"Honnan tudjam, hogy nincs a kódnak rossz szándékú része? "
Pl. onnan, hogy normális ember ilyet nem csinál. Ha nem az, csak van egy csepp esze, akkor sem csinál ilyet, mert rossz szándékú programot közzétenni szakmai öngyilkosság lenne!
Te mindíg ilyen gyanakvó vagy? Honnan tudod, hogy a boltban nem mérgezett kenyeret kapsz?
Linuxot, jelenleg Fedora 8-at. Nem mondtam, hogy zárt kód nem fejlődhet, csak a megfogalmazásod kicsit mintha azt sugallta volna, hogy ez a fejlődés a közösségen is múlik.
Amúgy a zárt kódokban nem bízom annyira, a linuxos világban az bizalmatlanságot szül. Honnan tudjam, hogy nincs a kódnak rossz szándékú része? Persze, a nyílt kódot sem böngészem át, de valakit mindig érdekel egy része, így kiderülne a turpisság. Egyszer a KDE-ben volt valami csúnya bug, egy csomó Google-zés után bele tudtam javítani. Lehet, hogy egy néhány millió soros kódnak csak egy 10 soros részét néztem, de akkor, ott láttam, mit csinálnak.
Miért szerinted csak a nyílt forráskódú szoftverek fejlődhetnek?
Sokszor feszegetik ezt a kérdést, miközben nyugodtan használják a nem nyilt forráskódú, nem szabad, fizetős szoftvereket. Ez a program szabadon letölthető és használható, nem fizetős, nincs időkorlátozás sem. Nézd arról az oldaláról, hogy ez is fejlődés a fizetős szoftverekhez képest. (Persze lehet, hogy még továbbfejlődünk, és egyszer eljutunk a nyílt forráskódig is.)
Mikor nyithatok saját topikot? Felhasználóink legalább harminc saját hozzászólással, valamint egy napnál régebbi regisztrációval kell, hogy rendelkezzenek ahhoz, hogy topikot nyithassanak.
Nem segít rajta, mert nem az okozza. Bufferméretből ered a probléma. Az átlag hangkártyák (~50 e Ft alatti kategória) nagy részével recseg ~1 óránál hosszabb cuccnál (saját tapasztalat, nem újságból lett szopva!).
A drágábbakon vmi saját buffer memoryba mehet először az adat digizéskor, mert ismerek olyan típust (Zefiro Acoustics ZA2), ami gagyi gépen is hibátlanul nyomja a digizést vagy 2-3 órán túl is.
Nna erre jobb a Wavelab.
SF / Wl letöltés ügyben csakis a kitartó keresést javallom, meg szokta hozni a gyimilcsét... :-D
A Sound Forge legujabb, bar meg tesztallapotban levo valtozata ingyen letoltheto a gyarto oldalarol. http://www.sonicfoundry.com
Es a Sound Forge 5.0betat toltsed le. Sok beallitasra kell majd az elejen figyelned, de ha azok jok, akkor ez a legjobb hangrogzito. Hogy 55 perc utan recsegni kezdene, azt nem tudom, de a vinyo toredezettsegmentesitese ezen segithet.
Köszönöm a trükköt! Kipróbálom.
Beírtam az Altavistába hogy Wavelab és erre kidobta hogy "The official Wavelab homepage"
Itt egy gagyi mentés nélküli demo verzió tölthető le ingyenesen. Ez nem sokra jó.
Van e valami használható,ingyenesen letölthető változata a Wavelabnak?
A warez és a crack szavakat ugyanis mifelénk nem ismerik.
Ha ilyen a Wavelab van e valamilyen free shareware vagy ingyenesen letölthető verziós progi amit helyette tudok használni?
Pl. a Soundforge demo verzió letölthető a www.letoltes.com-rol. Ez jo valamire vagy ez is csak mentes nelkuli gagyi?
Udv
[fo]
Nem, hangrögzítésre a Wavelab jobb. Mégpedig a nagyobb felvételi buffer beállítási lehetőség miatt. Ugyanis a SF sok rendszeren hosszabb anyagok digizésénél 54-55 perc után kattogni kezd.
A szerkesztésre + egyebekre valóban a SF a kiráj.
ugy kell trükközni, hogy a winfos hangrögzitővel felveszel mikrofon nélkül pl 1 percet.
ezt elmented pl a.wav néven
ugyanezt ami még benne van a rögzitőbe elmented b.wav néven is.
majd a.wav-ra szerkesztéssel beszurod a b pont wavot ekkor már két perces anyagod lesz.
ezután a kétpercet mented másként és megintcsak rákevered .
igy már négy perc lessz.
ezt csinálod és duplázódik.
végül ha megvan az egy órás üres fájlod, akkor erre kezded el felvenni a hangot
Bár nem állíthatnám, hogy erre találták ki, de hangfelvételre/vágásra Linuxon a Broadcast 2000-nél nemigen találsz jobbat. Én több órás anyagokat is digiztem már vele.
Windos alatt is lehet, csak trükközni kell.
Mert különben csak egy-két percet hajlandó felvenni ez a buta M$ valami.
Valami jó kis rögzitőprogram kéne rá, teli van velük a net, nem okozhat gondot.
1 óra terjedelmű hangfelvételt kellene rögzíteni Windows alatt tetszőleges formátumban (a minőség nem kell hogy kiváló legyen mert beszédhangról van szó). Kérdésem az hogy ehhez milyen porgrammal kellene hozzáfogni mert szerény véleményem szerint a W hangrögzítőjét nem erre találták ki.
A nemes célra rendelkezésre áll egy PII 160 mega rammal és 7 giga szabad hd terület
Csendben jegyzem meg: ha valaki tud ilyet, linuxos megoldás is érdekelne. Csak legyen!