Keresés

Részletes keresés

yoggi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 11
ja és még csak annyit mostanában kértem ajánlatot egy vp6 + IBM uata 100 vinyora amit a topic olvasaása után opcionálisan módosittatam .

KÖSZI fiúk !!!!
udv

Előzmény: yoggi (10)
yoggi Creative Commons License 2001.02.08 0 0 10
nem
egy seagate barracuda II -vel(20 g) és az alaplap a legelsők közül volt.

ami az érdekes ,hogy 10 g alatt ok volt több vincsivel is,de ezt nem szerette.
azóta viszont csont nélkül.

udv

Előzmény: blr (5)
McJames Creative Commons License 2001.02.08 0 0 9
Bocs, hogy ilyet mondok, de miért nem kérdezitek meg az alaplap gyártójától, hogy miz'újs?
Végül is létezik "TechSupport" meg "FAQ" is az Abit honlapján. www.abit.com.tw
blr Creative Commons License 2001.02.06 0 0 8
A BE6-II-höz (még a régihez) kiadott utolsó BIOS szept. 5-ére keltezett. Ezzel nem megy. Nemhogy Windows, Linux, sőt DOS alatt sem! (Linux alatt, mint írtam, ha lebutítom, akkor megy.)
Előzmény: hmm (6)
ZoL Creative Commons License 2001.02.05 0 0 7
Nekem is a legfrissebb BIOS és driverek vannak fenn, és így sem jó.

De most változtattam, sajnos túl sok mindent és így most jó, csak azt nem tudom melyik segített.

Kivettem minden kártyát a gépből (háló,videó), a BIOS-t defaultra állítottam mindenhol, és angol Win2000-et telepítettem az eddigi magyar helyett.

Ezek után most UDM-ra áll a vinyó és dönget is rendesen.(minden driver nélkül, csak az angol W2000 van fennt)
Most aztán kezdhetem apránként visszaállítani a gépemet, hogy kiderüljön, melyik is okozta a hibát.

Előzmény: hmm (6)
hmm Creative Commons License 2001.02.05 0 0 6
Az ABITnek gondjai vannak az IBM DTLA ATA-100 har diskkekel. BiOS és driverfrissítés kell.
(Kb. 2000 augusztus körül oldották meg, tehát az előtti BIOS-szal és driverrel gondok vannak.)
Előzmény: Giggio (-)
blr Creative Commons License 2001.02.05 0 0 5
Ugyanilyen vinyóval próbáltad?
Előzmény: yoggi (3)
yoggi Creative Commons License 2001.02.05 0 0 4
bocs kora reggel van még

most olvastam csak el (1) -t

mégaegyszer bocsi

Előzmény: yoggi (3)
yoggi Creative Commons License 2001.02.05 0 0 3
hello

nekem abit bp6 uata 66 -osával volt hasonló gondom.

bios frissités + driver frissités

azóta jó

próbáltad ???

udv

blr Creative Commons License 2001.02.05 0 0 2
Ha eme ominózus 45GB-os vinyó az alaplapi BIOS-sal nem férne össze, akkor boldog lennék, mert legalább a Linux nem dobná fel a talpát... De a tapasztalat sajnos az, hogy az Abit-nél a HPT366/370 vezérlő az, amivel gond van. (Ha ez ASUS-nál is jelenség, az még rosszabb, mert akkor mihez tervezték?)
Jelenlegi tapasztalataim szerint ilyen vinyót nem szabad venni. Két vinyót két BE6-II-vel próbáltunk. Linux-osok előnyben, kis szenvedéssel ha jól emlékszem UDMA3-ban megy...
Giggio Creative Commons License 2001.02.03 0 0 1
Igazad van, tényleg csak PIO módba kezeli, viszont olyan nagy mértékű lassulást nem érzékelek. Próbaképp felraktam a Sandra-t ami kihozta hogy veszett lassú valóban a vinyóm.... namost én felraktam a legújabb AbitSE6 BIOS-t, és ott jelentkezett először a porbléma, gondoltam hátha az új BIOS-al van a gond, ezért visszaraktam a régit, de azzal is szar. Szóval most nézek új ATA drivert, hogy másikkal is kipróbáljam ne csak a CD-n lévővel.
Ha valami eredmény lesz, majd írok, tegyetek ti is hasonlóképp!

Üdv

ZoL Creative Commons License 2001.02.03 0 0 0
Hi!
Nekem is ugyan ez a promlémám, és a megoldást én sem tudom. Ott a gond, hogy a vinyót PIO módban hajlandó csak kezelni, nem engedi UDMA-ba kapcsolni. Ezt meg tudod nézni az Eszközkezelő,IDE ATA vezérlők-nél.
Szerintem neked is PIO módban van csak, és így nagyon lassu is.
Egy másik gépben ahol ASUS CUSL2 van, szintén ugyanez volt a gond.Ott az ASUS honlapján írták, hogy a BIOS win2000 alat rosszul kezeli az ATA100-as vinyókat.
Ki is adtak egy BIOS frissítést, és az tényleg megszüntette a gondot. Abban a gépben 8-szorosára nőtt az IBM HDD sebessége a frissítés után.
De az ABIT SE6-nál nem tudom mi a megoldás, de mivel így borzasztó lassú a vinyó és is várom az ötleteket. Egyébként az ATA66-os vinyókat jól kezeli.

ZoL

Giggio Creative Commons License 2001.02.03 0 0 topiknyitó
Üdv!

Lenne egy nagy problémám amihez kellene egy kis segítség. Szóval vettem egy IBM 45GB-os (a DTLA sorozat) vinyót, ami ugyebár ATA100-as. Namost, win2k feltelepít, alaplapi chipset driver felmegy, aztán ATA driver. De abban a percben ahogy felrakom és a gép újraindul, a boot folyamat mintegy 2 percesre növekszik az addígi alig 20 mp-ről, ugyanis a betöltő képernyő közepén megáll, és várakozik egy rahedlit.
Már kiszedtem a kártyákat, állítgattam a BIOS-t, de semmi. Van esetleg valakinek valami ötlete?
Semmiképp nem akarok WinME-t használni, pedig ott működik minden hókuszpókusz nélkül rendesen....

Konfig:
Abit SE6 - Intel P3 600E (918Mhz)
IBM DTLA307045 45GB ATA 100
128MB RAM

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!