Keresés

Részletes keresés

forumolvaso Creative Commons License 2001.03.14 0 0 8
Nem FOP-32-re gondoltam
mr_ricsi Creative Commons License 2001.03.13 0 0 7
"úgy tudom 2-3 ezer Ft egy ilyen ventillátor"
Én specilel 1400 körül szoktam izmosabb noname-et venni.

"akkor már megéri egy jobb minőségűt beletenni"
Ugye nem akarsz FOP32-t venni az alapórajelen ketyegő Celeronra????

"PS/2"
Úgy hallottam, hogy számtech boltokban lehet kapni az alaplapokhoz plusz tartozék gyanánt. Olyan mint az AT-s alaplapoknál a soros-párhuzamos csatik: egy takarólemez a gép hátuljára, rajta az aljzat, és egy szalagkábellel lehet az alaplapra dugni.

Előzmény: forumolvaso (6)
forumolvaso Creative Commons License 2001.03.13 0 0 6
Üdv mindenkinek!
Beállítottam az ominózus gépet úgy hogy alig van hangja. Viszont eközben kiderült hogy a kis gagyi ACORP processzor ventillátor a ludas. Ki tudják valahol cserélni jobbra.
Mert úgy tudom 2-3 ezer Ft egy ilyen ventillátor és akkor már megéri egy jobb minőségűt beletetetni.
Ezenkívül a PS/2 marad. Ki lehet valahogy vezetni (Az AT-s házon ott a nyílás az 1xPS/2-nek) vagy elbúcsúzhatok tőle?

Üdv.
f.o.

mr_ricsi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 5
Netizen:
Az ATX-es házak nagy részében a távtartó "babák"nak van kiképezve hely oly módon, hogy az AT-s alaplapot is tökéletesen bele lehet tenni. És adnak hozzájuk hátsó takarólemezt, amelyen a DIN billenytűzet csatlakozónak van lyuk hagyva, nem pedig a COM1-2, LPT, USB, 2xPS/2-nek, ami az ATX lapokon van.

Előzmény: netizen (3)
mr_ricsi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 4
A sűrített levegő spray felesleges flanc. Kell egy 5-6 cm szálhosszúságú festőecset. A ventit egy keresztcsavarhúzó segítségével leveszed a bordáról, és az ecsettel a bordákat és a ventilapátokat óvatosan portalanítod.
(Elvileg még maradhatna is a borda az alaplapon eközben, de ehhez már biztos kéz és gyakorlat szükségeltetik.)
Inkább le kell venni, úgy legalább ellenőrizheted, hogy van-e hővezető paszta a proci tetején.
Előzmény: forumolvaso (2)
netizen Creative Commons License 2001.03.09 0 0 3
ATs alaplapot azért nem igazán lehet ATX-es házba tenni mert az alaplap mérete illetve felfüggestési pontjai nem stimmelnek. az ATX-es alaplap az AT-s 90 fokkal elforgatott változata, igy csak ugy tudod "felfogatni" a házban szabalyosan, hogy semelyik csatija, még a PCI/AGP/ISA kártyák sem "látnak" ki a külvilágra. Az általában igaz, hogy a modernebb ATs alaplapok mennek ATX-es táppal is.
forumolvaso Creative Commons License 2001.03.08 0 0 2
pontosításként:
sűrített levegős spray alatt nem dezodort értek hanem a speckó sűrített levegőt amit szt. boltokban árulnak.
Előzmény: forumolvaso (1)
forumolvaso Creative Commons License 2001.03.08 0 0 1
Üdv!

Ezt a rokonok kérdezték nem én akarom rájuk tukmálni.
ATX házra azért gondoltam mert állítólag pl. a Codegen házak elég csendesek.
A PS/2-t pedig egy füst alatt ki lehetne vezetni, de ez nem annyira lényeges.
Most kommunista Új magyar lexikon van alatta, rá is teszek még egyet hátha akkor halkabb lesz.
Tehát vegyek egy sűrített levegős spray-t és fújjam le vele a ventillátorokat?
Vagy rögtön cseréltessem a táp/proci ventit?
Ezt táppal együtt kell v. csak a ventillátort?
Hol tudnák megcsinálni ólcsóóér' mert én csak egy közgázos vagyok nem tudhatok én se mindent.
Viccmestert tudok cserélni de ebbe nem akarok belefogni,hátha elcseszek valamit.

f.o.

mr_ricsi Creative Commons License 2001.03.08 0 0 0
"mi lehet a vegso megoldas"
Végső megoldás: a Halál, de addig még sok mindent lehet tenni.
1, Portalanitani kellene a ventillátorokat és a tápegység, meg a gép belsejét. (A por is okozhatja a ventik rezonációját, egyéb helyeken meg a hűtést rontja.)
2,Határozott mozdulattal egy csavarhúzót kell benyomni a tápventi lapátjai közé, és pár másodpercre megállítani. A prociventit az ujjaddal is meg tudod állítani. Ily módon kiszűrheted, hogy melyik rezonál, és azt cseréled.
3, Ha a ház burkolata rezeg, akkor a tetejére kell helyezni a "Lenin összes"-ből 2 kötetet.

Az alaplapot ATX-es házban is lehet használni.

Nem értem, miért kell az ATX-ház és a PS/2 egér, ha már van egy AT-s és egy soros? Ha a rokoni segítség ilyen sokba kerül, akkor mit várjon az ember egy idegentől?

Előzmény: forumolvaso (-)
forumolvaso Creative Commons License 2001.03.08 0 0 topiknyitó
Üdv mindenkinek!

Nem tudtam hová tegyem be ezt a kérdést,de talán ide passzol. Egy rokonomnak nyújtok néha segítséget egy néhány gépes hálózat karbantartásában:
Most került hozzájuk egy Celeron 466-os komplett konfig(szerencsére minden papír megvan)
rögvest le is szedtem a tetejét és belekukkantottam. 160 mb ramja van,de a nagy probléma az hogy AT-s alaplapja (Aristo AM 941 via chippel) van neki es egy gagyi AT-s hazban van ami elviselhetetlen hangot produkal(t).
Azota leszigeteltem azokat a reszeket ahol a tapegyseg hozzaer a kulso vazhoz, meg ahol a borito fem lemez hozzaer a vazhoz.
Igy lenyegesen halkabb lett de meg nem az igazi.
Nem tudtam megallapítani,hogy a tap vagy a proc. huto ventillator csinalja-e de tovabbadja a rezgest ennek a gagyi haznak ami elkezd rezonalni. A tap ventillator el van koszolodva ,a lapatjain igen sok a lerakodott por.
Namarmost mi lehet a vegso megoldas:
-processzor ventillator csereje jobbra
(most egy gagyinak tuno acorp markaju forog benne)
-tapegyseg kicserelese
-az egesz haz kicserelese
Nem tudom az AT-s alaplapot lehet e ATX hazba tenni.
Az alaplapon van egy ATX power supply feliratu aljzat,de kerdes hogy mukodik-e?
A masik problema hogy van egy ot tus PS/2 kivezetes az alaplapon,de nincs kivezetve kivulre,ezzel lehet e valamit csinalni, vagy arivedercsi PS/2?

Nem rossz kis gep es lehetne valamire hasznalni,de "konszolidalni" kene.

Elore is koszonom

udvozlettel:
f.o.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!