Keresés

Részletes keresés

ftonyo Creative Commons License 2003.09.18 0 0 41
Ujgurok ma nem léteznek!

Akiket ma ujguroknak neveznek, azok olyan tadzsikok, üzbégek, hazarák és más EUROPID, vagy EUROPID jellegű muzulmán vallású népcsoprtok, akik a közép-ázsiai határok meghúzásakor a kinai állam fennhatósága alá kerültek.

Az archaizáló "ujgur" nevet a kinai központi kormányzat ragasztotta rájuk, hogy elmossa eredeti etnikai jellegüket, és beolvassza őket a kinai államba. Ha elmész erre a területre (vagy látsz egy ott készült filmet, az valószinübb) észreveheted: olyan a környezet, mintha a volt Szovjet-Közép-Ázsiában, vagy Afganisztánban járnál. A környéknek semmi kinai jellege nincs, eltekintve persze az idevezényelt több százezer kinai katonától és rendőrtől, akik az "ujgur szeparatisták" ellen küzdenek....

Előzmény: dobrony (24)
Wazull Creative Commons License 2003.08.30 0 0 40
Ne aggodj. Eleg ha megnezel egy jamomano indiant, es egybol nyilvanvalova valik, hogy ok igazan rokonaink... :-)))
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.29 0 0 39
Szinte semmit nem így képzeltem, de mindegy.
A kör bezárult.
Előzmény: Törölt nick (2)
Tzp Creative Commons License 2001.11.11 0 0 38
Belepillantottam. Hat... egyfajta Daniken-fele iras logikai buktatokkal es neha boduletes baromsagokkal.
Előzmény: Kaltes (37)
Kaltes Creative Commons License 2001.11.01 0 0 37
Egy másik megközelítése a dolgoknak, pillantsatok már bele, pls.:

Paál Zoltán: Arvisura - Igaz szólás, a magyarság őstörténete a rovásokban

Szóval, ha van egy kis időtök.

fordfairlane Creative Commons License 2001.10.28 0 0 36
En a tescoban vettem meg. Meglatni es "megszeretni" egy pillanat muve volt. SULYOS. Nagyon sulyos! :-)
Előzmény: PETYUS (33)
Bard Creative Commons License 2001.10.27 0 0 35
Gyüjtés rokonaink megsegítésére:

Rénszarvast és kurblis rádiót Szibériába

CoX Creative Commons License 2001.10.25 0 0 34
Hali!

Az ujgurokról csak annyit, hogy valóban europid vonásaik vannak (barna, szőke, vörös haj fehér bőr kék és zöld szem), de ennél sokkal fontosabb az a kapcsolat, hogy
1. Magukat a fehér hunok leszármazottainak tartják.
2. A székely kapukhoz nagyon hasonló kapukat faragnak. Hasonló motívumaik vannak és hasonló a céljuk. Nagyon hasonló az népi öltözködésük (ami engem eléggé meglepett) és az ételeik -> Csak rá szeretnék mutatni, hogy a székelyek szintén a fehér hunoktól eredeztetik magukat (ld. Csaba legenda)

A következőekkel nem szeretnék megbotránkoztatni senkit, én sem vagyok biztos benne, de így hallottam.

Nem biztos, hogy a magyarok rokoni kapcsolatban vannak a székelyekkel.
1. Nem tartoztak a hét törzs közé, róluk tudjuk, hogy hol telepedtek le.
2. Határvédő szerepet töltöttek be, kezdetben egyértelműen alárendelt szerepet játszottak a magyarok életében.
3. Nem tudni, hogy a 8. törzsként a magyarokhoz csapódott törzs honnan származott, lehet, hogy ők voltak a székelyek.
4. A magyaroknak semmi hasonló nincs a székelykapuhoz, és a legendákban sincs közös.

PETYUS Creative Commons License 2001.08.31 0 0 33
Hol olvasható?
Előzmény: fordfairlane (32)
fordfairlane Creative Commons License 2001.08.31 0 0 32
Olvassátok el A magyarság húszezer éve című könyvet. Ebből mindenre választ kaphattok. A szerző kezét maga isten vezette, amikor leírta az eredettörténetet. :-)
Bard Creative Commons License 2001.06.05 0 0 31
Emailben tisztáztuk a dolgot dobrony-val, a sztorija nem kitalált, ugyhogy akkor nyilvánosan elnézést kérnék. Végülis annál jobb, hiszen csak megerősitette azt amit Kiszelynél olvastam az uygur népzenéről meg a magyar népzene keleti (és távolkeleti) kapcsolatairól.

Bard

Törölt nick Creative Commons License 2001.05.29 0 0 30
Igen, igazad van. Valóban nem európai nép volt, hanem arról van szó, hogy az indoeurópai népek egy ősibb csoportjából a mai dél-oroszországi területen kiválva jutott el Kínába. Ezeknek a népeknek a többsége később nyugat felé vándorolva népesítette be Európát. A tochárok nyelve állítólag a kelta dilektushoz áll a legközelebb.

Előzmény: outdownS (27)
outdownS Creative Commons License 2001.05.29 0 0 29
Nem fejeztem ki magam elég világosan: ma élő, jövő-menő embereket mutattak, akik nem látszottak kínainak annak ellenére, hogy a hajuk is, szemük is barna volt, sőt, a szemük kissé mandula... Vörös hajú embereket csak a régi falfestményeken láttam. (Mármint ebben a témában.)

Egyébként minden mai európai nép Ázsiából vándorolt ide. Ki tudja hol élhettek azelőtt? Talán éppen azokon a területeken, amik ma már sivatagok.

Előzmény: Serp (28)
Serp Creative Commons License 2001.05.29 0 0 28
"Valoban, ahogy mutattak oket, nem latszanak kinainak."
Hát vörös hajú-kék szemű kínai tényleg kevés van:)A tokarok csak egy az europid népcsoportok közül,akik Ázsiában éltek.
Előzmény: outdownS (27)
outdownS Creative Commons License 2001.05.27 0 0 27
Ha jol emlekszem, a keltakhoz talaltak hasonlonak az ott talalt mumiakat (valoszinuleg a kockas-mintas szovetmaradvanyok miatt is), de nem europai eredetrol volt szo, hanem arrol, hogy ez a csoport eredeti oshazajabol kelet fele vandorolt, mig a tobbi nyugatra. Tokaroknak neveztek oket, es felteteleztek, hogy genetikai orokseguk fennmaradt a helyi nepessegben. Valoban, ahogy mutattak oket, nem latszanak kinainak.

Előzmény: Törölt nick (25)
Bard Creative Commons License 2001.05.27 0 0 26
Arról nem is beszélve, hogy az ujgur népzene a legközelebb áll a magyarhoz, a dalaik között vannak olyanok is, amik hangról hangra egyeznek magyar népdalokkal... Persze a sztori attól még eléggé kitaláltnak tűnik...
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.27 0 0 25
aki azt mondta, hogy valahol Kina kozepen (pontositani nem tudtuk, sem en, sem o nem voltunk teljesen tisztaban Kina kozepenek hegy- es vizrajzaval) el par millio ember, akik hott ugy neznek ki, mint mi.

Itt valószínűleg az ujgorokról van szó, akik jelentősen különböznek a kínaiaktól mivel europid vonásokat hordoznak. Az viszont nem biztos, hogy a magyarok rokonai. Kínában, a Takla-Makán sivatagban különben megtalálták már más európai eredetű népek nyomait is. Az az igazán érdekes, hogy azok viszont kultúrájuk és kinézetük alapján leginkább az észak-európai népekhez hasonlíthatók. Utolsó képviselőik 1200 éve haltak ki. Könnyen lehet, hogy az ujgorok ősei velül állhatnak rokonságban.

dobrony Creative Commons License 2001.05.26 0 0 24
Nemileg off leszek, dehat. Szal, voltam Japanban, egyutt dolgoztam egy kinai csajszival, aki azt mondta, hogy valahol Kina kozepen (pontositani nem tudtuk, sem en, sem o nem voltunk teljesen tisztaban Kina kozepenek hegy- es vizrajzaval) el par millio ember, akik hott ugy neznek ki, mint mi. Vagyishogy en. Most nem tudom, hogy en egy atlagos magyar vagyok-e, ill. van-e ilyen egyaltalan, de europid vagyok. Legalabbis reggel (kiveve hetfon. Benyomtam neki nemi Ghymest meg Sebestyen Martit, azt mondta, egy baratnoje aki onnan szarmazott, ugyanilyen zeneket hallgat. Ez persze nem meglepo, csak egy paranyit racsodalkoztam, hogy racsodalkoztam, hogy nahat-nahat. A cd-ket minden esetre nala hagytam, hadd hallgatgassa.
outdownS Creative Commons License 2001.05.23 0 0 23
(-:)
Előzmény: consciousless (21)
Kamikaze Creative Commons License 2001.05.20 0 0 22
Tudom én is ,de ezt az egyet biztos ismeri az a nagy nyelvészünk.
Előzmény: outdownS (20)
consciousless Creative Commons License 2001.05.20 0 0 21
de az Inca sokkal incabb
Előzmény: outdownS (20)
outdownS Creative Commons License 2001.05.18 0 0 20
Tiahuanaco, Nazca, Mochica, Chavin - csak ugy kapasbol.
Előzmény: Kamikaze (19)
Kamikaze Creative Commons License 2001.05.18 0 0 19
Bocs elfelejtettem, de a maják közép amerikai népek.
Egyetlen fejlett dél amerikai kultúra volt az Inca
Előzmény: supremacy (15)
Purusa Creative Commons License 2001.05.18 0 0 18
Pár kiegészítést bátorkodnék:

- a "neandervölgyi emberekről" (nagyon helyesen) nem azt tanítják az iskolában, hogy csak Európában éltek volna,

- más faj lévén kérdéses, hogy tudtak-e kereszteződni velünk, a Homo sapiens sapiens-szel, de egyes vélemények szerint igen,

- ami viszont biztos: a ma élő emberek mind egyetlen fajba tartoznak, tehát nem settenkednek köztünk kriptoneandervölgyeik :),

- az intellektuális képességek genetikai meghatározottságával kapcsolatban igen kellene vigyázni (lásd szakirodalom),

- a génekben képtelenség "kulturális hagyományokat" kódolni,

- a pentaton zene a világ minden részén elterjedt (egyes vélemények szerint a zenei fejlődés egy bizonyos, mindenhol természetesen bekövetkező stádiuma); de pl. a török népek népzenéjében, vagy Fekete-Afrikában kifejezetten domináns (azaz jó pár százmillió ember zenei anyanyelve pentaton),

- a magyar nem a világ legbonyolultabb nyelve (persze ez elég abszurd kérdésfelvetés...); a kínai dialektusok pl. sokkal összetettebbek, nehezebb elsajátítani őket,

- magyar ékírás sosem volt, csak rovásírás; ami viszont türk (és így arámi) eredetű,

- a maja hieroglifáknak szintén semmi köze az ékíráshoz,

- az emberi történelem során rengeteg népnél megtalálható a Nap istenként való tisztelete ()valamilyen formában szinte mindenütt).

Persze tudom, hogy mindez csak vicc akart lenni, de hátha betévednek ide naív, romlatlan kisiskolások is :), és még a végén elhiszik, hogy sajtból van a Hold.

Turai Suttyó Creative Commons License 2001.05.18 0 0 17
"Ezek az iskolában tanítottakkal ellentétben nem csak az európai kontinensen voltak megtalálhatóak, hisz ez teljes képtelenség lenne (gondoljunk csak bele, kinek is jó, hogy ezt higgyük!), hanem többek között Ázsiában és Dél-Amerikában is"

kinek jó, hogy ezt higgyük?

Előzmény: supremacy (4)
Kamikaze Creative Commons License 2001.05.18 0 0 16
Én nem tudok róla , hogya a magyaroknál napisten kultusz lett volna.
Ha jól tudom természetvallás volt ami legfeljebb a japán sintoizmushoz hasonlít.
A majáknál nem volt napistenhit. Ha jól tudom a közép és dél amerikai vallásokra a többistenhit volt jellemző kivétel a qechuák.
Annyi közös van minden vallásban hogy fontos szerepe van Quetzacoatl-nak aki a kultúrájukat teremtette.
Előzmény: supremacy (15)
supremacy Creative Commons License 2001.05.17 0 0 15
Najó és akkor a pogány Napisten kultusz az mi? Talán vicc? Ne szórakozz már...
Előzmény: Kamikaze (14)
Kamikaze Creative Commons License 2001.05.08 0 0 14
A MAgYAr-MAYA kapcsolat (ugye milyen ez a hasonlóság?)

Csak annyit tennék hozzá, hogy a maják a maja szót soha nem használták az elnevezésükre
a spanyolok nevezték őket így maga a szó maja nyelven szolgát jelent tehát csak gúnyolták őket ezzel a névvel.

A magyar és maya ékírás, rovásírás pedig egyértelmű bizonyítéka rokonságunknak.

Maja és a magyar írás legfőbb különbsége,hogy a magyar hangjelölő míg a maja hieroglif illetve szótagírás. Légyszíves nézz utána jobban mielőtt ilyen hülyeséget írsz, ajánlom figyelmedbe www.halfmoon.org

Előzmény: supremacy (4)
szalapala Creative Commons License 2001.05.03 0 0 13
Hát pedig Dél-Amerikából származunk, és úszva jöttünk át, bizony. A magyar az úszásban most is jó, nem véletlenül. Az első olimpiai bajnokunk is úszásban nyert. Hajós Alfréd. Volt hajója is ezexerint, de azért úszott inkább. A hagyomány miatt.
Lovaglásban sose nyertünk olimpiát, ez is bizonyítja a dél-amerikai származást.

juniperus Creative Commons License 2001.03.13 0 0 12
Hát, a fene tudja... Mindenesetre Kínából is kerültek elő olyan leletek, amelyek egyértelműen bizonyítják, hogy valaha éltek ott titokzatos népek, akik az europid rasszhoz tartoztak. Ezt még néhány éve az Élet és tud.- ban olvastam, és az sem az UFO magazin... Én a magam részéről inkább azért a keleti eredetre szavaznék.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!