Sziasztok!Ha már a Hannibálról van szó!Sokat vártam Tőle tudni illik moziplakáton virított a felirat:A Bárányok hallgatnak folytatása...De csalódtam,mert...
A film negatívumai(ez sok van sajna):
-úgy kezdődött mint egy D kategóriás akciófilm
-Julianne Moore nem Jodie Foster
-nevetségesen túlzott brutalitás
-gyatra befejezés
Pozitívumai:
-Hopkins még mindig zseniális!!!
-Bevallom én nem ismertem fel Oldman-t!
Lesz még folytatás vagy a Birkák végképp elkussoltak?
Hát meg kellett menteni a kisbabát, mert az nem HIV-pozitív, ezért "nyúlt bele könyékig" Starling a cuccba, hogy lemoshassa (a halpiac daraboló pultján...). Egyébként meg, ha rajta nincsen nyílt seb, úgyse árt neki, szóval ezzel mi a baj?
Hüvelykujj jó ötlet, de az elvérzéssel meneküléssel továbbra is fenntartásaim vannak.
Mellesleg Harris egy valóságos személyről -sorozatgyilkosról- mintázta a Bárányok gyilkosát. Ugyanerről a személyről készült a Psycho is. 20 éve hogy az elkövető a börtönben elhunyt. Ez kivételesen tényleg elmebeteg volt, nem élvezetből ölt.
Sziasztok!
Az az igazság ,hogy még csak beleolvasgattam a topicba úgyhogy előre is elnézést kérek ha olyat írok amit már más is írt.
Elöször a film elején a lövöldözős jelenet:a rendőrcsaj felhívja a figyelmet,hogy az illető HIV pozitív,ezért óvatosan nyúljanak hozzá nehogy valahogy megsebesítse őket.Ennek ellenére ő könyékig "belemászik" a lelőtt,csurom vér emberkébe.Ez egy kicsit ellentmondásos.
Másodszor:ilyen piszok unalmas,semmitmondó filmet régóta nem láttam.
Szerintem tök fölösleges volt megcsinálni a folytatást.De lehet,hogy ez csak az én véleményem.
Sajnos, nincs meg, de erre a részre világosan emlékszem. Egyébként rájöttem, hogy Lecternek bőven elég volt levágni a saját hüvelykújját, ugyanis ebben az esetben csak le kellett rángatni a bilincset a kezéről. Kiváncsi vagyok, hogy vajon ki fogja megírni a filmnek a folytatását, ugyanis a T.Harris könyvet már nem igen lehet folytatni hiszen "happy end" a vége. Más: tegnap körülnéztem a Neten, foie gras-t(pástétom) kerestem, találtam is egy céget, akik szállítanak ilyet megbízható csomagolásban, nem egy olcsó móka, de ki fogom próbálni. :)
OK. még belefér a levágás, de az ütőeret elvágva kellett menekülnie, ez váratlan helyzet erre nem biztos hogy fel volt készülve. Valószínübbnek tartom inkább a bilincs leszedésekor sérült meg, habár ennek ellene szól hogy mindig nagyon körültekintő volt. Remélem nem egy gyenge Dallas-os Bobby reinkarnációt kerítenek majd a folytatásra.
Meg van videón vagy fájlban a film hogy ennyire tudod a részleteket? Bennem nem maradt emg ennyire.
Üdv: zöld agyar
Helyesb.: laughing; zöld agyar>> aha, így már értem. Bilincs téma: amikor Clarice magához tért és kitámolygott a szobából, akkor belekapaszkodott egy komódba, amin rajta volt a pisztolya, a pisztoly táskája és a bilincse, először a pisztolyt akarta magához venni, utána gondolt egyet, és megfogta a bilincset, az viszont számomra is rejtély, hogy ugyan hová rejtette el? Ami a vérnyomokat illeti: tulajdonképpen csak azt láttuk, hogy Lecter felemeli a bárdot, mutatták Clarice arcát, volt egy koppanás, aztán snitt, és már jött ki Clarice a házból a sötét udvarra, tehát valóban nem lehet tudni mit vágott le(vagy el) Lecter, habár a repülőn pólya volt a kezén, úgyhogy lehet, hogy mégis a pracliját szelte le.
A könyvet megvettem, olvastam majd tovább ajándékoztam. Arra nem emlékeztem hogy a könyvben is benne volt a zene (nóta) és ez megegyezik a filmen hallhatóval. Így viszont tiszta minden és a film is könyv is érthetőbb a nézők számára. Ezekben az apró részletekbennagyot alkotott T. Harris.
Arra nem lehet panasz hogy nem ismered sem a felmet sem a könyvet. A nótát nagyon köszönöm, az elajándékozott könyvet visszakérni nem ildomos.>>> Ezt úgy ahogy van nem értem.
ROTFL>>>rolling on the floor laighing... :)