Keresés

Részletes keresés

DRH Creative Commons License 2003.01.17 0 0 63
Exonerál, XIB, Révai-blues...hajajjj
Voltak ottan sok dolgokok:))
DRH Creative Commons License 2003.01.17 0 0 62
90-94, D.
Hali mindenkinek.
Ferci Creative Commons License 2003.01.17 0 0 61
szinten 91-95
Előzmény: veron3 (60)
veron3 Creative Commons License 2003.01.16 0 0 60
91-95-ig koptattam arrafele a padokt :)
Előzmény: ensörli (58)
babaferi Creative Commons License 2002.11.21 0 0 59
92-92???
Bocs nem hagyhattam ki.:-)
Előzmény: ensörli (58)
ensörli Creative Commons License 2002.11.21 0 0 58
Ejjj. Miért halt meg ez a fórum.
Igaz én csak most találtam rá.
De szép idők voltak. 92-92.
Van valaki akkoriból?
Üdv.
E.
Előzmény: Jon_Dough (57)
Jon_Dough Creative Commons License 2002.04.01 0 0 57
Üdv az összes révaisnak, tök véletlenül tévedtem ide ebbe a topic csoportba.
Szóval révai, hát igen amt csak nagymúltúként emlitenek. Most húzom itt a negyedik, és egyben utolsó évemet, és a haverok miatt bizony nagyon sajnálom, hogy vége.
Egy viszont biztos, a révai nem azért van az iskola legjobb gimnáziumai között mert olyan jók a tanárok. Van néhány nagyon jó tanár, azonban a diákok nagyrésze különórákra kényszerül járni, ha azt akarják, hogy felvegyék.
Taki Laci bácsi tanitott minket is, és valóban a lediktáljuk, bemagoltatjuk, számonkérjük módszer, finoman szólva szar volt. Nem az irodalom szépségéről szólt, egyáltalán nem.
Sajnos ugyanakkor meg kell említeni, hogy laci bácsi néhány napja, hosszan tartó betegsége következtében elhunyt.

Az igazgató is valóban egy jó ideje már nem Imi bá, viszont az új ig. nagyon jó fej, és ért hozzá, hogyan rendezze el a dolgkat, a diákokkal úgy hogy ne fenyítse a népet, mégis megértsék a szavait.
Nem úgy az ig.hely EL (Woody Leslie) ebből mindenki kitalálhatja, aki egy magával gyakran mitkezdeni nem tudó, kissebbségi érzéssel bajlódó ember az iskolában. Az osztálytársaimat is állandóan cseszteti valamiért. Hogy magánemberként milyen azt nem tudom, mindenki azt mondja, hogy milyen édes...hát nem tudom mert a suliban nem az.
Szaniszló még mindíg 60 oldalas balladákat akar benyalatni a néppel, kovgyuri meg továbbra is minden egyes fogadást elveszít, és ami mozdítható azt viszi.

Hát röviden ennyi most így hirtelen.

Ferci Creative Commons License 2002.03.28 0 0 56
Jut eszembe valaki friss arc is irhatna valamit.
biztos sokat valtozott a suli, miota 95ben vegeztem...

Előzmény: Mulan (55)
Mulan Creative Commons License 2002.03.28 0 0 55
Már nem emléxem, de nem az Old Black Joe:-)
(Viszont az Old Black Joe-t még tudom, úgyhogy valószínűleg alaposan megtanultuk anno)
Előzmény: Ogre (53)
veron3 Creative Commons License 2002.03.28 0 0 54
Udv Neked is :)
Előzmény: motoszkal (51)
Ogre Creative Commons License 2001.11.06 0 0 53
Old Black Joe volt a Mi dalaink 204. oldaláról?
Előzmény: Mulan (52)
Mulan Creative Commons License 2001.11.06 0 0 52
Ja, most volt találkozónk, Jimmy még jól "megénekeltette" az osztályt:-)))
Előzmény: Nyuszog (20)
motoszkal Creative Commons License 2001.11.05 0 0 51
Hi, most olvasom, hogy Te is 95-ben vegeztel. Udv :-)
Előzmény: veron3 (49)
motoszkal Creative Commons License 2001.11.05 0 0 50
Jaj, szegeny! De mar jobban van?

Engem harom even keresztul tanitott torire, csak az utolso evben vett at a Boross, es szerintem miatta (is) szerettem meg annyira a tortenelmet.
Kicsit hasonlitott Havas Henrikre, igy utolag visszagondolva, nem?

Előzmény: veron3 (49)
veron3 Creative Commons License 2001.09.21 0 0 49
Nem tudom, ki az akit tanított Erd?s László (nekem osztályf?nököm volt), amúgy töri-föcit tanított. Egyik osztálytársamtól megdöbbenve hallottam, hogy a nyáron súlyos szívinfarktuson esett át :(
Szerencsére úgy t?nik, nem lett komolyabb következménye, de megrémültem, hisz fiatal még.
Előzmény: Mulan (48)
Mulan Creative Commons License 2001.09.11 0 0 48
Miből gondolod, hogy alszunk?

Kibeszéltük, elfogyott

Előzmény: Ferci (47)
Ferci Creative Commons License 2001.09.10 0 0 47
Ebredjetek Revaisok!
sIRE Creative Commons License 2001.04.12 0 0 46
jajj taki laci bácsi:)))
engem négy évig tanitott magyarra, 3 évig latinra.
mint ember a világon semmi bajom nincs vele, de sajnos tanárként nem tudtam értékelni, mert nem értek egyet a módszereivel (elővesszük a 30 éves jegyzetet, lediktáljuk, bemagoltatjuk, számonkérjük, és maradunk az irodalom sekélyesében), és mint könyörtelen kamasz sokszor nem is tudatosan éreztettem vele... hát na igen, ezért aztán nem mindig voltunk egymással megelégedve. de most ha jol hallottam elmegy nyugdijba ez év végével.

sIRE

Lazi Creative Commons License 2001.04.11 0 0 45
Nos, ha b-és voltál és fiú vagy, akkor együtt róttuk Stéger papa tesi óráit.
Az említett görög-magyar akcentusú orosztanár nevezett így: "Francois a bandita".
Találgass :-)
Előzmény: szalapala (18)
Mulan Creative Commons License 2001.04.09 0 0 44
Úgy megalapozta, hogy azóta is az a fehér folt a természettudományos műveltségemen:-(

Szabóné nem tanított, de Szabó Rudolf volt az első fizikatanárunk, nem volt rá panaszunk. Csak, amikor Takiszt, min koliigatzgatót sikerült megfúrni, ő lett a koliigazgató, és kaptuk helyette Takács Pityuka alias Dzsault, aki ugyan csak egy évet bírt ki velünk, de nekünk annyi is sok volt belőle. Nem hosszú időt töltött a cégnél, aligha ismertétek.

Előzmény: Nyuszog (43)
Nyuszog Creative Commons License 2001.04.09 0 0 43
Soroljátok itt az ismertebbnél ismertebb neveket, és engem egyik sem tanított! :(

Olyan nevekre emlékszik valaki, hogy Varga László (segítek: nagyar), Szabó Rudolfné (matek, fizika), meg dr. Bedécs, akiről talán sokmindent elárul, hogy a felhőképződést úgy kezdte magyrázni, hogy "Amikor a sört kivesszük a hűtőből..." :)

Bőnyi, mint a lelkesedés megalapozója? Hm... Dubraviczky tanár úr után nem ez volt az érzésem.

Mulan Creative Commons License 2001.04.09 0 0 42
Milyen szép forgalom...:-))

Bőnyi bennünket tanított, egy életre megalapozta a kémia iránti lelkesedésemet - bár akkor még nem krétát rágott, csak a nyakkendőjét, meg a körmét.
Székelyt (Güzü) viszont nagyon szerettük, kár, hogy csak negyedikre (sokadik fizikatanár) volt hozzá szerencsénk. Takács László már ott volt (sőt, azt hiszem, ig.h.), de bennünket nem tanított.

Namost iskolafüggetlenül az ének és a rajz osztályozásáról: amikor mi iskolások voltunk, osztályozták, amikor tanítottam (éneket nem, rajzot igen) éppen nem, később a gyerekeimnek már megint. De ének-zenéből sem az énekelni tudást osztályozták, és rajz- és műalkotások elemzéséből (hülye egy tantárgynév, dehát...) sem a rajztehetséget kellett értékelni.

Vincent West Creative Commons License 2001.04.09 0 0 41
Takács Laci engem négy évig tanított, órákon kívül meg rengeteget fociztunk egymás ellen. Én nagyon kedveltem, bár amikor Adyt tanultuk és mindig egy Király István nevű emberke 3 kötetes könyvéből magyarázta a verseket, az nem volt jó.
Előzmény: veron3 (40)
veron3 Creative Commons License 2001.04.09 0 0 40
Mivel én 95-ben végeztem, nekünk is osztályozták mind az éneket, mind a rajzot, ahol én is inkább az elmélet terén jeleskedtem Németh Attilánál. Székely Lászlóról nincsenek túl jó emlékeim, az osztálytalálkozónkon is sikerült neki öt percre elrontania a hangulatot nem túl átgondolt megszólalásával. Újabb név: Takács István tanított valakit az itt jelenlévők közül? (matek vagy fizika) És a Takács Laci?
Vincent West Creative Commons License 2001.04.09 0 0 39
Az ének osztályoásával kapcsolatban tökéletesen egyetértek veled. Én sem azért voltam ötös ált. isk.-ban mert valami csodálatos hangom volt, hanem mert az elméletben és a zeneismeretben olyan jó voltam. Nem is tudom miért éneknek hívják ezt a tárgyat.
A műalkotások elemzését azt nálunk is osztályozták, egyben volt a rajzzal. A helyzet ugyanaz volt, mint az éneknél: rajzolni nem tudtam, de az elmélet igen. Azóta is szeretem a képzőművészet legtöbb ágát. Meg a zenét is.
Előzmény: Nyuszog (38)
Nyuszog Creative Commons License 2001.04.09 0 0 38
Bőnyi Misi engem tanított, kémiára, miután a Dubró otthagyta a sulit. Micsoda különbség. :( Szegény Misi akkor lendült bele a tananyagba, amikor kicsengettek. Mi meg összepakoltunk, odaálltunk az ajtóba, és szépen szivárogtunk kifelé, miközben ő még lelkesen magyarázott és próbált fegyelmezni bennünket. :)

A Székely nem tanított, de általános iskolás koromban fizikából jártam hozzá előkészítőre. Vagy az nem mérvadó? Egyszer egy furcsa figurát kezdett el rajzolni a táblára, nagy gonddal. Egy madár lett belőle, egészen jól sikerült. Mi meg néztünk nagy kerek szemmel, hogy mit akar ezzel. Azután rajzolt még egyet, ugyanolyan gondosan, egy olyat, ami rikácsolt. Az elsőnek egy sima drótot rajzolt a lába alá, a másodiknak meg egy drótot, a lába között égő villanykörtével. :)
A férjem (nem révaisként) építőtáborban találkozott vele. Neki nem ilyen kellemesek a tapasztalatai. ;)

Vincent, az a tanár nem tanárnak való, aki ének címszó alatt a tanuló által kiadott hangot akarja csak minősíteni.

Viszont az "én időmben" a "Rajz- és műalkotások elemzése"-t osztályozták.

Vincent West Creative Commons License 2001.04.09 0 0 37
Veron, nem véletlenül Bőnyi Mihályra gondoltál, amikor Böhm Mihályt írtál? Ha rá, akkor ő tényleg tanított nekem fizikát. Székely szintén volt, bár ő nem tanított engem. Bőnyi Misi érdekes figura volt, mindig a krétát eszegette az órán, vagy legalábbis a krétás ujját szopta, így az óra végére elég érdekesen tudott kinézni.
Az éneket meg osztályozták nálatok? Egy lánynál még elmegy ez a dolog, de egy mutáló fiatal elég érdekesen tud énekelni. Bár a zeneelmélet is lehet fontos, sőt szerintebb fontosabb is, mint az énektudás.
Előzmény: veron3 (34)
Ferci Creative Commons License 2001.04.06 0 0 36
hát Szaniszló keményen osztályzott. legalábbis nálunk. legalábbis megpróbálta.

-Pudli-

Előzmény: veron3 (35)
veron3 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 35
az éneket nekünk már ezek szerint újra osztályozták? Komolyan volt olyan időszak, amikor az ének csak tölteléktárgy volt?
Előzmény: Vincent West (28)
veron3 Creative Commons License 2001.04.06 0 0 34
Egy hétig nem nézek rá a fórumra, és tessék, felszaporodtak a hozzászólások. Nekünk tavaly szeptemberben volt az 5 éves osztálytalálkozónk, akkor még Sanyi bá ott volt. Az idősebb korosztály valamely tagját tanította Székely v. Bőhm Mihály? Ők azok, akik engem is tanítottak az idősebb korosztályból, tehát ők lehetnek azok, akik még benneteket is kínozhattak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!