Semmi csiráztatás! A burizs és a gerstli is rizs helyettesitő volt a háboru alatt. De ma is használják hurkába a gerstlit, és soletba a burizst.
Egyébként mélytengeri üdvözletem!
Te is Ralika ilyet még ugy sem láttál, meg merem kockáztatni eme kijelentésemet!
A mai állás szerint a leg modernebb lesz!
Teljes autómatika és a leg modernebb svájci gépek. Hengerszékek, siksziták, daratisztitók stb.
Félkész termékek pneumatikával, zárt cső rendszerben felfelé szállítva, lefelé surrantással.
Volt elég víz. Én is csodálkoztam. Az egy igazi vizimalom, már 150 éve is az volt. Tavaly még őröltek vele. Annyira igazi, hogy van oda rendszeresítve egy generátor is, hogy a századelőn, amikor még nem nagyon volt villany, néha a molnár rákötötte a generátort, s akkor pár házban lett áram.
Biciklitúrán voltunk egy iskolai csapattal. Egy kis hóesés, egy kis malom. Sajna fotó nincs. Majd a diákokat megkérdem.
Velemben indul a kék túra, ez a Velem előtti falu Szombathely felé, kb. 3-4 km. (Velemből végig lejt.)
Szia Marcipa5! Remélem elöbb utóbb rászánod magad a kenyér sütésre. Le is lehet felezni a receptet és akkor csak fél kilós cipóval kell bajlódnod.
Malmot szivesen mutatnék Neked. Remélem még ez is összejön egyszer.
Malmokról most nem tudok írni, de szivesen megnéznék belőlük. A receptet nem próbálhatom ki, mert a gépem teflonbevonatú edénye koptatja a szürke bevonatát. A tésztát befogja. Esetleg kézi vezérléssel elkészítem. Erre rá kell magam szánnom.
Gratulálok! Volt elég viz a patakba, vagy az is csak ál-vizi malom, mint az Orfűi?
Hogy kerültél arra a szép velemi tájra? Magán szorgalomból? Fotót készitettél e, a malomról?