Keresés

Részletes keresés

nagygabor2 Creative Commons License 2008.02.24 0 0 21
"Az internet világa szokott okot adni a gyanakvásra. A trójai programokat maga a felhasználó indítja el a gépén jóhiszeműen."

Láttál már olyan trójai programot, amihez a készítője a nevét is adta?

Én ide sem "kutyagumi" vagy más hasonló álnév mögé bújva jelentkeztem be. A programban pedig nincsenek rosszindulatú kódok.

Előzmény: locsemege (20)
locsemege Creative Commons License 2008.02.24 0 0 20
Az internet világa szokott okot adni a gyanakvásra. A trójai programokat maga a felhasználó indítja el a gépén jóhiszeműen.

Egyébként a való életben is érhetnek meglepetések: számtalanszor foglal le az ÁNTSZ eladásra szánt, de emberi fogyasztásra alkalmatlan, romlott húst.
Előzmény: nagygabor2 (19)
nagygabor2 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 19
"Honnan tudjam, hogy nincs a kódnak rossz szándékú része? "

Pl. onnan, hogy normális ember ilyet nem csinál. Ha nem az, csak van egy csepp esze, akkor sem csinál ilyet, mert rossz szándékú programot közzétenni szakmai öngyilkosság lenne!

Te mindíg ilyen gyanakvó vagy? Honnan tudod, hogy a boltban nem mérgezett kenyeret kapsz?

Előzmény: locsemege (18)
locsemege Creative Commons License 2008.02.23 0 0 18
Linuxot, jelenleg Fedora 8-at. Nem mondtam, hogy zárt kód nem fejlődhet, csak a megfogalmazásod kicsit mintha azt sugallta volna, hogy ez a fejlődés a közösségen is múlik.

Amúgy a zárt kódokban nem bízom annyira, a linuxos világban az bizalmatlanságot szül. Honnan tudjam, hogy nincs a kódnak rossz szándékú része? Persze, a nyílt kódot sem böngészem át, de valakit mindig érdekel egy része, így kiderülne a turpisság. Egyszer a KDE-ben volt valami csúnya bug, egy csomó Google-zés után bele tudtam javítani. Lehet, hogy egy néhány millió soros kódnak csak egy 10 soros részét néztem, de akkor, ott láttam, mit csinálnak.
Előzmény: nagygabor2 (17)
nagygabor2 Creative Commons License 2008.02.23 0 0 17
Miért szerinted csak a nyílt forráskódú szoftverek fejlődhetnek?

Sokszor feszegetik ezt a kérdést, miközben nyugodtan használják a nem nyilt forráskódú, nem szabad, fizetős szoftvereket.
Ez a program szabadon letölthető és használható, nem fizetős, nincs időkorlátozás sem.
Nézd arról az oldaláról, hogy ez is fejlődés a fizetős szoftverekhez képest.
(Persze lehet, hogy még továbbfejlődünk, és egyszer eljutunk a nyílt forráskódig is.)

Egyébként te Windowst használsz vagy Linuxot?
Előzmény: locsemege (16)
locsemege Creative Commons License 2008.02.23 0 0 16
Írtad: Remélhetőleg gyorsan továbbfejlődik. De ha jól látom, nem nyílt a forráskód. Akkor meg hogyan?
Előzmény: nagygabor2 (14)
Törölt nick Creative Commons License 2008.02.22 0 0 15

http://forum.index.hu/Custom/showFaq  

• Mikor nyithatok saját topikot?
    Felhasználóink legalább harminc saját hozzászólással, valamint egy napnál régebbi regisztrációval kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy topikot nyithassanak.
  • Előzmény: nagygabor2 (14)
    nagygabor2 Creative Commons License 2008.02.22 0 0 14
    A program licensze: szabadon letölthető ingyenes.

Mivel számomra az jelenik meg, hogy :"NEM NYITHAT TOPIKOT", ezért kerestem hasonlókat.

Hogyan lehet kiérdemelni, hogy az ember nyithasson topikot?
    Előzmény: locsemege (13)
    locsemege Creative Commons License 2008.02.21 0 0 13
    Eddig várt a válaszra.

Amúgy mi a licensze a programodnak?
    Előzmény: nagygabor2 (12)
    nagygabor2 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 12
    Az ng-xim programmal:
    Nyomsz egy F2 billentyűt , bejön a menü, abból kiválasztod a hang almenüből a "hang felvétel"-t.
    Törölt nick Creative Commons License 2001.03.01 0 0 11
    Nem segít rajta, mert nem az okozza. Bufferméretből ered a probléma. Az átlag hangkártyák (~50 e Ft alatti kategória) nagy részével recseg ~1 óránál hosszabb cuccnál (saját tapasztalat, nem újságból lett szopva!).
    A drágábbakon vmi saját buffer memoryba mehet először az adat digizéskor, mert ismerek olyan típust (Zefiro Acoustics ZA2), ami gagyi gépen is hibátlanul nyomja a digizést vagy 2-3 órán túl is.

Nna erre jobb a Wavelab.

SF / Wl letöltés ügyben csakis a kitartó keresést javallom, meg szokta hozni a gyimilcsét... :-D

Előzmény: Punika (10)
    Punika Creative Commons License 2001.03.01 0 0 10
    A Sound Forge legujabb, bar meg tesztallapotban levo valtozata ingyen letoltheto a gyarto oldalarol. http://www.sonicfoundry.com
    Es a Sound Forge 5.0betat toltsed le. Sok beallitasra kell majd az elejen figyelned, de ha azok jok, akkor ez a legjobb hangrogzito. Hogy 55 perc utan recsegni kezdene, azt nem tudom, de a vinyo toredezettsegmentesitese ezen segithet.
    Előzmény: forumolvaso (9)
    forumolvaso Creative Commons License 2001.02.17 0 0 9
    Üdvözletem!

Köszönöm a trükköt! Kipróbálom.
    Beírtam az Altavistába hogy Wavelab és erre kidobta hogy "The official Wavelab homepage"
    Itt egy gagyi mentés nélküli demo verzió tölthető le ingyenesen. Ez nem sokra jó.
    Van e valami használható,ingyenesen letölthető változata a Wavelabnak?
    A warez és a crack szavakat ugyanis mifelénk nem ismerik.
    Ha ilyen a Wavelab van e valamilyen free shareware vagy ingyenesen letölthető verziós progi amit helyette tudok használni?
    Pl. a Soundforge demo verzió letölthető a www.letoltes.com-rol. Ez jo valamire vagy ez is csak mentes nelkuli gagyi?
    Udv
    [fo]

SPafi Creative Commons License 2001.02.17 0 0 8
    Hmmm...
    Igazad lehet. Egyszer én is tapasztaltam, de azt hittem, a Winfos hisztizik.
    Előzmény: Törölt nick (7)
    Törölt nick Creative Commons License 2001.02.16 0 0 7
    Nem, hangrögzítésre a Wavelab jobb. Mégpedig a nagyobb felvételi buffer beállítási lehetőség miatt. Ugyanis a SF sok rendszeren hosszabb anyagok digizésénél 54-55 perc után kattogni kezd.
    A szerkesztésre + egyebekre valóban a SF a kiráj.
    Előzmény: SPafi (6)
    SPafi Creative Commons License 2001.02.16 0 0 6
    De a legjobb hangrögzítö, -szerkesztö, -modosító program AKKOR IS a SoundForge!!!!!!!!!!

Na!!!

mmimr Creative Commons License 2001.02.15 0 0 5
    forumolvaso!

A hangkártyad telepítő cd-jén kerested már?
    A yamaha chipes hangkártyákén általában van ilyen program.
    És még müködnek is.

mmimr

tüzes fal Creative Commons License 2001.02.15 0 0 4
    ugy kell trükközni, hogy a winfos hangrögzitővel felveszel mikrofon nélkül pl 1 percet.
    ezt elmented pl a.wav néven
    ugyanezt ami még benne van a rögzitőbe elmented b.wav néven is.
    majd a.wav-ra szerkesztéssel beszurod a b pont wavot ekkor már két perces anyagod lesz.
    ezután a kétpercet mented másként és megintcsak rákevered .
    igy már négy perc lessz.
    ezt csinálod és duplázódik.
    végül ha megvan az egy órás üres fájlod, akkor erre kezded el felvenni a hangot
    forumolvaso Creative Commons License 2001.02.15 0 0 3
    Hogyan kell trükközni?
    Előzmény: tüzes fal (1)
    blr Creative Commons License 2001.02.14 0 0 2
    Bár nem állíthatnám, hogy erre találták ki, de hangfelvételre/vágásra Linuxon a Broadcast 2000-nél nemigen találsz jobbat. Én több órás anyagokat is digiztem már vele.
    Előzmény: forumolvaso (-)
    tüzes fal Creative Commons License 2001.02.13 0 0 1
    Windos alatt is lehet, csak trükközni kell.
    Mert különben csak egy-két percet hajlandó felvenni ez a buta M$ valami.
    Valami jó kis rögzitőprogram kéne rá, teli van velük a net, nem okozhat gondot.
    Törölt nick Creative Commons License 2001.02.13 0 0 0
    Goldwawe elég jó erre a célra. Wave-ben rögzíti a hangot, szerintem válaszd a 22050 khz mono beállítást. Később érdemes mp3-ba átkonvertálni.
    Előzmény: forumolvaso (-)
    forumolvaso Creative Commons License 2001.02.13 0 0 topiknyitó
    Üdv mindenkinek!

1 óra terjedelmű hangfelvételt kellene rögzíteni Windows alatt tetszőleges formátumban (a minőség nem kell hogy kiváló legyen mert beszédhangról van szó). Kérdésem az hogy ehhez milyen porgrammal kellene hozzáfogni mert szerény véleményem szerint a W hangrögzítőjét nem erre találták ki.
    A nemes célra rendelkezésre áll egy PII 160 mega rammal és 7 giga szabad hd terület
    Csendben jegyzem meg: ha valaki tud ilyet, linuxos megoldás is érdekelne. Csak legyen!

Üdvözlettel:
    [fo]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!