Keresés

Részletes keresés

borasz Creative Commons License 2006.09.03 0 0 58
És milyen a vajatok a kenyérhez? Nálunk a Berg vaj a menő, hegyi vaj, állitolag alpesi tehenektől származik. 25 dekás, arany színű papirba van. A tescóban mindig kapni, de a Délinél levő CBA-ban sokszor le van árazva, olcsóbbra, mint a tesco (339 ft)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 57
szerintem a pogi még elmegy...családon belül az ubi is...no de kiirni? Az említett cikk szerzője, Szabó úr az olasz nyelv tudora, és irodalmár, egyetemi tanár.
Előzmény: tuutuu (54)
Pandus Creative Commons License 2006.09.03 0 0 56
ismerem a kimcsit, elég híres. tényleg minden fogáshoz adják! Nem olyan savanyú, mint nálunk a savanyú káposzta, talán úgy lehetne a legjobban utánozni, hogy az erjedési folyamatot előbb megszakítjuk.
Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 55
Hálás köszönet! Soha nem hallottam Arbat delicatessről, ami a neve alapján örmény lehet, de ez nem baj, egy birodalom voltak. De majd keresem a boltot. a recept érdekes, biztos nem az, amit a topic elején írnak, miszerint a muszkák meg az ukránok hozzák, az illető biztos a keleti hatászélen lakik. Én még a Szovjetunióban ettem, és isteni finom, ízes, savanykás volt, és nem volt rossz a német barna kenyér sem (mondjuk kicsit más kategoria, de savanykás, rozs).
Előzmény: varadit (52)
tuutuu Creative Commons License 2006.09.02 0 0 54

..:}

Arra a cikkre én is emlékszem...}}

De hogy a hülyeség ragadós, a nejem pogácsát süt éppen, és azon kaptam magam, hogy azt mondom:

- Te, nem lesz kevés az a pogi?

 

...:{{{{{{

Előzmény: Törölt nick (51)
varadit Creative Commons License 2006.09.02 0 0 53

 

 De úgy látom nem egy nagy dolog otthon megcsinálni:

 

                        Orosz fekete kenyér

Hozzávalók (2 kenyérhez):
6 dl viz, 5 dkg mez, 7,5 dkg éleszto, 1 ek. só, 1 ek. ecet,
1 púpozott kiskanál köménymag, 2 ek. instant kávé, 2 ek.
finomra aprított hagyma, 7,5 dl (kb. 45 dkg) rozsliszt, 4 dl
(kb. 22 dkg) finomliszt
a nyújtáshoz: liszt
a tetejére: 1 ek. kukoricaliszt, 1 dl víz

A vizet meglangyosítjuk, a mézet kevergetve feloldjuk benne,
majd az élesztőt is belemorzsoljuk. Megsózzuk és az ecetet
és a fűszereket hozzáadjuk. A kétfele liszttel bedagasztjuk,
meleg helyen letakarva, kb. 45 percig pihentetjük. Belisztezett
deszkára borítjuk, elfelezzük, cipóvá formáljuk, és újabb 45
percig pihentetjük. A cipők tetejét éles késsel 2-3 helyen
bevágjuk. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200°c, légkeveréses
sütőben 180 °c) kb. 45 percig sutjuk. A kukoricalisztet a vízzel 1
percig forraljuk, a kész kenyeret alaposan bekenjük vele és 3
percre visszatoljuk a sütőbe.

Előzmény: varadit (52)
varadit Creative Commons License 2006.09.02 0 0 52

 

 Nem ettem még orosz kenyeret, de szerintem az Arbat Delikatesz boltokban bizonyosan találsz ilyet is. Úgy tudom szinte minden Cora-ban ott vannak, sőt nemrég a Fény utcai piac oldalában az Auguszttal szemközti mélyedésben nyílt egy boltjuk. Sőt a VII. ker. István utcában is van üzletük.

Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 51
alig vagyok fiatalabb nálad. jó tudni, hogy nemcsak a húszéveseké a világ és az internet! A becézésektől én is elájulok, pl. nem szavaznék olyan elnökjelöltre, akit Billnek, Bobnak stb. hívnak. az ubisaliról egy néhány évvel ezelőtti Népszabadság glossza jutott eszembe. pont ezt kritizálta az újságíró, hogy a piacon, az étkezde tábláján pörit hirdettek. és ezt ragozta tovább. a vége így hangzott: Míg meg nem suhint kaszájával a hali.
Előzmény: tuutuu (50)
tuutuu Creative Commons License 2006.09.02 0 0 50

Aha. Köszönöm, már azt hittem, a nyelvi ámokfutás újabb terméke..:}}

( a nejem nem tudta tegnap kitalálni, hogy az út mellett kiírt pari=140 vajon mit takar.)

Én már az ubisalinál kifordultam 30 éve a vendéglőből, ha ilyet láttam.

Hiába, rigolyás vénember..(54)

Előzmény: Törölt nick (49)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 49
én tudom, mi a kimcsi. Koreai savanyúság, gyakorlatilag minden ételhez adják az asztalra. Olyan...mondjuk kövesztett káposzta, szóval érlelt, kenyérrel, mint nálunk a kovászos uborka. utána csípős paprikamártással keverik össze, tán olaj is volt benne (Thaiföldön ettem, koreai étteremben). elég közel áll a magyar ízvilághoz, mondjuk ha a leveles, nem a szálasra vágott savanyú káposztát széles csíkokra vágod, és azt kevered össze cseresznyepaprikakrémmel, meg egy kis olajjal. Jó volt.
Előzmény: tuutuu (48)
tuutuu Creative Commons License 2006.09.02 0 0 48

Üdv!

ha ez olyan kenyér, akkor azért inkább savanyúsággal, mint savanyúságként (kimcsivel, savanyúkáposztával remek) igazából nem is vajas-, hanem túróskenyérnek a legjobb

 

 

Bocs , most tévedtem ide, de mi az a kimcsi?

 

tuutuu

most Tudatlan

 

 

 

Előzmény: rlytl (34)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.01 0 0 47
hol van orosz fekete kenyér? Isteni, imádom!
Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2004.12.02 0 0 46
Na azért hajnali négykor nem megyek oda. Nyolc is elég volt.
Előzmény: rlytl (45)
rlytl Creative Commons License 2004.12.01 0 0 45

tegnap este már nekem sem jutott, de ma délután beszereztem ott egy tönkölykenyeret, sztem próbálkozzál korábban

én is mindjárt éhenhalok:-) a kenyér meg röhög a ruhatárban

 

Előzmény: Törölt nick (44)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 44
Szia Petike!
Nincs szerencsém. Pénteken már elvileg vettem orosz fekete kenyeret. Az eladó ugyanis azt mondta, hogy elvileg árulnak fekete kenyeret. Hétfőn is csak elvileg árulták, mert ma sem kaptam. Vagy eladták mindet vagy egyesével hozzák ezt a fajta kenyeret. Mindenesetre megpróbálkozok valami mással, mert éhenhalok.

Hali rlytl!
A fagyi tényleg jellegzetes ízű volt, de már meg nem mondanám, hogy az miben is állt.
petike23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 43

Ez pont a sarkon van, reggelente jó nagy sorok állnak előtte.

 

Lehet, hogy már találkoztunk is.... nem Te vitted el az utolsó sajtos rolót ?!

:)

Előzmény: Törölt nick (41)
rlytl Creative Commons License 2004.11.26 0 0 42

bármilyen fagylaltot kértem, mindnek ugyanolyan íze volt.

de az legalább jellegzetes volt?

 

szobatárs visítva rohant ki, mikor látta, hogy falom a cseresznyés biopondrót - sebaj, több maradt nekem:-)))

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 41
Ismerem, naponta elmegyek mellette, de eddig mindig csak pogácsákat vettem. El se tudnám téveszteni.
Előzmény: petike23 (40)
petike23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 40

A délinél, ahogy jössz fel a Városmajor út felé, az aluljáróban bal oldalt, egészen a végénél.

A pogácsás, meg a butik után..

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 39
Szia Petike!
Hát..
Szerintem minden kenyérnek kell, hogy legyen valamilyen jellegzetes íze.
Bár találkoztam már olyan fagylaltossal, ahol bármilyen fagylaltot kértem, mindnek ugyanolyan íze volt.
Mindenesetre a kenyérboltot megnézem ma.
Előzmény: petike23 (33)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 38
Igy vagyok én a korai cseresznyével. Egészen addig jóízűen eszem, míg valaki meg nem tekinti a belsejét is. Akkortól kezdve nekem lőttek az az évi cseresznyének.
Előzmény: rlytl (34)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 37
És te engedted???!!!!!!!!!
Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 36
Unokatesóval teleszájjal...
Előzmény: Vik 23 (32)
rlytl Creative Commons License 2004.11.26 0 0 35
ami tényleg savanyú, az pl a piszkei élesztőmentes, amivel a candidásokat is takarmányozzák, de az köszönőviszonyban sincs a jóféle feketekenyérrel, viszont ótvar drága és egyszer sikerült olyat vennem, amin már aznap szép setétzöld foltok vigyorogtak
Előzmény: rlytl (34)
rlytl Creative Commons License 2004.11.26 0 0 34

ez aztán hamar volt, köszönöm, Petike!

 

Xanaxx, nem is nagypapa, szülők, úgyhogy nem volt,aki megvédjen :-)ők állítólag sima kenyeret kaptak vasárnap kockacukorral, mer' az jó :)))

ha ez olyan kenyér, akkor azért inkább savanyúsággal, mint savanyúságként (kimcsivel, savanyúkáposztával remek) igazából nem is vajas-, hanem túróskenyérnek a legjobb

 

Vik, attól még, hogy te nem tudsz róla... A debreceni állatkert bejáratával szemben volt egy tabló mindazzal a szeméttel, amit állatok megettek, ilyet sztem óvodákkal szemben is föl lehetne állítani, megkérdezhetnéd, mondjuk, melyik volt a kedvenc hernyója (mikor középsősök voltunk a fiúk nagyon szerették a hosszú szőröseket, nekem vhogy sosem kívánta a szervezetem, de az apró pondrót sok biocseresznyével ma is jóízűen megeszem:-))

Előzmény: petike23 (30)
petike23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 33

Az igazi fekete kenyérnek mindíg van egy kis jellegzetes íze, de nem erős.

Szerintem ez nem savanyú.

(persze izlés dolga..)

Előzmény: Törölt nick (31)
Vik 23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 32
Ne mondj ilyeneket! Bálint ilyet soha nem evett!
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.26 0 0 31
Hali rlytl!
Szintúgy nagypapa csemegével etettek? :- ))))

Szia Petike!
Ez nem az a kenyér, amit akár savanyúságként is lehet használni?
petike23 Creative Commons License 2004.11.26 0 0 30

" tudja vki, hol lehet fekete kenyeret kapni, olyasmit, amit a muszkák meg az ukránok szoktak hozni?"

 

Szia,

a vega topicban írtam egy gyártót, ők csinálnak.

a délinél az aluljáróban lévő boltban lehet kapni, igazi jó fekete kenyér !

ízletes !

Előzmény: rlytl (28)
rlytl Creative Commons License 2004.11.26 0 0 29

mérgeztek vele engem is, nekem is fájt

maradok a méhsz@rnál

Előzmény: Törölt nick (22)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!