Keresés

Részletes keresés

originalqszi Creative Commons License 2001.09.20 0 0 65
Betiltott szó lett a Láden! ne is próbálkozz ilyen nickel!!!!! Hamarosan a Lada, láda, lád-e, szavakat is betiltják!!!!!!!
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.13 0 0 64
Újjászületett cinkes-cinkos vagyok...
Előzmény: tónibá (63)
tónibá Creative Commons License 2001.03.13 0 0 63

Viktor komám!

Ha már egyszer is vétkeztél, azt nem tudod meg nem történtté tenni! Nem lehetsz ártatlan, legfeljebb újjászületett.

Előzmény: aranyviktor (57)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.13 0 0 62
Cinkes-cinkos vagyok...
Előzmény: tónibá (61)
tónibá Creative Commons License 2001.03.13 0 0 61
Sajnáltad a terhe miatt, rendben, én is, mi mást tehettem volna! Azaz elgondolkodtam azon, hogy ki lesz a következő, hisz megzavarodott, és ok nélkül gyilkolt. Talán tenni kellene valamit... (tudod : ....cinkos aki néma), nem csak egyszerűen "sütni"; dönteni, lépni. Értesz??

Ádámról és Éváról pedig annyit, hogy pont a genetika fogja bebizonyítani az ős anya és az ős apa létezését.

Előzmény: aranyviktor (60)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.12 0 0 60
Barátom, hosszú!

Ádám és Éva mindannyiunk szimbólumai, úgy hiszem te is Ádám vagy, én is, és minden nő Éva. Életről életre tűnik a homály szemünkről, hogy egységünket Istennel felismerjük.

Nem a nagyzolásért, de rám nem egy, hanem több tucat ember megölésének titkát bízta valaki. Elbeszélgettünk. Sajnáltam a terhe miatt. Így sütöttem.

avi

Előzmény: tónibá (59)
tónibá Creative Commons License 2001.03.12 0 0 59
Ádám és Éva nem valóságos személyek???
Viktorkám, az evolúcióban hiszel tán?? Akkor viszont végképp nem értelek??

Más:
Hogyan tudnál "sütni" egy barátodra, ki 3 év alatt csendesen megzavarodik, majd rád bíz egy titkot, hogy Ő bizony megölt évekkel ezelőtt egy embert??

aranyviktor Creative Commons License 2001.03.12 0 0 58
"Döntened kell Jó és Gonosz között, de ez nem egyenlő az ítélettel, mert hiába léptél a göröngyösebbre, a kísértés mindig ott van, hogy simábbat válaszd"

Látod komám, ez nagy igazság, ezért nincs kisértésem, amióta nemigen válogatok jó és rossz között.

Nagyon sokáig - mint Te is - elkötelezett híve voltam a jónak, írtam egy egész esszékötetet, hogy a jó, a jó, csak a jó,legyünk jók, tegyünk jót, és annyi kisértésem volt, hogy majd belepusztultam. Örülök, hogy megszabadultam tőle!:)))

Amint "egyformán tudtam sütni" jóra, roszra egyaránt, megszűnt a rossz, és ez egy csuda frankó állapot.

avi

Előzmény: tónibá (56)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.12 0 0 57
A paradicsomi ártatlanságról barátom, amivel te a jó-rossz kettősségét állítod szembe, mint ideált.

Isten ellen lehet vétkezni, ha valaki hisz a bűnben. Aki nem hisz benne, az nem tud. És persze Isten felől nézve semlehet, hisz ő egyaránt lesüt jóra-rosszra.

Ádám és Éva nem valóságos személyek, hanem szimbolumok a zsidó teremtésmítoszban.
Miért csak két útban tudsz gondolkodni? Mert a feladat nehéz, ezért beszélt Jézus mindig hasonlatokban, paradoxonokban.

Egyszer azt mondta, "az én békémet adom nektek", máskor "nem békét hoztam, hanem kardot".

Egyszer azt mondta, "aki nem ellenünk, az velünk", máskor, "aki nem velünk, az ellenünk".

Minden az ellentétéből táplálkozik, semminek sincs önmagában tartalma, vagy jelentése, így minden csak káprázat, álom, amiből ha felébredsz, megint az ártatlanság állapotában találod magad.

AZ egész teremtés Isten álma barátom, és Isten most ébredezik bennünk.

Járj békével! (Borz nyomán)

avy

Előzmény: tónibá (56)
tónibá Creative Commons License 2001.03.12 0 0 56

Viktor!

"De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról bizony meghalsz"

Ártatlanság? Milyen ártatlanságról beszélsz? Nincs ártatlan ember. Ádám és Éva engedetlenségükkel vétkeztek, tudni akarták mi a jó és mi a gonosz, és ezzel (az első bűnnel), biz'a kódolták az emberiségbe a halált. (csecsemőbe is kódolva van születésétől fogva a halál, pedig "ártatlan"). Hogy is van ez? Azt mondod nincs eredendő bűn??

Azt mondod bűn nem létezik? Tehát nem is lehet isten ellen vétkezni?

Azt, hogy mi arra célozgatnánk, hogy te a kárhozat felé tartasz, az a te csúnya félreértelmezésed. Mi csak azt modtuk, hogy két út lehetséges: halál vagy öröklét.
Az utóbbi sokkal göröngyösebb... Döntened kell Jó és Gonosz között, de ez nem egyenlő az ítélettel, mert hiába léptél a göröngyösebbre, a kísértés mindig ott van, hogy simábbat válaszd, Ezt nem felejtheted el.

aranyviktor Creative Commons License 2001.03.12 0 0 55
Zotyikám, nem kell elnézést kérni, főle barátok közt (filmosorozat!:)) nem! Mi meg máar ismerjük eymást ezer éve.

Ha egyszer úgy gondolod, hogy a kárhozat felé tartok, akkor vállald magad, ne ködösíts, hogy csak azt gondoltam tévedsz, mert ehhez te hozzágondoltad az eredményét is, nézz csak magadba barátom!

Efelől még az sem ment, amivel védekezel, hogy állításod nem indokoltad.
Ha erre jársz, ugorj fel hozzám egy kávéra, meg egy cigire! Ránkférne már megint egy éjszakába nyúló beszélgetés!

avy

Előzmény: Zotyi (53)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.12 0 0 54
Zotyikám, nem értek egyet!

Már megbocsáss, naivitásnak tartom, hogy lehet Isten,és a teremtés "ellen" tenni. Ezzel Istent venném semmibe, vagy legalábbis nagyon leértékelném, ha ezt elhinném.......

Én Istenem, jó Istenem, Zotyikám, én másfajta Istenben hiszek........itt eltérünk kicsinyég......

avy

Előzmény: Zotyi (52)
Zotyi Creative Commons License 2001.03.11 0 0 53
Kedves Viktor!

Lehet, hogy valamit félreértettél, ezért elnézésedet kérem.
Mi nem célozgattunk semmire, csupán megállapítottuk, hogy szerintünk tévedsz. Ezzel persze nem kívántuk Tőled, hogy a nézeteidet változtasd meg, mégcsak azt sem, hogy vizsgáld felül, hiszen (és ebben igazad lenne) állításunkat nem indokoltuk.
Hogy ne ismételjem magam, továbbiak az Utolsó ítélet c. topicban.
Zotyi

Előzmény: aranyviktor (51)
Zotyi Creative Commons License 2001.03.11 0 0 52
:-)

Ami teremtésellenes, az 'távolodik' Istentől.
Gondolom ezzel egyetértesz.

A megpendített húr egy ideig egyre kisebb amlitudóval zeng, hangja egyre halkul, aztán mozdulatlan marad a süket csöndben.

Előzmény: aranyviktor (50)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.11 0 0 51
Tónibá!

Ti itt a Zotyóval finoman célozgattok, hogy a kárhozat felé tartok. Nehogy magad szerint ítélkezésbe ess, mert az utolsó itélet topicban ezt írtad:

"A ne ítélj, hogy ne ítéltess parancsa arra vonatkozik, hogy ne mondj ítéletet a másik ember fölött arról, hogy hited szerint elkárhozik-e vagy sem. Ugyanis erre egyedül Istennek van joga."

Még a gondolatát is ki kell verned a fejedből definíciód alapján, hogy elkárhozom-e, vagy sem.

Látod tónibá komám, de fránya egy dolog ez az írásértelmezés.....

avi

Előzmény: tónibá (47)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.11 0 0 50
Zotyókám!

Van út a teremtésből kifelé? Hol, hogyan?

Múltkor épp azt kerestem, mert annyira el voltam kenődve, hogy el akartam mindenestől pusztítani magam. Mármint test-lélek-szellem. De nem ment, így aztán megmaradtam......

avi

Előzmény: Zotyi (46)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.11 0 0 49
Tónikám!

Kettőt nagyjából fölneveltem, 17 ill. 22 évesek, kislányom két éve, Isten nyugosztalja....

Fiaim tisztelnek, szeretnek, bár magam is csodálkozom, miért, és miért ennyire.

A teremtéstörténet kezdetén az ember ártatlan, nem ismeri a jót és a rosszat. Én meg azt mondom, "ártatlanság", te erre azt, hogy kárhozat. Hogy van ez?

Milyen lényeget tagadok én?

avi

Előzmény: tónibá (47)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.11 0 0 48
Hajrá tónibá, mingyá odakukkantok! A fene a trehány mindemet!

avi

Előzmény: tónibá (45)
tónibá Creative Commons License 2001.03.10 0 0 47
Kedves Zotyi!

"De különbséget kell tudni tenni, mert alapvetően mindenki számára két út van. Az egyik a Teremtésből kifelé vezet ...", inkább így: az egyik az Öröklétből kifelé vezet...

Viktor pont ezt tagadja állításaival és az az érzésem, hogy ezzel pont a Teremtéstörténet lényegét tagadja. Az embernek dönteni KELL melyik úton indul el (ezért ember és nem isten)!! Öröklét vagy halál(ha jobban tetszik: kárhozat,megsemmisülés).
Viki állításainak zöme és hamissága a "Ne ítélj,..." félreértelmezésén alapszik. Próbáltam vele vitatkozni, nem sikerált. A cinizmus álarca mögé bújt és bevallom felbosszantott. Durván reagáltam, amit azóta megbántam.

üdv:

tónibá

Viktor!
Kíváncsi lennék arra, hogyan nevelnéd fel ezekkel az elvekkel gyermekedet ebben a világban.

Zotyi Creative Commons License 2001.03.10 0 0 46
Kedves Tónibá!

Olvastam az alant hivatkozott h.szólást, egyetértek, rövden valóban annyi a lényeg.
Az egyik legfontosabb dolog természetesen a különbség tevés jó és rossz között. Ez persze emberként nem könnyű dolog. Szándékosan van minden összekeverve, mert különben ítélkezéshez vezetne. Sokmindennek van persze szimbolumként jelentése, de soha semmi nem egyértelmű, minden konkrét és egyéni. De különbséget kell tudni tenni, mert alapvetően mindenki számára két út van. Az egyik a Teremtésből kifelé vezet ...

Viktort kérlek ne bántsd! Ha elolvasod az írásait, jobban megérted. Leginkább a könyvére, Hiben hat a címe, gondoltam.
Az Ő tévedése összefüggésben van a betegségével. A lelke tudja az igazságot, de emberként valamiért sajnos nem akar meggyógyulni.

Minden jót!
Zotyi

Előzmény: tónibá (45)
tónibá Creative Commons License 2001.03.09 0 0 45
Az "Utolsó ítélet" topikban megtettem, Viki nem reagált rá.
Előzmény: tivadar (42)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.02 0 0 44
Tónibá! Bizonyítok! Hol húzzam el a nótád? Viszek bokszert, ólmosbotot!
avy
Előzmény: tónibá (43)
tónibá Creative Commons License 2001.03.02 0 0 43
Lehet, hogy télleg igazam vót.. Mulaccságos figura vagy, semmi több.. Ha mégse, akkó bizonyíccs!
Előzmény: aranyviktor (41)
tivadar Creative Commons License 2001.03.02 0 0 42
Kedves Anthony Brader !

Megtennéd, hogy néhány 'sületlenséget' bővebben kifejtenél ?
Mer ezígy ollan rejtélyes... Nem konkrét.
Köszönettel: t-r

Előzmény: tónibá (32)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.02 0 0 41
Jó a filhallásom, onnan van a hitem, ahogy mondod a fülembő...! Mi cigányok ezzel születünk....

Egyébként, amit leírtam öreg javasasszonyok terjesztik itt Putrifalván......nem saját gondolat, annyit azért ne nézz ki belőlem....buta vagyok, mint a föld

Bazseváljak neked egyet?

avi

Előzmény: tónibá (40)
tónibá Creative Commons License 2001.03.02 0 0 40
Kedves Viki!

A hit hallásból van. Te hol hallottad ezeket a "bölcsességeket"? Kíváncsian várom válaszod, ugyanis pl. a "Ne ítélj, hogy ne ítéltess" parancsát módszeresen és csúnyán félreértelmezed.

Előzmény: aranyviktor (39)
aranyviktor Creative Commons License 2001.03.01 0 0 39
Hajrá tónibá! Előre, előre!
Előzmény: tónibá (32)
tivadar Creative Commons License 2001.03.01 0 0 38
Hahó feanor !

Egyetértek, s tettem is erre halovány kisérletet a misibácsi-topicban. Túl sok már a félreértés köztünk - tegyük őket tisztába !
Micsoda hármas; györgyi, te + én !!!
Béke: t-r

Előzmény: Feanor (28)
Feanor Creative Commons License 2001.02.27 0 0 37
Kedves Musaic!

"Arra gondoltál, hogy csak a szavakat kellene lecserélni ilyenekre?"

Nem. :-)

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2001.02.27 0 0 36
So they say...
Előzmény: oncogito (35)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!