Keresés

Részletes keresés

Mr. X to the Z Creative Commons License 2006.03.21 0 0 29
Ha a citromail webes felületét használta, akkor még rendőrséggel sem biztos, hogy mész bármire, ha levelezőprogrammal, akkor az ip már megvan, de ehhez személyt kapcsolni legálisan csak a rendőrségi feljelentés útján tudsz.

Viszont ha nem ragaszkodsz 100%-ig a törvény betűjéhez, nos akkor küldj egy mailt, megnézhetjük mit lehet tenni.
Előzmény: Miss Geneva (28)
Miss Geneva Creative Commons License 2006.03.21 0 0 28

Hali,

remélem még olvas valaki és tud tanácsot adni. Durva fenyegető levelet kaptam a fotóimmal megspékelve egy citromail.hu-s címről. Kizárólag rendőrségi feljelentéssel tudom felfedni a levélíró Ip-címét, kilétét, vagy van erre más módszer is?

Üdv:

Geni

Qqberci Creative Commons License 2001.09.24 0 0 27
Köszönet a moderátoroknak a két linkhibás hozzászólás törléséért :)))
Előzmény: Qqberci (25)
colibri Creative Commons License 2001.09.24 0 0 26
Köszi szépen az infót.
Előzmény: Qqberci (25)
Qqberci Creative Commons License 2001.09.23 0 0 25
Másodikra is elkeféltem, ahogy szoktam... szóval ajánlom a figyelmetekbe a
www.anonymizer.com site-ot...
pudli Creative Commons License 2001.09.23 0 0 22
sziasztok

engem megtalalhatnak, mivel fix IPm van (kabeles)
szerintem barkit megtalalhatnak kello szakertelemmel es energiaraforditassal
engem ez egyaltalan nem izgat, mival soha nem irtam olyan mailt, amit teljes felelosseggel fol ne vallalhatnek (es nem is fogok ilyet irni)

en meg emlekszem azokra az idokre, amikor a postan foladott levelen illett foltuntetni a feladot is. megvolt ennek az esszeru oka (ha a cimzettet nem talaltak, ment vissza a level a feladonak)

voltak persze akkoriban is nevtelen levelirok...

aki teljesn anonym modon szeretne levelet irni, annak azt javaslom:
huzzon gumikesztyut, vegyen simaszkot, utazzon el messzire, ott vegyen boritekot es levelpapirt
majd (tovabbra is gumikesztyuben es simaszkban, nehogy ujjlenyomat maradjon, vagy muholdrol kifigyeljek) ujsagbol kivagdosva a megfelelo betuket, ragassza fol szepen a papirra a szoveget (lehetoleg sotetben. muhold!)

ezekutan ujabb utazas (nehogy a felado helyenek nyoma maradjon) termeszetesen tovabbra is simaszkban es gumikesztyuben, es a boritekot mar csak bele kell pottyantani egy postaladaba (termeszetesen cimzessel lefele! muholdveszely!!!!)

ezekutan egesse el a gumikesztyut es a simaszkot (ez ujabb utazassal jar), a hamvakat szorja szet a szelben, vagy megjobb, ha megeszi

es tovabbi eleteben azon parazzon, mikor deritik ki megis, hogy o irta a levelet

egy kicsit mas, de kapcsolodik a temahoz

nekem abbol lett bajom, amikor a levelemet forwardolva es atszerkesztve kuldtek tovabb
a felado persze a fejlecben latszolag en voltam, de a szoveg nem az enyem volt
en ebben sokkal nagyobb veszelyt latok, mint a topic cimeben

colibri Creative Commons License 2001.09.23 0 0 21
Akkor ez egy "félös topic", pedig milyen jól indult. Kár, hogy csak most találtam meg, egészen véletlenül.
Előzmény: ámbátor (20)
ámbátor Creative Commons License 2001.09.22 0 0 20
Mindenki fél, hogy aki ezt olvassa, annak valaki majd lyól megtudja a nevét, meg a címét, meg hogy hanyadikon van a fürdőszobálya.
Előzmény: colibri (19)
colibri Creative Commons License 2001.09.22 0 0 19
Nagyon érdekes dolgokat tudtam ma meg. Kár, hogy már senki sem jár erre. Miért?
Előzmény: akito (18)
akito Creative Commons License 2001.02.03 0 0 18
Erről a kérdésről egy érdekes vita alakult ki a "Milliárdos lenyúlások Százhalombattán" elnevezésű topikban. Ott ugyanis valaki kényes dolgokat írkált, amiből már országos a botrány, és hát felmerült, hogy az e-mail alapján megtalálják-e?
Leírnak egy esetet, amikor is egy freemailes Fórum látogatóról a rendőrség feltételezte, hogy bűncselekményt követett el. Az ombűzmen nem egedélyezte az IP kiadását, mert az illető nem állt szerződéses kapcsolatban a freemail üzemeltetőjével.
python Creative Commons License 2001.02.03 0 0 17
Az független az IP-címtől...
Előzmény: isup (15)
__PT Creative Commons License 2001.02.03 0 0 16
Nehez a dolog, de nem megoldhatatlan. Hallottal mar a szajberkavezokrol ? Ott csak a lovet kell csengetned, es 1/2-1 oraig azt csinalhatsz, amit akarsz. Remelhetoleg senki sem bamul a hatad mogott, es az sem hatrany, ha rajtad van a simaszkod, meg a ballonkabat hajtokajat is felhajtod, igy utolag is nehez lesz rolad szemelyleirast adni.

Aztan, ott van meg az IP-spoofing. Nem a szkript-kidi-k eszkoze, de jarhato ut level kuldesekor.

De a legkenyelmesebb felallas a kovetkezo: Legyen egy isp, aki nem naplozza a proxy szervereinek hasznalatat, es az adott cache szerver, nem forward-olja a kliens IP-cimet a tuloldali szervernek. Kovetkezo lepesben az anonymizer-t hasznalva regisztralsz egy account-ot egy lehetoleg nagyon messzi, pl. kelet-azsiai webmail szerveren egy accountot, majd az esedekes nevtelen(?) fejelento(?) leveleket is onnan kuldod. En is igy szoktam.

Perverz Tata

isup Creative Commons License 2001.02.03 0 0 15
és ha hívószám tiltásom van?
Előzmény: leha (12)
leha Creative Commons License 2001.02.03 0 0 14
maga az e-mail cím kevés! a hotmail nagyobb cég annál, hogy a Budapesti Tükörkovács Rt kérésére kiadja egy felhasználó adatait
isup Creative Commons License 2001.02.03 0 0 13
Most jutott eszembe, hogy lehet, hogy rosszat kérdeztem - bár érdekes erre is a válasz...
A fórumra regisztrálta magát. Tehát a mail cím csak a regisztrációhoz kellett.
A regisztráláskor mit tud rólam a fórum üzemeltetője?
leha Creative Commons License 2001.02.03 0 0 12
a freemailes levélben is benne van az IP-címed. ha fix, akkor könnyen megtalálható vagy, ha dial-up, akkor csak a pontos Ip-cím és az idő (amikor azt a dinamikus IP-t bitoroltad) ismeretében lehete bármit is kezdeni. persze, amíg a rendőrség nem indít nyomozást ellened, addig a szolgáltató elvileg nem adhat ki rólad semmit.

tehát, ha tudják az e-mail címedet, az alapvetően kevés, de ha kezükben egy levél, abból kiderülhet, milyen IP-ről, mikor írtad. ekkor elmennek az adott IP-hez tartozó szolgáltatóhoz és +kérdezik, hogy akkor azt az IP-t melyik telefonszámról használták ...

isup Creative Commons License 2001.02.03 0 0 11
Kedves gai (vagy gay ???)

Ezt kikérem magamnak !!

Megmondom, hogy honnan pattant ki a vita: egy barátom hotmail-on regisztrált mailéről elküldött egy saját cégét fikázó kis irományt egy fórumra. Aztán másnap (ma) meg beszart, hogy talán most neki annyi (azért a hotmailnél sem a rendes adatait adta meg ugyi...)

Előzmény: Gai-luron (9)
python Creative Commons License 2001.02.03 0 0 10
Off

Közben az IE ilyeneket produlkál:

Nimeg - ~ 100 kb

Gai-luron Creative Commons License 2001.02.03 0 0 9
pedofil szájtokra nyomulsz?
Előzmény: isup (-)
python Creative Commons License 2001.02.03 0 0 8
Látod apukám, beletrafáltál, csak kell egy nagyfelbontású műhold, meg egy indok.
Előzmény: tündérlala (6)
pipi Creative Commons License 2001.02.03 0 0 7
mondd a címed, lala:)))))))
Előzmény: tündérlala (6)
tündérlala Creative Commons License 2001.02.03 0 0 6
És állítólag a műholdakon keresztül be tudnak nézni a fürdőszoba ablakomon is.
originalqszi Creative Commons License 2001.02.03 0 0 5
Hogy értitek? Lakcím és név alapján???? Hátha olyan hülyék vagytok és a valódit adjátok meg, akkor persze:DDDDDDDDDDD A szolgáltatón keresztül??? Akkor beperelem a qrva anyjukat úgy, hogy bele pistulnak:((((((((((( Tessék??? Hogy amikor már agyon vagyok vereve, akkor mit perelek???? Akkor is megbánják, mert addig kisértem őket, amíg meg nem döglenek, aztán odát folytatjuk:DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
python Creative Commons License 2001.02.03 0 0 4
Korrektúra: szerintem csak a mail cím alapján kevés az esély, de van egy-két tippem.
python Creative Commons License 2001.02.03 0 0 3
Nem tudom teljesen biztosan, hogy megtalálhatnak-e, de egy-két adat.

A levél fejléce nagyon sokat elárul magáról, láttam már olyat is, amiben benne volt az egész útvonal.

Nagyon nagy szokása egy levél-szervernek, hogy benne hagyja a fejlécben, hogy mikor, kitől, hogyan haladt át a levél rajta. Szerintem ezek a levélszerverek loggolnak, így aki megtuja szerezni a fileokat, annak a kezében vanak az áthaladó levelek adatai.

Tegyük fel, te küldtél egy levelet az xyz@hotmail.com-ra, amiben egy csomó serial volt, és elfogta a levelet a BSA, akkor elkérheti a logokat, a fejléccel egyeztetve megtudja, hogy melyik behívószerverről küldted, vagy, hogy melyik tűzfalat használta átjáróként.

Végezetül, szerintem már olyan szinten vagyunk, hogy a megfelelő eszközökkel bárki meg tudja csinálni, szóval lehetséges.

HellFire Creative Commons License 2001.02.03 0 0 2
Ha freemailt használsz akkor az a levélfejlécben mutatja az IP-det - vagy a téged maszkoló gép IP-jét. (X-Originating IP) Ha valaki hajlandó rá időt pocsékolni - pl. komoly bűncselekmény esetén - megállapíthatják hogy honnan küldted. Persze az más kérdés, hogy a szolgáltató kiszolgáltatja-e a naplókat, amiből talán kibányászhatnak.
Egyébként szerintem se parázz... :-)
Az index.hu, netposta.hu, mailbox.hu, primposta.hu webes levelező felületével küldött levelek fejlécébe nem kerül be az IP-d.

Én legalább is így tudom.

Gismo Creative Commons License 2001.02.03 0 0 1
Úgy érted free?
Érdekes lenne...:o)
tündérlala Creative Commons License 2001.02.03 0 0 0
0 para, relax... :)))
isup Creative Commons License 2001.02.03 0 0 topiknyitó
Naív kérdés? vagy nagyon bonyi?

Erről vitatkoztunk barátaimmal:
Ha küföldi serveren vagy akkor csak lassul a golog vagy nehezedik is ?
Hallottam többszörös mail átirányításról, az hogy megy? Küldő oldalról is lehet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!