Na idetaláltam, és, ha már, akkor odalinkeltem a topicot a talisba is.
Le is töltöttem és ki is nyomtattam a cuccot, holnap estére piros lesz:-))
Lábjegyzetelést gond nélkül meg lehet buherálni, csak másként kell csinálni, de ezt már mondtam. Részletek holnap este élőben, vagy, ha annál sürgősebb, mailben vagy telefonon?
Fölpakoltam az Iszoldába - Dumák és egyebek. Ott van a .doc beZIPpelve és van egy lábjegyzet nélküli HTML is. Lehet olvasni és vigyorogni... és főleg Söröt inni a BagolyMondja egészségére!
A szakdolgozatot Word-formátumban elküldtem Wágner úrnak, aki rmeélhetőleg hamarosan felpakolja a helyére, az Iszolda Dumák és egyebek szekciójába. Megpróbáltam áttenni HTML-be, hogy úgy is lehessen fenn olvasni, de elvesztek a lábjegyzetek - ha valaki tudna segíteni, és megoldaná a HTML-verziót pár mozdulattal, megköszönném szépen...
Minden esetleges érdeklődővel örömmel közlöm, hogy ma délelőtt megméretésre került a Törzsasztal (és általában a virtuális közösségek) antropológiája tárgyában elkövetett dolgozatom. A nagy alkalmon helyet foglaltak a bizottságban olyanok is, akik a legutóbbi változatot még nem látták, így hosszasabban el kellett magyarázni néhány dolgot, de az esemény (nem én mondtam, csak ismertetem) egyértelmű és megkérdőjelezhetetlen sikerrel zárult. Kézrázást kaptam a merész, önálló terepválasztásért, az elméleti gondosságért, a fontos és pontosan körülírt témáért meg hasonlók. Felkérést kaptam egy cikk elkövetésére az egyik néprajzos-antropológus folyóiratba, egy másik helyen pedig úgy ahogy van az egészet szeretnék publikálni.
Ti is nemsokára (pár napon belül) láthatjátok a darabot, egy-két apróbb, előtre nem látott és rajtam kívül álló személyi kérdést kell tisztázni, aztán mászik szépen az Iszoldába, és lehet bírálni. Figyelem: a néhány hozzászólással ezelőtti hivatalos figyelmeztetés érvényben van! Nehéz fajsúly veszélye forog fenn! (Én szóltam :))
Hm, mire befejezed, pont elkészül a fórum új motorja :)) Aztán csak csodálkozhatunk, ha majd nem engedi a rendszer, hogy az első (a nulladik) hozzászólásban szerepeljen a 0... :)) További sok sikert, kitartást kívánok, és kíváncsian várom a dolgozatot :)
Nem volt könnyű, de célegyenesébe fordult a dolgozat :))) Egy apróbb fejezetet kell lezárni, egyet a régiből átvenni, és készen lesz. Amint leadom, megy párhuzamosan a példány Wágner úrnak, aki teszi föl az Iszoldába, az előzmény mellé.
HIVATALOS FIGYELMEZTETÉS:
Mindenkinek, akinek a hasát megfeküdte előző dolgozatom első, elméleti fele!
Előre szólok, hogy a mostani durvább lesz. Minden fejezetben lesz elmélet, vagy majdnem, és az első fejezet, valamint az egyik utolsó semmi másról nem fog szólni.
AKI NEM BÍRJA, HAGYJA KI!!
(Ez nem nagyképűség, csak sokan panaszkodtak - tisztelet azoknak, akik azon is átrágták magukat.)
Ah, sok kedves ember és biztatás! Köszönöm :)) Még én is be kéne hogy rakjam a kedvencekbe...
confS: vannak újdonságok itt az asztalon (vagy amiket eddig nem vettem észre), mint pl. a kismamás és gyereknevelési topicok (újabb szervezési vonal), illetve új elméleti háttér (a kultúra szövegtermészetéről és a szövegeken alapuló kultúráról)
tracy: Az utóbbi időben több emberrel beszéltem róla, és nem tudom, hogy ezen a nicken tudom-e, melyikük vagy, csak tippelem. De a memóriám rossz, ezt tagadni sem fogom.
Vízállásjelentés: elkészült a köszönetnyilvánítás, az előszó, most már nincs tovább habozni ürügy, neki kell esni...
Nézd, a szigorlati dolgozat előtt volt bizonytalanság, de maga a munka nagyon alapos volt (akkor láthattad), nem hagytam túl sok belekötési pontot. Ebben most is reménykedek, felhasználom az eddigieket, és vannak újdonságok elméletben és itt is.
Egy részetek már tudja, miről van szó, mások még nem. Mintegy két évvel ezelőtt kezdtem el egy antropológiai kutatást az Index (akkor még Internetto) közösségéről, melyhez a tagoktól a (ha minden igaz) Mindenkinek - Engedélykérés című topicban kértem felhatalmazást. Az akkori kérésnek megfelelően az elkészült dolgozat (melyhez nem kevés segítséget is kaptam tőletek)fel is került az Iszoldába, a http://www.index.hu/forum/wagnerur/iszolda/mese/bagoly_mondja_doga/szigorl.htm címen. Annak is volt egy vitája, a kutatás folytatódott, és elérkezett a nagy pillanat, meg kell írni ebből a szakdolgozatot. Erre (más okok miatt) nem sok idő maradt március végéig, de ez legyen az én bajom.
Amire ez a topic szolgál, az ugyanaz, amire elődje, a Szigorlati topic szolgált: a veletek való kapcsolattartásra a dolgozatról, kérdésekre és válaszokra, biztatásra - és ha kész lesz a dolgozat, akkor annak kritizálására is persze.
köszi:
BagolyMondja virtuálantropológus