Keresés

Részletes keresés

névtelen Creative Commons License 2001.01.11 0 0 7
hobe: de jó kifogás ás ez a munkerővándorlás!
Meg nem is biztos, hogy ez lesz a baj: elindul 5. Dikmán' Lajos és családja, munkát keresni, de nem talál. Nembaj, lop. Ez az egyik ok, talán...

amúgy meg attól félnek, hogy jó pénzt kell fizetni, a sok lopás mellett meg erre itt nem marad, azaz: szívás hegyek, soha EU szinvonal. Bár lehet, hogy pesszimista vagyok......

Csokis Creative Commons License 2001.01.11 0 0 6
Igen. Akik igazan mennenek, mert azt hiszik, hogy ott kolbaszbol van a kerites, azok nem kellenek, mert nem beszelik a nyelvet. Aki jo lenne, azt lassan itt is megfizetik annyira, hogy jobb legyen a baratok / csalad / ismeros kornyezetet valasztani.
Előzmény: hobe (5)
hobe Creative Commons License 2001.01.11 0 0 5
zupapipo

Azt nem tudom, hogy mi lesz a fizetesekkel, de hogy az emberek nem fognak nyugat fele aramolni, az majdnem biztos. A volt kollegaim annak ellenere nem kovettek az EU-ba, hogy jol lattak mennyire mukodokepes a dolog (a tobbszoros fizetes). Max. a hatar mellett elok fognak ingazni Ausztriaba, meg biztos lesznek, akik elmennek, de a tobbseg otthon marad. (Portugalia sem urult ki) Te peldaul otthagynad Magyarorszagot?

Előzmény: zupapipo (-)
Csokis Creative Commons License 2001.01.11 0 0 4
Azt hiszem, van egy olyan feltetel, hogy addig nem vesznek fel minket, amig az atlagkereset nem eri el az EU atlagkereset ketharmadat(?). Errol is szol a minimalber emeles. Nem az maga, hogy Jozsi bacsi 50k-t keres, hanem az, hogy ez olyan berfeszultsegeket kelt, amit kenytelenek lesznek a cegek megoldani. Itt szerintem foleg az olyan koltsegvetesi szervekrol lehet szo, ahol alacsony a hatekonysag. (Aktatologatas.)
Előzmény: chicken (1)
Thomas Creative Commons License 2001.01.11 0 0 3
Remélhetőleg nem csökkenek majd a bérek az EU-ban. :)))
A kormányzati szándék és a fiskális szempontok (lehetőségek) nem mindig egyeznek.
Kilroy Creative Commons License 2001.01.11 0 0 2
Egyetértek, már amennyire egy feltételezett megoldással egyet lehet érteni. Talán még annyit, hogy esetleg a bérek emelkedésének valamelyes fokozása is lehetséges. Vagy ez már túlzás?

Kilroy

Előzmény: chicken (1)
chicken Creative Commons License 2001.01.11 0 0 1
Megoldás lehet az, hogy a csatlakozással egy időben nem történik meg a munkaerő szabad áramlása. Amennyiben mi valamilyen kötelezettség alól mentességet kérünk (pl. külföldiek földvásárlási lehetőségének biztosítása) úgy ezt megteheti az EU is. Magyarul; szólhat, hogy csatlakozás után még megmarad a határ a munkavállalók előtt.
Egyébként a kérdés jogos ... nekem semmi megoldás nem jut eszembe.
Előzmény: zupapipo (-)
zupapipo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 0
0 vélemény?
zupapipo Creative Commons License 2001.01.11 0 0 topiknyitó
2000 októberében Günter Verheugen, az EU keleti bővítéséért felelős biztosa egy német napilapnak adott interjúban azt nyilatkozta: 2005-ig Romániát és Bulgáriát kivéve valamennyi csatlakozni vágyó országot felveszik az EU-ba. Namármost, ez tudtommal szabad munkaerővándorlást tesz lehetővé az EU határain belül. Ma egy pályakezdő orvos kb 40-50 ezret keres havonta itthon, míg pl Ausztriában kb a 10-szeresét. Ezt vajon hogy oldja meg a kormány? Megtízszerezik a béreket? Vagy az összes orvos lelép az országból? Hmm? De itt akár a pedagógusokat is említhettem volna, vagy szinte bármi más szakmát.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!