Igaz, hogy mások az arányok, de kisebb összegnél se kockáztat egy átlag játékos, nem ennyinél, többször. Vagy nem érdekli a pénz, vagy bunda. Ezzel a nyertessel nem fognak riportot készíteni mint az elsővel, aki megnyerte, hanem igyekeznek elsikálni az ügyet.
Láttam, igaz nem működik az antennánk, úgyhogy inkább hallottam csak, kissé szemcsés a kép, ha valaki rtlklubot akar nézni egy szál tévével. A nézettségért bármit, ez igaz, monduk akkor igy, nem zárom ki, de nem tartom azért valószínűnek.
Egy lottó négyesre sokkal kisebb az esély, minthogy valaki 3x egymás után megtippelje a 4 lehetségesből a jót!
Egy másik topicban volt róla szó, hogy a képernyőn lévő sztárok, és a Vágó az, erősen mila felett hasítanak havonta. Nem valószínű, hogy a Vágónak megérné, pláne, hogy egyedül nem is tudja megcsinálni, mást is be kell vonnia. Vagyis, NEM!
Bar irhatnek tobb mindent ami a bundazas valoszinuseget megkerdojelezi de inkabb azt irom le, hogy hogyan is bundazhat egy ilyen musorban az RTL. Hiszen az eredeti kerdesemet sem alnaivsag szulte.
Nos. A musor nezettseget befolyasolni kell hiszen a cel vegso soron az, hogy minel tobben uljenek a kepernyo elott. A nezettsegi mutato befolyasolhato "legalis" eszkozokkel is s meggyozodesem, hogy befolyasoljak is. Hogyan?
1. Vagonak lehetosege van a jatekost megerositeni illetve eltantoritani egy-egy donteshozatalnal. Ezt szvsz meg is teszi Vago mint ahogy ennek peldajat mar lattuk is.
Az sem elkepzelhetetlen, hogy Vago monitora tartalmaz olyan infokat is az aktualis jatekosrol mint annak pillanatnyi nepszerusege.
A musor utobbi szamaiban rendre nem szuletett nagyobb osszegu nyeremeny igy valoszinuleg annak nezettsege is csokkent. Tenni kellett hat azert, hogy a nezettseg kisse megugorjon. Vago tett is ezert azzal hogy nyilvanvaloan butacska jatekosokat szinte mesterseges lelegeztetessel tartott eletben s csak annak tokeletes alkalmatlansaga okan engedte "futni" azaz vesziteni.
A mai adast en inkabb ott latom kisse manipulaltnak, hogy olyan kerdes volt a 20 millios amelyre a valasz egy-ket jatekkal ezelott maganak Vagonak a szajabol hangzott el. Emlexik talan valaki arra a kerdesre hogy Hajos A. tervezte e a szoban forgo uszodat illetve keszult e abban az olimpiara, stb.
Nos erre a kerdesre a paciens nem tudta a helyes valaszt de Vago tudatta azt a kozonseggel (miszerint H. A. tervezte azt) majd kiegeszitette azzal, hogy a debreceni Arany Bika szallo is az o tervei nyoman latott napvilagot.
Mivel a kerdesek elokeszitoi tisztaban vannak azzal, hogy alt. olyanok kerulnek jatekba akik folyamatosan nezoi a Legyen on is milliomosnak igy joggal felteteleztek hogy ezekre a szavakra a holgy emlekezni fog. Hogy ez nem igy esett az mar mas teszta, hiszen vegulis nyert de mindenkeppen a befolyasolas szandekaval kerult ez a kerdes oda. Legalabbis en igy gondolom..
Én csak az utolsó pár másodpercet láttam, amikor Vágó közölte, hogy a csaj megnyerte a 20 milliót. Nekem teljesen természetesnek tűnt a nő viselkedése. Sokkal természetellenesebbnek tartottam volna ha hirtelen, látványosan örülni kezd. Nem tudom, más hogy van vele, de nekem biztosan nehezemre esett volna felfogni, hogy mekkora összeget nyertem. Magyarán tőlem is kb. olyan reakciót láthattatok volna, mintha mondjuk 100 Ft-ot nyertem volna...
(persze, ha belegondolok, 20millió manapság már nem pénz - de ez másik fórum témája :-(((( )
Ha ezt meg akarnam cafolni, az mar osszeeskuves-elmeletnek tunne, igy inkabb nem is teszem :)
Viszont masik oldalrol peldakepp mondhatnam azt is, hogy Torgyan biztos nem lopott, csalt, sikkasztott, mert mindenki argus szemekkel figyeli, nem lenne ertelme, stb, stb, megis biztos vagyok benne, hogy jopar milliard szarad a lelken.
A 2. pont azert nem stimel mert ugyan a szamitogep osszegez s itt a manipulacios lehetoseg maximalis, ugyanakkor ha a gep altal nyertesnek kihozott szemely mellet teszem azt en ulok akkor, azonnal ovast nyujtanek be ha azt latnam, hogy a gep 3.24 Mp-el Vidam Jolankat hozza ki mikor nyilvanvalo szamomra, hogy meg a 8. masodpercben is a bizgentyuzetet nyomkodta. Persze megoldhato ugy is, hogy betanitsak, csak 1-2 billentyut nyomjon meg s ezzel azt az erzetet kelthetik, hogy valoban tudta.
A lebukas veszelye ebben az esetben is igen nagy. Nem hiszem, hogy akad vezetoseg amely ilyet fel merne vallalni.
A masik dolog, hogy bundazasi szandeknal szinte biztos, hogy ferfi versenyzot valasztananak ki (ti. a donteshozok is ferfiak) mint ahogyan a quiz show-ban is ez tortent.
Szerintem nem a quiz show volt az egyetlen, maximum a leghiresebb bundazasi eset. En is hallottam mar tobbrol (11. hozzaszolas). Amugy en sem mondtam, hogy direkt ilyen cellal inditottak a jatekot, a cel a nezoszam novelese volt, eppen ezert veszelyes az ilyen pletyka, nagyon sokan elpartolhatnak az adotol. (vagy eppen ellenkezoleg, ezentul mindenki nezi "vajon most is csalnak-e" :)
Erre egyretlen pelda volt ezidaig amirol tudunk. A quiz show cimu amerikai szellemi vetelkedo amely eredetileg nem bundazasi szandekkal indult de egy fogapolasi termekeket gyarto szponzor nyomasara tertek el a forgatokonyvtol.
Az erdekes az egeszben az, hogy tudunk a dologrol. Amely azt latszik igazolni, hogy meg kis szamu beavatott eseteben is nagyon komoly kockazat ilyesmit muvelni.
No jo, felveszem a kesztyut:
1. pont a csaj amatorszineszi teljesitmenye tunt fel eddig mindenkinek. Mondjuk 20 valaszt megjegyezni hihetetlenul nehez, gondolom meg senki sem vizsgazott eleteben :)
2. a sorkerdeseket veletlenul nem szamitogep osszegzi? Irtal mar programot? Mert akkor tudod, hogy mi mindent lehet megirni :)
De jo, fogadjuk el, hogy lehetetlen megbundazni egy ilyen hihetetlenul jol vedett jatekot, es a nyeremeny osszege sem akkora, hogy megerne vallalni erte a gyanut. Nem is volt ra meg pelda soha a vilagtortenelemben :))
Aha..
Ertem. Szoval kivalasztanak egy alanyt aki bemagolja a kerdesekre adando valaszokat, kepes megfelelo szineszi teljesitmenyt azaz adott helyzethez elvarhato viselkedesi format nyujtani, mindezek tetejebe a sorkerdeseket is olyan szorgalommal kepes bebillenytuzni, hogy meg azt is megelozze aki esetleg azt valoban tudja.
Mindemellett nem jon zavarba, nem izzad, nem hibazik, nem hitelteleniti el a musort s evvel egyutt az egesz adot egy orszag elott. A masik fontos dolog, hogy no" legyen mert ilyesmire ferfiak nem kepesek. A ferfiak ugyanis altalaban szenzibilisek, az erzelmeik tukrozodnek az arcukon, konnyen leblokkolnak a stressz hatasara, stb...
és mi van...ha... tényleg ő nyerte? Nem lehet, hogy csak irigylitek? (most jön a flame :))
egyébként meg akkor már inkább a jakupiccsa müsora a bunda, ahol a pali 10 perc gondolkodás/filózás után 10 válasz közül megmondta, hogy mittomén melyik királynőnek a 2. férje hogy halt meg! vagy ez tudás? akkor mér nem vágta rá egyből...
Telefonbeszélgetés részlet:
- Szevasz Pista! Hogy vagy? Aha. Igen. Értem. Itt se könnyű az igazgatóságon. Figyelj, a haveromnak van az a nője... mi? Ismered? Mindegy. A haveromnak se könnyű mióta eljárás folyik ellene. Tudod hogy megy ez. Még az egyenruhát se meri felvenni. Szóval, a nője az utazási irodánál nyerni akar a tőkeemeléshez. Értem. Ilyen könnyű? Holnap küldöm. Ja, meg tud jegyezni 20 tőmondatot. Van már tévéd az erkélyen?....
Nem kell írigykedni a csajokra!!:)))) Én nagyon régen tudom, hogy okosabbak, tisztességesebbek, szorgalmasabbak, mint mi vagyunk:)))) Kik vannak 5 miller felett??? Csak nők:))))))) Csak Ti rohadtak el akarjátok nyomni Őket, meg meg is:DDDDDDDDDDDDDDDDDD ÉLJENEK A NŐK!!!!!!!!:))))))
Választhattak volna egy hihetőbben játszó valakit is. Ez a nő kezdetben szimpatikus volt, de később átment a miliő "jogi esetekbe". Szerintem sokan észrevették.
Topicnyito szandekaim lettek keszek, mikor meglattam a kesz topicot. De hozzaszolasi kedvem ettol meg nem merseklodott :)
Amugy ha jol emlekszem a hirekre, az olaszoknal szinte minden vetelkedo bunda, de a nemeteknel is volt a kozelmultban egy eset, amikor a musorvezeto a baratnojet 'nyerette meg'. Azert ilyenkor elgondolkozom, hogy mennyire lehet tiszta a lotto, ha a toredekeert mar megeri bundazni?
Nagyon gyorsak vagytok, mire leultem a gep ele, mar kesz volt a topik :)
Szerintem bunda volt, egyreszt 10 millio kornyeken nem tippelget valaki, masreszt a reakcioi abszolut nem tuntek oszintenek, pl. amikor nyert, meg amikor kiderult, hogy rosszul tippelt volna.