A múlt hét azt jelenti, hogy a tegnapi nappal végződött héten :-))
Itt volt egy rokonom Svédországból, aki naponta használja és ő mondta. (Ez persze nem azt jelenti, hogy igaz)
Mi az, hogy uj, mar a mult heten hallottam! :))
Az nem biztos, hogy fizetos lesz, ez meg csak terv. Gondolj bele, 40 millio napster-hasznalo van. Nehez megsaccolni, ezek kozul hanyan fogjak loveert registralni magukat.
Az az igazsag, hogy fasza napster potlot meg nem talaltam (ftp szerverek azert meg vannak), de majd februarban jelentkezem. :)
A Napigatort ismeritek? Azzal meg a regisztraciot is ki lehet kerulni (remelem).
A Napster lehet, hogy fizetős lesz, de már van egy pár Napster klón, és egy csomó nem a Napster által üzemeltetett fekete szerver is. Úgyhogy semmi sem fog változni, csak másképp hívják majd a progit :-)
Nem keseritettél el, csak a múlt héten hallottam, hogy februártól fizetős lesz a napster. Remélem ez elég HOT neked is. Mikor meghallottam majd megHOTtam én is.
Különben kösz a navigálást.
Én pedig pont a lesz/van másik-ra lennék kiváncsi. Valóban keresgélhettem volna, de ha már igy betaláltál ide, irhatnál egyet-kettőt!
Pont ez volt az egyik legfobb vitatott pont Napster-ügyben még az USÁban is. Mármint, hogy csökkenti-e a fájlcsere a CD-vásárlásokat vagy nem. Ezt a kiadók sem tudták 100% biztosan, ezért nem léptek fel már korábban erélyesebben, és ezért nem lépnek fel ma sem egységesen...
Igaz, szerintem is a kiadók és a lemezboltok magas árai és az alacsony fizuk vezetnek ehhez az egyébként valóban nem túl fair megoldáshoz, hogy mp3-at hallgat rengeteg ember... De majd ha itt is ezrével lesznek kaphatóak a használt lemezek és a néhány éves dolgokat nem fel, hanem leértékelve lehet majd kapni, mint pl. Londonban, akkor biztosan nem fogok én sem mp3-at töltögetni a szabadidomben, hanem a lemezboltban böngészem a sokezer jó zenét...de addig...marad a napster...(tény, hogy Londonban kb. 1 utcában, 1 lemezboltban annyi lemez van, mint itt egy városban összesen... vagy több...:)
Itt elsősorban az illegális letöltésre gondoltam (Napster, Gnutella stb.).
Megröviditek igy akárkit is? Szerintem nem. Ha nem tölteném le a számokat, a CDre akkor is sajnálnám a pénzt, és igy legalább megismerem az előadót.
Talán még koncertjére is elmegyek, ami még drágább is mint a CD ára.
Ha a kiadok csak egy kicsit csökkentenék az árakat és nem az azonnali legnagyobb haszonra törekednének, az illegális letöltések száma is csökkenne szerintem. Érdekel ez egyáltalán valakit? Őket biztos nem.