Erdemes ott beleolvasni a regebbi hirekbe is:
"The venue development is part of the larger US$20 billion program to prepare Beijing to host the 2008 Games, which will include environmental and infrastructure improvements "
Ha jol szamolom, akkor a derek kinaiak csak kornyezetvedelemre elkoltenek kb 3000 milliard forintot. No most ez nekunk sem lehet gond. Ha igy folytatodnak a dolgok a Happy End es Ezusthajo Konzorcium ezt mellenyzsebbol kifizeti.
(BANGKOK, June XX, 2001) Beijing has undertaken a US$12.2 billion program involving 20 major projects that will ensure that the city's environmental protections exceed international standards.
Ez vajon máshol miért nem így van?
Miért városok és nem országok rendeznek olimpiát. Ha Budapegstnek meg nincs rá pénze, hát ne pályázzon. Nem is tette. Eszébe se jutott. A fidesz akar olimpiát rendezni. Ertre jó lenne Alcsútdoboz is.
Na most az ebben a relációban nem számít, hogy a főváros mit gondol. A kormány adja a lovét, tehát az ő szava dönt. Amúgy meg köztudomású, hogy Demszky FIDESZ szimpatizáns.
szvsz nem is gondoltak komolyan, csak valahogy ki kellet szamlazni azt a 2MRD HUF-ot es ez jutott eszukbe: Az olimpiai tanulmany.
Bar ha megbizott abban, aki elfogadta a Jupiter hatasa az evelonovenyekre c. tanulmanyt....
Nem eleg, hogy megbizott, de agybafobe dicserte szeleslatokoruseget es zsenialitasat:)) Aztan jol elment hozzajuk vacsizni a nejjel...
Persze. De szerinted kinek kéne a döntést hozznia: Orvinak, vagy Budapestnek? Ők hozztak egy döntést és beígértek ezermilliárdokat. Erre én is rábólintanék. De komolyan azt nem veszi. te is tudod.
Én egyetértek, legyen olimpia 2012-ben itthon. A gondok csak minimálisak:
1, mondják, bp-nek kéne 1500 milliárd fejlesztésre. ám legyen. Görögország most emelte meg az előkészületeket a 2004-es olimpiára
!ennyivel!
2, Ovi közölte, olimpiát is tudunk rendezni. Tessék megnézni, milyen jól megcsináltuk a NATO-csúcsot. Ha ezt komolyan gondolta, akkor valóban nagy gondok vannak a fejében.
3, az ilyen terveket illik megdumcsizni a rendező várossal. Ugyanis ő pályázik kormánytámogatással, nem a kormány egyedül.
4, én azzal a pénzel is megelégednék itten a zsebemben érezve, amennyit a pályázat elkészítésére költenek.
Ez szerintem nagyon jó ötlet ! Eredeti is, én legalábbis nem hallottam ilyet sehol, szóval tetszik.
Nem vagyok techfan, de üzletileg jobbnak tűnik, mint a hagyományos.
Ki kell dolgozni persze, de valóban olcsóbbnak tűnik a létesítményktgben gondolkozva. Meg elosztani a pályákat, nem egy városban gondolkodni, de kis országban elérhető minden rövid idő alatt.
Nem vagy egy elveszett elme, az biztos!!
Ezennel közreadok egy elég érdekes javaslatot, és kíváncsi vagyok a véleményetekre. (Újságírók figyelem! Nem lenyúlni saját ötletként! :-)
Igen, RENDEZZÜNK olimpiát!!!! De nem akármilyet, hanem:
TECHNIKAI OLIMPIÁT !!!
Szerintem óriási lenne az igény egy ilyen rendezvényre, nagy tömegeket vonzana, ugyanakkor egy "igazi" olimpia töredékébe kerülne csupán.
A terv a következő:
Van Forma-1 pályánk, vannak nagyon jó rally-terepeink, salakos pályáink, erre alkalmas vizünk (Duna, Tisz-tó), világbajnok műrepülőnk stb. Mi kell még?
Csináljunk egy olyan olimpiát, ahol nem az emberi erőé, hanem a gépeké, a technikáé a főszerep. Legyen egy 8-10 napos versenysorozat, amelynek része a szokásos F1 viadal, de emellett egyéb gyorsasági autós és motoros, salakmotoros, rally, gyorsulási, műrepülő, sárkányrepülő, vitorlázó, ejtőernyős, siklóernyős, hőlégbalonos, búvár, vizisíző, ill. mindenféle extrém kategóriákban folyna a kűzdelem. Azért lenne ez más, mint a szokásos versenyek, mert lenne egy közös keret, egy országok közötti nemhivatalos pontverseny stb. az olimpiához hasonlatosan. Újszerű lehetőséget adna a technikai sportok űzőinek is: alkalmat a reflektorfénybe kerülésre, nagyszabású nemzetközi találkozót, tapasztalatszerzést a kisebb országoknak.
4 évenként lehetne megrendezni a TechnOlimpia-t, lehetőleg páratlan évben, hogy akkor is legyen valamilyen nagy nemzetközi esemény. Az amik, japánok szerintem ugranának rá.
A megrendezés nem városokhoz, hanem tartományokhoz, régiókhoz kapcsolódna.
Bemutatkozhatnának újfajta, kevésbé ismert versenyek és sportágak is, ill. az izgalmak fokozására ki lehetne találni egy-két technikai kűzdősportot is (mint pl. paintball, vagy a japánoknál divatos "robotok kiszorítós kűzdelme" játék).
Az eseményt természetesen rengeteg nemzetközi (PR jellegű, az országnak pénzt hozó!) bemutató kísérné: új sportautók, motorok, kishajók, sporteszközök premierjét lehetne erre az eseményre időzíteni.
Stratégia: ha jó a program, akkor idejönnek a népek, meg odaülnek a TV elé, de akkor jön a sok reklámbevétel is, amiből viszont értékes és érdekes programokat lehet szervezni stb. Ez ilyen egyszerű!
Várom a reakciókat és a további ötleteket!
PS.:
És így még az is biztos, hogy miénk lenne az első megrendezés joga...
PS2.:
Meg persze ez lehetőséget adna a búsuló juhász-gulyásleves-szilvapálinka háromszögből való kitörésre is, mert ilyen alapokról (szerencsére) nem lehet "imidzselni" egy technikai versenyt, ugyanakkor jó lehetőséget biztosítana az ország városainak, tájainak, igazi értékeinek bemutatására.
"(persze magánbeszélgetésekben úgy látom nincs emberfia, aki valóban lelkesedne érte)"
Ez egy érdekes felvetés.
Mármint, hogy magánemberként mennyire örülne egy olimpiai rendezésnek az átlagember. Mikkel kell számolni ?
Nézőként egy esetleg két alkalommal részt vesz (az anyagiak miatt). A többit tévéből, mint eddig is.
Folyamatos közlekedési problémák persze amúgy is szoktak lenni nyáron felújítások miatt, most az olimpia alatt is lesznek felújítások nélküli gondok, de ezt megszoktuk:)))
Az árak szezonálisan fel fognak menni, mint minden olimpiát rendező városban, és ennek hátránya érinteni fogja. Eladóként, közreműködőként meg az előnye.
A rentabilitás, mint az átlagembert csak közvetve érintő tény, nem érdekli. Annyiban esetleg, hogy az előtte felmerülő, viszonylag húzósabb beruházások finanszírozása korlátokat okozhat más területeken. De közvetve pozitíve érinti, mint munkavállalót, vagy vállalkozót a beruházási boom.
Kis ország rentábilis olimpiát mikor rendezett? Egyébként is, kis ország mikor rendezett?
Helsinki előtte 60 évvel 1952. Utána csak nagyok.
Az esély ebből következik is. Ezt tudja a bejelentő is. Ebből meg következik a bejelentés oka is.
Az egészről propagandafilm jut az eszembe, amit egy kínai atombomba felrobbantásakor készítettek. Néha látható a TV-ben is, ilyen témájú filmekben.
A tágas síkságon felrobban a bomba, atomvillanás, gombafelhő, az előtérben pedig a kínai nép egyszerű fiai, kilógó seggel az egyengatyájukból és napi fél tányér rizzsel a bendőjükben bakkecske módjára ugrálnak és teli torokból üvöltözve örülnek, hogy hurrá, nekünk is van már atombombánk!
Ami az olimpiát illeti: tűzijáték, színes lufik így választás előtt a népnek (persze magánbeszélgetésekben úgy látom nincs emberfia, aki valóban lelkesedne érte), jó alkalom, hogy fanyalgónak, meg nem magyarérzelműnek lehessen bélyegezni azt, aki nem képes emelkedett-lelkes hangulatba kerülni, és persze stikában a háttérben, előkészítés meg tanulmányírás címén megint ki lehet osztani 1-2 milliárdot a havereknek.
A nemzetközi sportéletben meg nincs senki, aki komolyan venné a mi erőlködésünket.