Keresés

Részletes keresés

Komor Zoltán Creative Commons License 2006.03.06 0 0 34

Üdv!

Most látom csak, hogy van egy ilyen topic is. Cronenberg a kedvenc rendezőm, valóságos Cronenberg fanatikus vagyok, imádom a filmjeit, és a rendezőt! (Fellini és Lynch csak utána jönnek a ranglistámon.) A kedvenc filmjeim tőle: Videodrome, Crimes of the Future, és talán a Pillangó Úrfi. De mindegyik remek! Ó, és a Meztelen Ebéd! Az is csodálatos!

twenty Creative Commons License 2003.11.13 0 0 33
csak moziba került.
Előzmény: Order (31)
twenty Creative Commons License 2003.09.22 0 0 32
Állítólag november 13-tól a mozikban.
Előzmény: Order (31)
Order Creative Commons License 2003.07.08 0 0 31
Gyanítom, hogy nem. Talán videon kijön valamikor.
Az Ó, testvér merre visz az utad? c. Coen filmre is régóta várok, mert azt annak idején elmulasztottam megnézni a Titanic-on.
A Pókról, meg - a negatív kritikák ellenére is -változatlanul úgy gondolom, hogy jó film. Jóval lassabb, a most megszokottól, de unalmasnak semmiképpen nem nevezném. 5/3,5
Előzmény: twenty (30)
twenty Creative Commons License 2003.07.08 0 0 30
A Spider már sosem kerül az itthoni mozikba?
Előzmény: Order (24)
AlomGomba Creative Commons License 2003.07.08 0 0 29
A könyvet olvastam, de pont ezzel ellentétesre emlékeztem. De lehet hogy vmi mással kevertem. Majd megnézem mire gondoltam benne.

No ja a spider télleg nem volt olyan jó, de szerettem volna, hogy az legyen. Ott a moziban bejött amúgy. Csak kell egy kis ülepedési idő.

Előzmény: The Master of Kung Fu (28)
The Master of Kung Fu Creative Commons License 2003.07.05 0 0 28
Ööö... a "mester" éppen hogy imádja a katarzist, sőt, az összes horrorfilmes közül éppen ő szereti a leginkább (ha ez nem lenne nyilvánvaló a filmjeiből, olvasd el a Cronenberg On Cronenberget). A Spider meg egy ölég közepes, rendesen unalmas film - csak azért mert Cronenberg rendezte, még nem kell mestermű legyen.
Előzmény: AlomGomba (25)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.07.05 0 0 27
igen, dolgozik. valahol béltájékon. esetleg nem ártott volna valami mozgás is abba a filmbe, esetleg némi kkomunikáció, nem csupán jelenlét. a főcím alatti kaleidoszkóp-szerű montázsok viszont tetszettek.
Előzmény: AlomGomba (25)
jamamura szadakó Creative Commons License 2003.07.05 0 0 26
augusztus végén jelenik meg amerikában dvd-n.

AlomGomba Creative Commons License 2002.10.14 0 0 25
nagyjából ilyen :)

Nincs katarzis, dolgozik a film tovább benned, ahogy a mester szereti. Long live the new flesh :)

Előzmény: Order (24)
Order Creative Commons License 2002.10.14 0 0 24
Azonnal nézze meg mindenki a Pók-ot!Tegnap láttam Ralph Fines zseniális, a történet elgondolkodtató, sokáig fogunk róla vitatkozni.
Igazi Cronenberg film.
twenty Creative Commons License 2002.10.14 0 0 23
milyen volt?
Előzmény: AlomGomba (22)
AlomGomba Creative Commons License 2002.10.13 0 0 22
csak hogy ha már van fórumja az öregnek:
természetesen az idei titanicon játszák a spidert.
ma meg is nézem :)
AlomGomba Creative Commons License 2002.07.04 0 0 21
ezaz ami miatt a Titanicon néztem meg :)))
Előzmény: twenty (20)
twenty Creative Commons License 2002.07.04 0 0 20
jó lenne :)
viszont az exiztens is volt a titanicon, aztán meg nem került moziba.
Előzmény: AlomGomba (19)
AlomGomba Creative Commons License 2002.07.04 0 0 19
nem tudom, de minnél hamarább annál jobb :)

Gondolom ez is fesztiválon [Titanic?] lesz először. Vagy nem :)

Előzmény: twenty (18)
twenty Creative Commons License 2002.07.04 0 0 18
mit tudtok, az új filmje (Spider) mikor jut el hozzánk?
AlomGomba Creative Commons License 2001.07.28 0 0 17
Bocsi egy kicsit a durva megoldásért, de ez van :)
Itt van azt hiszem minden amit csinált:

1966 Transfer
1967 From the Drain
1969 Stereo -- director, producer, screenwriter, director of photography, editor
1970 Crimes of the Future -- director, producer, screenwriter, director of photography, editor
1971 Jim Ritchie Sculptor -- for Canadian TV
1971 Letter from Michelangelo -- for Canadian TV
1971 Tourettes -- for Canadian TV
1972 Don Valley -- for Canadian TV
1972 Fort York -- for Canadian TV
1972 Lakeshore -- for Canadian TV
1972 Winter Garden -- for Canadian TV
1972 Scarborough Bluffs -- for Canadian TV
1972 In the Dirt -- for Canadian TV
1972 Programme X: Secret Weapons -- for Canadian TV
1975 Shivers (aka They Came from Within; aka The Parasite Murders -- director, screenwriter
1975 Peep Show: The Victim -- for Canadian TV
1975 Peep Show: The Lie Chair -- for Canadian TV
1976 The Italian Machine -- teleplay for Canadian TV
1976 Rabid -- director, screenwriter
1979 Fast Company -- director, screenwriter
1979 The Brood -- director, screenwriter
1980 Scanners -- director, screenwriter
1982 Videodrome -- director, screenwriter
1983 The Dead Zone -- director
1985 Into the Night -- actor
1986 The Fly -- director, screenwriter, actor
1987 Friday the 13th: Episode 12 - Faith Healer -- for Paramount TV
1988 Dead Ringers -- director, producer, screenwriter
1989 Nightbreed -- actor
1989 Hot Showers -- commmercial for Ontario Hydro
1989 Laundry -- commmercial for Ontario Hydro
1989 Cleaners -- commmercial for Ontario Hydro
1989 Timers -- commmercial for Ontario Hydro
1990 Bistro -- commmercial for Cadbury Caramilk
1990 Surveillance -- commmercial for Cadbury Caramilk
1990 Transformation #1 -- commmercial for Nike
1990 Transformation #2 -- commmercial for Nike
1990 Transformation #3 -- commmercial for Nike
1990 Transformation #4 -- commmercial for Nike
1990 Transformation #5 -- commmercial for Nike
1990 Scales of Justice: Regina Versus Horvath -- for Canadian TV
1990 Scales of Justice: Regina Versus Logan -- for Canadian TV
1991 Naked Lunch -- screenplay, director
1991 Maniac Mansion: Idella's Breakdown -- for Canadian TV
1992 Blue -- actor
1992 Naked Making Lunch -- documentary appearance
1993 M. Butterfly -- director
1994 Trial by Jury -- actor
1994 Henry and Verlin -- actor
1995 Blood and Donuts -- actor
1995 To Die For -- actor
1996 The Stoopids -- actor
1996 Extreme Measures -- actor
1996 Crash -- director, screenplay
1999 eXistenZ -- director, producer, screenwriter

Lunatic Creative Commons License 2001.07.28 0 0 16
Nekem eddig csak az eXistenZ volt meg, de az nagyon tetszett. Crashről ,meg hallottam sokat, most kedvet csináltatok jól!

L.

ABSENT Creative Commons License 2001.07.28 0 0 15
köszi - közben én is érdeklődtem, és tényleg nincs :) vagyis :( elkezdett nagyon érdekelni, ki tudja miért... mikor a karambolt láttam, azt is én szorgalmaztam a családon belül, és a végén magam maradtam :)
a tippeket is köszi, rajta leszek a szeren -> a sziget után :)
Előzmény: sores (13)
AlomGomba Creative Commons License 2001.07.28 0 0 14
Na ezért kell járni filmfesztiválokra. :)

Toldimoziban, feliratosan vetítették valamelyik Titanic fesztiválon. [tavaly előtt talán?] Nagyon jó volt moziban, sokkal jobb mint dvd-n.

A Karambolnak meg a Toldi anno kurva jó reklámot csinált: Egy totálkáros kocsi mászkált a városban [ilyen sárga izé kocsin ami tudja vinni, most nem ugrik be a neve] és női, meg férfi lábak lógtak ki belőle erotikusan. [mármint közel egymáshoz.] Oldalra volt meg felírva, hogy David Cronenberg: Crash vagy mi. Tetszett :)

A Fast Company nekem annyira nem jött be egy igazán szimpla film [amennyire így most visszaemlékszem] a gyorsulási autóversenyről. Dehát a rendező úr imádja az autoversenyeket.

Ja mégegy: Clive Barkernak [vele van egy interjúfordítás már a siteomon, kéne cronenbergtől is vmi jut eszembe.] volt egy Cabal [magyarul: Az éjszaka szülöttei sok tékában bennvan] c. filmje. Abban a pszichiátert [hogy többet a filmből ne áruljak el] Cronenberg alakította. Van is egy kép a filmből a Cronenberg on Cronenberg c. könyv végén. Bazinagy késsel áll :)

Na hirtelen ennyi.

Előzmény: sores (9)
sores Creative Commons License 2001.07.27 0 0 13
sajnos a videodrome nincs bent magyarországi forgalomazásban, én is amerikából hozattam meg.
az ericssonosok vetítették egyszer, annyit legalább tudni. ha augusztus végére össze lehet hozni valami videóvetítést, szívesen elviszem az én példányomat. ntsc, dolby sztereo és angol nyelvű. és eszméletlenül király.
addig is érdemes megnézni pl. a scanners-t (agyfürkészők) vagy a dead ringerst (két test, egy lélek), ami a james dean tékában van vagy a naked lunch-ot (meztelen ebéd), ami pedig az odeonban.

"play with me" -- allegra geller

Előzmény: absentEE (12)
absentEE Creative Commons License 2001.07.26 0 0 12
nem, csak a crasht láttam ezelőtt. de mostanában annyit hallom ezt a videodromot különböző emberektől, hogy meg fogom nézni hamarosan. először is itt a videotékában :) ha meg nincs, akkor utánajárok - odeont írtátok, igaz? na, megkeresem, ez a lényeg.
Előzmény: sores (11)
sores Creative Commons License 2001.07.26 0 0 11
láttad a videodrome-ot is? szorosan kapcsolódik az eXistenZ-hez. de az egész cronenberg életmű összefüggő és totál komplex.

lásd még:
http://home.swipnet.se/~w-37337/l0dg3/Videodrome.htm
http://www.plastic-iguana.com/wasteland/videodrome/videodrome.htm
http://www.plastic-iguana.com/wasteland/existenz/existenz.htm

ezen kívül az eXistenZ szájtot is, ahol e-mailt is lehet küldeni az alkotóknak.

Death to the demoness Allegra Geller!

Előzmény: absentEE (10)
absentEE Creative Commons License 2001.07.26 0 0 10
én tegnap láttam az eXistenZt. lenyomott kissé... nna, most is beleborzongtam, ahogy rágondoltam. szó se róla - hatásos film
sores Creative Commons License 2001.07.26 0 0 9
na igen, a ferrari-film még tolódik, hiába emlegeti már évek óta. az új film címe, amit 2001. novemberében mutatnak be amerikában, spider (pók) lesz, ralph fiennes-szel és miranda richardsonnal a főszerepben. kíváncsi vagyok, behozzák-e kis magyarországra. elég méltatlan már az is, hogy az eXistenZ is csak videón jött be (és elég kretén magyar szinkronnal) ill. csak az HBO-n lehetett még látni (bár ott állítólag néha-néha feliratosan is).
a spiderről: úgy jellemzik, hogy pszichothriller, amely patrick mcgrath könyve alapján készül. a spider azért spider, mert ez a főhős beceneve, aki miután kikerül egy pszichiátriai klinikáról egyre furcsább történések részese lesz... többet nem lehet tudni, nyilván azért, hogy a film meglepetés maradjon. (bár aki tud többet, az feltétlenül írjon!)
a fast company egyébként milyen? írnál róla valamit? kösz előre is

"i have to make the world be flesh" -- d.c.

Előzmény: AlomGomba (8)
AlomGomba Creative Commons License 2001.07.26 0 0 8
Huh teljesen megfeletkeztem erről a fórumról :)

A Fast Company nekem megvan videon, ha akarod vmikor koccanhatunk Bp-n és kölcsönadom. [Tv-ből felvéve ott adták néhány éve].

A Cronenberg on Cronenberg nagyon jó kis könyv.

Tényleg én nem láttam még a shivers-t meg a rabidot.

Az új filmjéről tud valaki valamit? [Én csak annyit, hogy most sem a Ferrari életműről készít, ahogy az eXistenZ helyett is akarta eredetileg.]

Előzmény: sores (7)
sores Creative Commons License 2001.07.23 0 0 7
naked welcome!

amint látom tényleg nem foglalkoznak sokan cronenberggel, ami szerintem annak köszönhető, hogy alig hozzák be a filmjeit, ill. túl intellektuális alany ahhoz, hogy divatos mítoszt csináljanak belőle.
nekem meg van vhs ntsc-n: shivers, rabid, videodrome és a the dead zone (ez utóbbi a fantasztikus christopher walkennel a főszerepben). hamarosan meglesz a cronenberg on cronenberg c. könyv is ill. egy videóinterjú is, szintén ntsc-n.
segítségül azoknak, akik még nem tudják:
az alábbi filmjeihez lehet a bp.-i tékákban hozzájutni:
- scanners (agyfürkészők), james dean videótéka, király utca
- dead ringers (két test, egy lélek), james dean videótéka
- m. butterfly (pillangó úrfi), odeon
- the fly (a légy), odeon
- the brood (porontyok), odeon
- naked lunch (meztelen ebéd), odeon
- crash (karambol), odeon
- eXistenZ, odeon
szerintem, nagyon komoly csillagos ötös minden filmje, teljesen összefüggő, ezer rétegű életmű.
a videodrome pedig egyenesen paradigma.
nagyon jó lenne, ha levelezhetnénk egy-két dologról a filmjeiben található pszichomitikus és pszichoanalitikus szimbólumokról is. és általában is.
egy-két dolog, felvetésként:
-- pl. dead ringers: mantle-nak hívják az ikerpárt, ami palástot, leplet jelent (a filmben a két nőgyógyász mindig valami spéci köpenyben vizsgálja a nőket, ill. a nőpáciensek is ilyen köpenyben vannak, ill. az ikerpár-orvosok is piros palástban operálnak). eddig, amire jutottam: a palást, a lepel a férfi genitáliák szimbóluma, ugyanígy minden hosszúkás tárgy is, főleg, ha az műszer (radikális orvosi műszerek mutáns nők vizsgálatára, amelyek ráadásul rovarszerűek, amely pedig "AZ" álommunka és "A" tudatalatti szimbóluma), ill. a három méhnyakú női szereplő is érdekes, amely hármas a pszichologiai és a pszichopatológiai irodalomban minden esetben a férfi genitáliákat jelenti. a film végén a halott ikerpár meztelen teste is lepellel van egyébként betakarva, amely egyértelműen "AZ" álomszimbolikára utal, hiszen az előtte levő jelenteben a még életben maradt ikertestvér az utcáról, a telefonfülkétől felöltözve megy haza... stb. stb. a többi dologról majd később, ha válaszol valaki, akit érdekel. még csak annyit a dead ringersről (ami azt jelenti: vki kiköpött ugyanolyan mint a másik; teljes hasonlóság), hogy jeremy irons egyik legfantasztikusabb alakítása és hihetetlenül drámai a film dramaturgiája! j. irons egyébként a m. butterfly-ban is hasonlóan nagy szerepben produkál. szerintem csak cronenbergnél produkált ekkorát.
még valami: van-e valakinek cronenberg underground filmjeiből (pl. crimes of the future stb.)? látta-e valaki a fast company (1979) c. filmjét, mert én nem? hogyan lehetne megszerezni?

happy existenz deep in the psychoplasma for everybody

long live the New Flesh!

eck Creative Commons License 2001.07.11 0 0 6
sziasztok

cronenberg? zseniális! tegnap néztem meg a videodrome-ot meg a shiverst. kétségtelen, hogy napjaink egyik legjelentősebb rendezője. eddig ezeket láttam:
shivers
scanners
videodrome
dead ringers
naked lunch (sajnos nem végig)
crash
existenz

egytől egyig nagyon fontos filmek - szerintem.
a napokban jön még a rabid és a the dead zone. és már tudom, nem nyugszom addig, amíg a többit is meg nem nézem ;-)

long live the new flesh!!!

AlomGomba Creative Commons License 2001.05.27 0 0 5
Háát a topic forgalmából itélve nem sokan foglalkoznak a mesterrel :)

Lassan pedig asszem jön az új filmje.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!