Keresés

Részletes keresés

sade Creative Commons License 2001.03.30 0 0 31
a garancia egy hónapja lejárt, d emegtaláltam a hiba forrását
szeretett gyermekem az egyik hangfal catlakozót pont annyira kihúzta hogy még éppen érintkezett
persze előtte telepítettem Windowst ,hangkártyát
átszereltem a kártyát másik gépbe
szóval mindent
de megoldódott
user_af Creative Commons License 2001.03.30 0 0 30
Ezt mondom én is.
Nem garanciális?
Előzmény: sade (29)
sade Creative Commons License 2001.03.29 0 0 29
hali
először próbálom egyedül kiszűrni
de azt mondják ha kártyahiba, nem igazán lehet javítani
user_af Creative Commons License 2001.03.29 0 0 28
Szervizben jártál már? Ez szerintem valami belső hibára (chipen belülire) utal.
Előzmény: sade (27)
sade Creative Commons License 2001.03.28 0 0 27
Hali
segítségeteket kérném
Diamond Monsters MX300 hangkártyát használok WINDOWS ME alatt
egyszer csak eltűntek a gyönyörű hangjaim,
Sokol rádió minőségben szól
a Dvd-nél a beszédhangok egészen hátul és halkan szólnak,míg a zörejek és effektek tisták és hangosak
Ugyanez van a játékoknál is
MI TÖRTÉNT?
user_af Creative Commons License 2001.02.12 0 0 26
off
Ez nem program, egy csak egy driver (VXD fájl). És állítólag épp az a jó benne, hogy nem lesz recsegős utána az anyag. Persze átvenni (copy - save) nem lehet, csak be lehet egyből olvasni mondjuk egy CoolEdit-be, aztán abból menteni. A grabbelésnél talán nem gyorsabb így, de kevesebb a hiba (állítólag, én még nem próbáltam, de fogom), eddig WinDAC-ot használtam grabbelésre, egyes CD-olvasókkal nagyon kattogós lett a végeredmény.
off vége
Előzmény: Degeczi (25)
Degeczi Creative Commons License 2001.02.10 0 0 25
Azert az audio CD-krol nem ennyibol all a grabbeles! Illetve akinek ennyibol, az meg is erdemli, ha pattogo, ugralo hang lesz a vegeredmeny. Sajat celra nem csak win2000 alatt, de sohasem szabad ilyen "wav-kent lattato" programokkal foglalkozni!
Az audio lemezekrol sajnos nem egy egyszeru read-azutan-save muvelettel lehet leszedni a mintakat. Az egyeduli udvozito megoldas olyan program hasznalata (pl EAC), ami minden egyes szakaszt tobbszor is beolvas, hogy meggyozodjon a hibamentessegrol. Emiatt persze mar annak is orulhet az ember, ha 3-4x sebesseggel megy a grabbeles, de koszos/karcos reszeken nem ritka az 1x-nel is lassabb leolvasas! De megeri, es osszessegeben meg akar gyorsabb is lehet, mint egy igenytelen, 10-15x sebessegu program: a vegeredmeny uis garantaltan jo, visszahallgatassal mar nem kell leellenorizni.
Előzmény: user_af (21)
rayn Creative Commons License 2001.02.10 0 0 24
Legyen rajta legalább 8MB memória a hangmintakészlethez. Ez drasztikusan csökkenti a MIDI-inkompatibilitást, op.rendszer tekintetében.
Jó szűrő legyen a kimenetén.

A Turtle Beach-ről én is jókat hallottam. Egyébbként nekem SBPCI128 van.
Örülnék ha Linuxhoz lenne valami ami a mintakészletet betölti a memóriába és püfölhetném a saját tervezésű MIDI billentyűzetem mindenki örömére. :)

Degeczi Creative Commons License 2001.02.10 0 0 23
Egyre jobb: csak az egyik lemezoldal excentrikus?

De akarmilyen vackok is a lemezek, a hangszedo nem fekezhet annyit, hogy ez hallhato nyavogast okozzon! Vmi nagyon nincs rendben azzal a lemezjatszoval, azt kellene rendbe tenni.

Előzmény: PETYUS (19)
Resistance Creative Commons License 2001.02.10 0 0 22
Hoppa... :) Ez dicseret akart lenni, meghozza a javabol. Az az E-mu processzor nagyon sokat bir, bika ereje van :D Ja es azt is vedd legyszives figyelembe hogy Soundfontokat is hasznal az Sb live.

Peace,

Res'

Előzmény: user_af (20)
user_af Creative Commons License 2001.02.10 0 0 21
Ja, CD-írás.
Az audio CD-ken a zene WAV formátumban van tárolva(ugyanúgy, ahogy a digiző programok mentenek), csak fejléc nélkül, a fejlécet egy külön CDA fájl tartalmazza (íráskor a CD-írók - mármint az íróprogramok - ezt automatikusan létrehozzák). De a lentebb megadott linken lehet találni olyan fájlt (CDFS.VXD), amelyre ha kicseréled a Win98 azonos nevű fájlját, akkor WAV-ként látja a CD-n lévő fájlokat is (köszi, YourDevil, ha erre járnál!).
Win2000-ben állítólag nem működik, nem érdemes próbálkozni!
És adat CD-re is ugyanolyan jól lehet írni (sőt, néha kevesebb vele a gond, mint azt lentebb Degeczi már említette is. De lehetőleg zenét csak 1x-es sebességgel írjatok, a gyorsabban írtakat még az asztali lejátszók némelyike sem eszi.
user_af Creative Commons License 2001.02.10 0 0 20
Resistance:
Ez dicséret vagy fikázás akar lenni? Nekem legalábbis nem egyértelmű. Szerintem az EMU-10K1 nem egy rossz darab, bár ha jól tudom, az A3D (Aureal, azóta megszűnt a cég, sajnos) szabványokat nem ismeri, sem az 1-est, sem a 2-est, csak az EAX-ot, amit ők találtak ki.

Számok bedigizése:
Érdemes letölteni a Cool Edit 2000-et hozzá, és a Studio Plug-Int, valamint a Cleanup Plug-Int a Syntrillium cég webhelyéről (ezekhez van törés is, például itt, a többi plug-inhez eddig még nem találtam, ha valaki tud ilyet, tegye közkinccsé a helyet ebben a topicban). A két plug-innel eltávolítható például a lemezpattogás és a szalagzaj (bár ezzel nem árt óvatosan bánni, esetleg a zenét is megpiszkálja, nem mindig érdemes használni).
Tapasztalatom szerint egy baja van a Cool Edit 2000-nek: ha felvétel közben leállítod, a következő felvételnél ugyanott (ugyanannyi idő után) automatikusan leáll. Ha viszont kikapcsolod, majd újra elindítod (a CE2000-t), akkor az új felvétel bármekkora hosszú lehet (legalábbis másfél órát egyben biztosan kibír, hosszabbat még nem próbáltam, rádióműsorokat archiváltam így, de magnó helyett is OK, csak sok hely legyen a vinyón).
Érdemes a felvételt erősítőről (line kimenet) megejteni (és a visszahallgatást fejhallgatóval), szerintem mindegyik hangkártyának van line szintű bemenete, átjátszókábelt lehet kapni a MediaMarktban 450 Ft körül. Az SB Live! ilyenkre kiváló, az alapzaja kisebb, mint a lemezjátszó vagy a szalag alapzaja.
Felvételnél vigyázni, be kell állítani (a kis sárga hangszóróra dupla kattintás) azt is, melyik bemenetről vegyen fel, különben csendet fogsz digizni! Egyszerre csak egyet lehet, ellentétben a lejátszással.
Zene magnószalagról való digitalizáláshoz érdemes háromfejes magnót beszerezni (akár kölcsön), ha tudtok, mivel a kommersz magnók (pl. az emlytett CT-506, de szinte bármelyiket említhetném) erősítőjének zaja is elég nagy, az alapzajszint olyan -50 dB körül szokott lenni, ami már elég szépen hallható, fülhallgatóval meg már zavaró is.

blr:
Elméletileg nemigen lehet 96 dB-nél nagyobb jel-zaj viszonyt elérni hangkártyával (16 biten tárolja a zenét, ez 65 536 lépéses felbontás, tehát a 0 és a max. jelszint között ennyi lépést tud). A 96 dB az kb. 66 000-szeres csillapítás (80 dB - 10 000-szeres, + 10 - kb. 3,3-szeres, + 6 - kb. kétszeres, a logaritmus miatt ezek szorzata jön, tehát 10 000x3,3x2, ez így 66 000-re jönne ki). Ennél jobbat 16 biten nem lehet elérni, még elméletileg sem (még akkor sem, ha a kártya belső jelfeldolgozása 32 bites).

Bocs, néha off volt. De a topicgazda megengedte :-)

PETYUS Creative Commons License 2001.02.10 0 0 19
Ha a szíjjal lenne gond, akkor minden lemeznek mindkét oldala nyávogna. Ezzel szemben a valóság az, hogy minden lemeznek CSAK AZ EGYIK oldala nyávog. Amikor ez az oldal van műsoron, olyankor a hangszedőkar is látványosan hintázik balra-jobbra.
A jelenség nem minden lemezen egyforma mértékű. Csúcstartók a keletnémet (ETERNA) lemezek, de szorosan a nyomában ott a Hungaroton. Nem tudom, hogy a híres nagy nyugati lemezgyárak termékei mennyire excentrikusak, mert olyan lemezem nem sok van, engem elsősorban a fent említett termékek selejtes volta érint.
Előzmény: Degeczi (17)
Resistance Creative Commons License 2001.02.10 0 0 18
Az SB Live-on meg kisse nagyon durva E-mu proci van!!! Komolyan..ezert az arert ..... SB Live kickz ass!!

Peace,

Res'

Előzmény: Degeczi (16)
Degeczi Creative Commons License 2001.02.09 0 0 17
Ez roppant meglepoen hangzik: mi az, h nyavogast okoz a lemezek excentritasa? Enyhe torzitast igen, de ahhoz, h ettol nyavogjon is, vmi boduletesen megnyult szij kell, szerintem csereld ki azt. Habar azok a Teslak amugyis elegge hajlamosak voltak a nyavogasra, meg jo szijjal is.
Előzmény: PETYUS (11)
Degeczi Creative Commons License 2001.02.09 0 0 16
Pontosan.
Egy tisztesseges kartya hardverbol, de legalabbis sajat processzoraval allitja elo a MIDI zenet. Ez nem keves processzoridot ill. buszfoglalast sporol meg, de ami meg fontosabb, a hangminoseg (termeszetesen nem a MIDI mintake) is sokkal jobb. Az Ensonique/SBPCI64/128 azonban csak egy mezei DAC, sajat processzor nelkul.
Előzmény: MuzX (14)
Degeczi Creative Commons License 2001.02.09 0 0 15
Ne hulyeskedj, semmivel nem jobb egy audio CD-R minosege mint egy adat lemeze, sot! Gyakran epphogy az adatlemez a jobb. Egyszeruen csak a jogdij miatt dragabbak az audio CD-R-ek.

Ha vki a minosegre hajt, akkor mindenkeppen jo vasat hasznaljon (pl Plextor) es minel lassabban irjon. Gyengebb leolvasok (discman, autoradio) pl hajlamosak csuklani a 8x-an irt lemezektol.

Előzmény: blr (12)
MuzX Creative Commons License 2001.02.09 0 0 14
Nagyon attól függ, milyen célra akarod fôleg használni:

- játékok?
- digizés?
- házi zenestúdióban felvételre, effektezésre?
- szintetizátorként?

Degeczi:

mi az, hogy "a midije is szoftveres"? A MIDI egy szabvány, ami az elektronikus zenei eszközök kommunkiációját szabályozza, jórészt kódrendszerek, kiosztások, meg némi jelszint és csatlakozóbekötés és hasonlók...

Gondolom, arra érted, hogy a beépített szintije milyen, amivel a MIDI fájlokat lejátssza... akkor viszont megint nem értem, mert gyakorlatilag minden ilyen szinti szoftveres, még a wavetable is, más kérdés, hogy vannak-e benne valami kiegészítô chipek, de alapvetôen tudtommal ezek a számítógépben használt ketyerék legtöbbje szoftverrel állít elô mindent, igaz, ez a szoftver a hangkártya belsejében lévô chipben fut, nem a processzoron, de gyakorlatilag szoftver(vagy inkább firmware?) ez is.... vagy úgy érted, hogy maga a beépített szintije is egy, a gép processzorán futó emulátorprogram?

originalqszi Creative Commons License 2001.02.09 0 0 13
No szóval megvettem az SB128PCI, 7500 volt ÁFA-stól! majdnem nem tudtam installálni, mert azt hittem, hogy az én win98-am tartalmazza a drivereket, hát nem:((((( No aztán a CD-jén megtaláltam:)))))
Nagyon jó a hangkártya, de egy korszak lezárult vele:(((((( Most értettem meg, hogy mért írtátok, hogy: Ki hallgat manapság már MIDI-t???? Hát ÉN!!!!! Ugyanis valóban a MIDI fájlokban a zongorán kívül semmi nem szól jól, de a zongora nagyon!:)))))) Úgylátszik az AWE 64 még erre volt kihegyezve!!!! Hiába, akár a mesében, a számítástechnikában 3 év 30 évnek felel meg:DDDDD
blr Creative Commons License 2001.02.09 0 0 12
Javaslom a kommersz Technics lemezjátszókat, olyan 40 körül láttam a MediaMarkt-ban.
Ellenben a tuti minőséghez Audio CD-R-re érdemes írni, bár az igen macerás. A legbeváltabb megoldás, hogy bedigized a gépbe, és optikai kimeneten átnyomod az íróra. (Azt azért elismerem, hogy az audio író eléggé drága és öncélú mulatság.)
Előzmény: PETYUS (11)
PETYUS Creative Commons License 2001.02.09 0 0 11
Én is épp ez ügyben kínlódom.
Ha vannak jó lemezeid, akkor mindenképpen érdemes őket CD-re írni.
A CD-író típusa majdnem mindegy, én egy TEAC 4/4/32-t használok, ez volt a legolcsóbb, és tökéletesen megfelel a célnak.
Hangkártyának a téma néminemű körülszaglászása után egy SB128PCI-t választottam.
Műsoros kazettáról már digiztem, ehhez egy Pioneer CT-506-os decket használtam, és az eredmény azt mutatja, hogy ez a cucc így ahogy van, erre alkalmas.
Hanglemezről még nem digiztem, mert elakadtam a lemezjátszónál. Van egy Tesla NZC431-esem, amivel sikerült az előző hangkártyát eldurrantani (az egy ALS100 volt, nem túl nagy veszteség), mert ennek a tuchel csatlakozója gyárilag fordítva van bekötve, és az éppen nem használt bemeneteket pedig következetesen rövidre zárja. De a nagyobb bajom az, hogy a lemeztányér központosító pöcke maga a tengely, így nem lehet eltávolítani, hogy a gyárilag excentrikusra nyomott hanglemezeket centrírozni tudjam. Márpedig a lemezek excentricitása oly nagy mértékű, hogy rettenetes nyávogást eredményez. Majdnem minden hanglemeznek az _egyik_ oldala ilyen. Ezért úgy döntöttem, hogy csak akkor állok neki a hanglemezdigizésnek, ha tudoxerezni egy olyan lemezjátszót, aminek a központosító pöcke kivehető.
Ismer valaki ilyen típust?
Előzmény: bd (9)
blr Creative Commons License 2001.02.09 0 0 10
Én még az első sorozatból vettem két példányt is. (Full, digit. hátlappal).
A Chip tesztje (valamikor másfél éve volt) szerint beállitva a master volume-ot 71%-ra, tényleg 98 dB a jel/zaj arány a Line-Out-on mérve, ami nem egy utolsó dolog. (A digit kimeneten jobbat is lehet mérni :)
Szép hangja van, még akkor is, ha nem játszani használja az ember, hanem esetleg komolyabb dolgokra is, bár a hozzá adott GM készlet elég vacak (ellenben a felhasználható memória, a maga 255,5 MB-jával bármire elég).

Amire kíváncsi lennék az a Guillemot (vagy hogy hívják) azon cucca, amit a MediaMarkt-ban 90e HUF-ért adnak. Olybá tűnik, hogy azon az A/D-D/A konverterek a külső dobozban vannak, tehát az árnyékolás akár teljesen tökéletes lehet. (Ennyi pénzért :)

Az SB PCI64 (és szerintem a 128 is) még játékra is gagyi. Van PCI64-em, ha sistereg a hangfalam, egyből tudom, hogy valaki a rákötött deck-et hallgatta, és felhúzva felejtette a Line-In-t. (Nem egyedi, két ilyen kártyám is van.)

Ha továbbmegyünk, és el kezdünk vizsgálódni a hangfalak környékén, akkor mindenkinek inkább egy 20-25ezer forintos fejhallgatót kívánok, mint egy 40-50ezer forintos hangfalkészletet. A Windows ME induló dallamában a vokált akkor fedeztem fel, amikor a DTT2500 (a Creative Dolby Digital 5.1-es cucca) helyett egy AKG fülesen hallottam. (Megjegyzem, a hangfalszett több mint 3x annyiba került.)

Előzmény: user_af (8)
bd Creative Commons License 2001.02.09 0 0 9
Lenne egy kérdésem.
Adott egy jónak mondható számítógép. Adott egy lemezjátszó, erősítő. Továbbá
van jó pár bakelit lemez, amit szertnék CD-re írni.
Ha mindezt otthon kívánom, jó minőségben megoldani, milyen CD írót, és
milyen hangkártyát válasszak. Érdemes-e időt tölteni vele? Milyen irható CD
lemezt használjunk zene írásához?

user_af Creative Commons License 2001.02.07 0 0 8
Az SB Live! vásárlásánál vigyázni kell, van vagy 1000 fajta belőle, és mindegyik mást tud (az ára is más), érdemes előtte a www.soundblaster.com-on szétnézni és tájékozódni, de a Value a legolcsóbb, és nem a legrosszabb a Live!-ok közül. És mindenhez van driver (Win9x, NT, 2000, Linux), ami nem hátrány.
Degeczi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 7
Ha a "nem kihegyezett igeny" azt jelenti, h nem jatszol, akkor OK.
Kben nem art tudni, h a PCI128 egy mezei 2(4) csatornas DA konverter, semmi tobb. Meg a midi-je is szoftveres (bar tenyleg: hallgat meg vki mostanaban midit?), 3D effektektrol pedig vegkepp ne essek szo.
MP3 hallgatasra vegulis jo: csondes, jo minosegu, de ... ott sem rossz, ha egy kartyanak temerdek szabad csatornaja van. Maskben mp3 lejatszas alatt minden egyeb programnak kuss van, es az nem vmi egeszseges.
Hangkartyat amugyis evekre vesz az ember, akkor mar erdemesebb meg 1x ennyiert egy live value-t beszerezni.
Előzmény: originalqszi (2)
originalqszi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 6
Köszönöm a bizalom öntést:))))) Azt fogom megvenni:)))))))))))))
Előzmény: PETYUS (5)
PETYUS Creative Commons License 2001.02.07 0 0 5
SB 128 PCI szerintem is jó. Talán ez az első olyan SB, amelynek vannak jó midi hangjai is. Némelyik hangszerutánzata megveri a Gravist, ami éveken keresztül verhetetlen volt. (Pl. a recorder (furulya, blockflöte) hangja határozottan jobb, mint ami a GUS Classic -ban van.)
Előzmény: originalqszi (2)
Resistance Creative Commons License 2001.02.07 0 0 4
SB Live Value - nak nincs konkurense!!! Se minosegileg, se mashogy.. (uhm ;P) -> ebben az arkategoriaban.

Peace,

Res'

Előzmény: pbal (3)
pbal Creative Commons License 2001.02.07 0 0 3
Szerintem a Turtle Beach kártyák...
Ill. ha nem win9x-es környezetben használod, akkor a régi jó Gravis.
originalqszi Creative Commons License 2001.02.07 0 0 2
Sajnos engem is érdekel a téma, mert most füstölt el, szó szerint az AWE 32-es (SB32PNP) kártyám:(((( Tudós haverom azt mondta, ha nincsenek kihegyezett igényeim, akkor az SB 128 PCI tökéletesen megteszi és csak 5k:)))))))) Érdeklődve figyelem a topicot!:)))))))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!