesen két számmal kevesebb ment le. Szintén kevesebb lett a számok közti beszélgetés a közönséggel, kihagyott pár régi gaget, de a másik két koncerten sem volt sokkal több.
Ezek ellenére a koncert fantasztikus volt, nagyon jó volt a hangulat, látszott, hogy Zágráb nagyon várta őt. Az osztrákok menet közben sokkal visszafogottabbak voltak, de a ráadásra ott is előrement a közönség a színpadhoz, és nagy tombolás lett a vége, Grazban egészen hisztérikus felhangokkal, pedig ott sokkal kevesebben voltak, mert nem arénában, hanem a Stadthalléban rendezték.
Ajánlom mindenkinek, hogy használja ki a lehetőséget, és menjen el valahova, ha teheti. Szentmargitbányára még van kb. 200 jegy, persze eléggé hátra, de én is ültem már 56. sorban, messzire elér az öreg karizmája :)
Tegnap láttam Zágrábban,ismét tetszett a koncert,bár-úgy emlékszem-nagyjából ezt láthattuk Pesten is.Csak a közönséget nem értettem,nem várták meg a szólókat,még a vége előtt mindig beletapsoltak.A ráadásokat itt is álllva hallgattuk végig.
a mozgatott zenészgárda és technika, bár nem látványos, méregdrága. lesz bőven koncert a környéken, aki akar és megteheti, odatalál. különben is, az Arénában már láttuk, most vmi különlegesebb helyszínen nézném meg (uccazene feszt, veszprémi vár?:))
Gentben háromszor is fellép, de azt hiszem, az első napra 6 perc alatt fogytak el a jegyek, ezért tettek be új időpontot. Aztán a második sem tartott sokkal tovább, és mostanra egyik napra sincs már jegy. Ezt azért mi nem tudjuk produkálni. És lehet, hogy azért nem jön, mert nem hívja magyar szervező. (Egyébként tény, hogy drágán lép fel, de úgy látszik, másoknak megéri...)
Moszkva nagyon drága, a legdrágább az összes koncert közül. A legolcsóbb jegy 4500 RUB (középárfolyamon is 32.500 Ft), a legdrágább 20.000 RUB! (150k Ft körül). Bár tavaly Budapest is kitett magáért, legalábbis a legdrágább jegykategóriában, az első sorokat 50k forintért adták, amivel nincs kizárva, hogy a második helyen vagyunk :(
32 európai koncert közé nem férünk be, Sligoban vagy hol meg kétszer is fellép? Hol itt az igazság? :S
Mindenesetre le a kalappal, ez egy elég ambíciózus turnéterv (főként úgy hogy - bár nem tudok adatokat - gondolom tavaly is elég sok helyen fellépett).
Oslo egy héten belül Ulvert kap az Operában, azután Cohen bácsit. elvinne vki? :)
Pozsony környékén sztem jók az esélyeink, ha nem fut be még pár nagyobb koncert arra az időszakra, mert akkor a szervező nem biztos, h bevállalja. megjegyzem, Moszkvába is szívesen mennék...
A koncertek listája a mai állás szerint :) A kérdőjelek jelzik a lyukakat, ahova még férhet valami.
07.25. Zagreb Croatia 07.27. Salzburg Austria 07.28. Graz Austria 07.31. Sligo Ireland 08.01. Sligo Ireland 08.04. Malmö Sweden 08.06. Oslo Norway 08.08. Stockholm Sweden 08.10. Helsinki Finland 08.12. Göteburg Sweden 08.14. Odense Denmark ? 08.18. Berlin Germany 08.20. Gent Belgium 08.21. Gent Belgium 08.22. Gent Belgium ???? 09.01. Firenze Italy 09.03. Wiesbaden Germany 09.05. St. Margarethen Austria 09.08. Basel Swiss 09.11. Ourense Spain ? 09.15. Caen France 09.17. Grenoble France 09.19. Strasbourg France 09.21. Marseille France 09.23. Tours France 09.25. Lille France 09.27. Hannover Germany 09.29. Dortmund Germany 10.01. Stuttgart Germany 10.04. Katowice Poland 10.07. Moscow Russia ? 10.13. Bratislava Slovakia ? 10.29. Auckland New Zealand 10.31. Wellington New Zealand 11.03. Christchurch New Zealand 11.06. Brisbane Australia 11.08. Sydney Australia 11.12. Melbourne Australia 11.05. Hobart Australia 11.18. Adelaide Australia 11.24. Perth Australia
Oké, akkor én már pumpálom is a biciklim kerekeit... :D A Pozsonynak még az az előnye, hogy az még jó soká lesz, és addigra már tudjuk hogy van-e bp-i koncert. :)