Nos megoldódott a probléma, egy segítőkész kolléga jóvoltából. Közzéteszem, hátha más is okul belőle:
"Parancssorbol (CMD) ird be, hogy ASSOC .LNK=LNKFILE
A pontot ne feletsd el. Lehet, hogy kisbetukkel kell.
Elotte nezd meg, hogy most mi a .lnk.
Csak annyit irj be: assoc"
Azóta jártam egy win98-ban és úgyláttam, a Mappabeállítások, Fájltípusoknál nincs is .lnk kiterjesztés.
.ico van, de ahhoz sincs társítva semmi.
Ha nem lesz jobb megoldás, le lehet futtatni a telepítő CD-t, az kijavítja az ilyesmit, de önfejűen sok mást is, úgyhogy megfontolandó.
Vagy Restart, DOS mód, írd be: scanreg /fix
utána: scanreg /opt
Ha nem javul meg: scanreg
Indítás, majd "Másolatok"
Ott látsz .cab fájlokat dátummal. Ezek közül a kívánt dátum szerint visszaállíthatod a registry régebbi állapotát. Az adott dátumnál később telepített programok nem fognak működni!
Sajnos nem megy a dolog, kitöröltem mindent a *.lnk kiterjesztésről, de sajnos ez kevés. A shortcutok így kapnak egy általános ikont, és a duplakattra az open / open with ablak jelenik meg. Itt próbálkoztam a rundll32-vel de sajna ez sikertelen.
További ötlet?
( Egyébként a dolognak nagy tanulsága, hogy milyen qrva nehéz volt az élet a duplakatt+shortcut világ előtt )
Az a nagy bajom támadt, hogy véletlenül/figyelmetlenségből a shortcut (*.lnk) kiterjesztéshez hozzárendeltem egy felhasználói programot, és most egy shortcutom sem működik.
Próbáltam a registryn keresztül valahogy megoldani, a .lnk kiterjesztést ugyan megtaláltam, de ennél tovább nem jutottam.