Igen látoma azzal, hogy Grammy már nem egy "komoly" zenei díj nem voltam egyedül. Sajnos ma már nem az számít, hogy ki milyen tehetséges, hanem mennyire nyomja menedszment, kik a producerek stb.
Idén pl. egyszerüen kizártnak tartom, hogy a sokszor említett Eminem nevéhez füződik a legjobb rap szám, ha ez valóban így lenne akkor ez a műfajra nagy szégyen lehet.
Igaz, hogy én ettől a műfajtól nagyon messze állok, de amit hallottam ilyen előadoktól az messze jobb volt mint ennek a féregnek a rémségei.
Hány zkarnevet tudnék felsorolni, akik soha nem kapnak Grammy-t - Eminemnek viszont kellett adni, hogy beizguljanak a homokosok...
A díj ZENEI értéke ezzel végképp elenyészett. Miért pont a Grammy lenne a kivétel, ha mindenhol csak a biznisz számít??? Egyedül azt tudnám tanácsolni nekik, hogy ezt a nevet (mert azért valaha az volt) ne mocskolják már be, ha lehet. A mai díjak 99%-ának amúgy sincs köze a tehetséghez...
Szerintem értelmetlen, hogy 100 kategóriában lehet díjat kapni, hogy olyan önálló kategóriák vannak, aminek a világon csak annyi képviselője van, amennyi jelölt van a kategóriában... és persze a kutyát nem érdekli a 100 kategórából 90.
Szerintem ez a díj nullát ér, csak amiatt lábad könnybe a szemem, hogy a Radiohead csak Best altenative album díjat kapott, best albumot nem, pedig ha zenének minősítik a lemezüket(márpedig az tették, ha jelölték), akkor az volt a legjobb egyértelműen. Ez olyan kegyetlen dolog, tényleg. Hüp-hüp.
Ki mit szól a Grammy díjak oda itéléséhez. Arra gondolok, hogy a mai világban olyanok is megkaphatják ezt a díjat mint Eminem akit szvsz még studióba és színpadra sem engednék.
Mit gondoltok, hogy ez a díj mit ér manapság és mit ért mondjuk úgy 15-20 évvel ezelött amikor a zenészek még zenéltek is.