Keresés

Részletes keresés

adásvétel Creative Commons License 2016.06.09 -2 0 89

nem tudom mit szólnátok hozzá ha férfi esetében Miss, nő esetében Mr World Universe showra fizetnétek be, és a Szabadegyházi nyugdíjas otthon tisztelt tagjai lejtenének előttetek.Fizettetek,megkaptátok a szolgáltatást,,peep show-n voltatok nem? Akkor mit reklamáltok? Nem mindegy ?Hát nem.Ha kiírják,hogy kik fognak vonaglani,valószínű nem fizetnénetek be.Mindenki aki pozitívan áll hozzá,gondoljon arra,hogy mi lenne,ha magával csesznének ki.

zsizsikke Creative Commons License 2016.06.08 0 1 88

Ezt nem érdemes ennyi topikban jelezned, attól még nem lesz "kegyetlen becsapás". Viszont hasznos, ha tájékozódsz az utazási feltételekről, amik számodra irányadók. nehogy más utazási irodával így járj, illetve az is jó, ha tudod, hogy saját szervezés esetén is előfordulhat, hogy változik a menetrend.

Azt is érdemes tudni, hogy az utazásközvetítő csak közvetíti más irodák útját, az utazásszervező az, akinek a feltételei a meghatározók. De ha a légitársaság változtat, akkor az változtat, ez ilyen műfaj. Ezt vállalod, amikor befizeted az utat vagy repjegyet veszel.

Előzmény: adásvétel (82)
vélemény Creative Commons License 2016.06.08 0 0 87

Minden utazási iroda feltételei között szerepel, hogy a repülő indulási ideje mindkét irányban változhat. POntosan azért, mert a legitársaságok fenntartják a változtatás jogát. Erre az utazási irodának pontosan annyira van befolyásolási lehetősége, mint arra, hogy ha vihar van vagy köd és  azért nem indul időben a repülő.

Előzmény: adásvétel (86)
adásvétel Creative Commons License 2016.06.08 0 0 86

igen.önálló utasként is előfordulhatnak változások,csakhogy akkor nem fizetek a szervezés lebonyolításáért.Itt nem az ennivaló a lényeg,hanem az eljárás,és az,hogy még ezt meg is fizettették velem

Pontikos1 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 85

No, ezért voltam kíváncsi. :)
Ha benne van az utazási szerződésben (akármekkora betűkkel), hogy a járat változhat, és emiatt te nem állhatsz el a szerződéstől, nem tehetsz semmit.

Szerintem azért Málta nincs annyira messze Budapesttől, hogy farkaséhesen landoljatok, ám ha mégis, valószínűleg egy kis hajnalra való nasit tudok magatokkal vinni, vagy esztek a repülőn.

Ettől függetlenül értem, hogy miért vagy morcos, de vedd figyelembe, hogy önálló utazóként is előfordulnak változások - a különbség, hogy ott sokszor könnyebb változtatni (lekötött szállást mondjuk ott is csak jóindulaton múlva).

Előzmény: adásvétel (84)
adásvétel Creative Commons License 2016.06.08 0 0 84

A miskolci Vista Utazási Irodában be-és kifizettem egy máltai üdülést elég szép összegért.Mikor a választás történt,kifejezetten az időpontot is úgy választottuk meg,hogy mindenféleképpen nappal érkezzünk meg és ne éjszaka kelljen a szállodában elfoglalnunk a szobát,és másnap 1-2 órai alvás után holt fáradtan(talán még reggelizve sem)elkezdeni az üdülést.Az ajánlott dátum szerinti időpont is épp azért felelt meg,mert de.indult a repülő.18 nappal az indulás előtt kaptunk egy szép üzenetet.A "WIZZ air"ttörölte a de-i járatot és csak az esti járatot indítja.Ez azt jelenti,hogy kb éjjel 1-2 körül foglalhatjuk el a szállást,természetesen a kifizetett esti vacsora elmarad,vehetünk valamit az éjjel nyitva tartóilyenkor  kb 5-szörös áron áruló boltban,ami ki tudja hol van Máltán. Amikor ezt nem fogadtam el és kértem időpont változtatást,széttárták a kezüket,hogy igazából ez egy Unitravel által szervezett csomag,és amúgy is benne van ( a szabad szemmel olvashatatlan apró betús )általuk nem elmondott,csak aláírt szerződésben,hogy a légitársaság a változtatás jogát fenntartja.Ha ezt elmondják,vettem volna a kalapom és más társaság után nézek.Most ott tartok eszi,nem eszi nem kap mást. Elvettek a szerződésben aláírt 8 napból 1 vacsorát és igazából egy napot,és mehetek a Sóhivatalba.Egy biztos : óvva intek mindenkit,hogy bedőljön ezeknek az Utazási Irodáknak.Unkorrektek,nem tudják garantálni az általuk is aláírt szerződés betartását,csak egyet tudnak:igérgetni,míg nem fizetsz.Egyébbként megkerestük az Unitravelt is reklemáció cáljából.Intézkedés : karok széttárva:ez van.

Pontikos1 Creative Commons License 2016.06.08 0 0 83

Bővebben?

Előzmény: adásvétel (82)
adásvétel Creative Commons License 2016.06.08 0 0 82

Nagy ívben kerüljétek el a Vista Utazási Irodát,és a vele partnerségben álló Unitravel társaságot.Nagyon csúnyán étvertek egy külföldi utazással,és (itt ez a lényeg) az összeg kifizetése után egymásra és a repulő

társaságra mutogatnak(akivel kapcsolatban állnak)Kegyetlenül becsaptak,az Ő általuk is aláírt szerződésben leírtakat nem biztosították,szóval kerüljétek őket,ha nem akartok úgy járni,mint én.

malazs Creative Commons License 2013.01.08 0 0 81

Csak közvetítik.

Előzmény: kalandork (80)
kalandork Creative Commons License 2013.01.08 0 0 80

sziasztok! van valakinek tapasztalata a vistás hajóutakról? Megbízható? köszi 

Filburt Creative Commons License 2005.08.15 0 0 76
Ja, én is próbáltam 'kártyázni', de közölték, hogy no kártya, no átutalás, csakis KP. Namost ha kártyával lehetne fizetni, akkor az pl. olcsóbb lenne, mint akár ATM-ből, akár bankfiókban kivenni a pénzt. Bár ez meg nem az iroda problémája. Viszont megint egy olyan dolog, amivel kényelmesebbé lehetne tenni az ember életét.

Filburt
Előzmény: Goendoer Tapir (66)
Filburt Creative Commons License 2005.08.15 0 0 75
Egy enyhe kis átbaltázás a Vista részéről:

Hétvégi, akciós 3 napos párizsi út, 3 csillagos szállóban. A kírás szerint a szálló Párizsban van. Aztán kiderült, hogy a szálló csak a Vista szerint van Párizsban, mi egy kb. 1 m2-es igen részletes Párizs térképen nem találtuk meg, pedig a térkép a közigazgatási határokig (+ még egy kicsi) mutatja a várost.

Ekkor megnéztük a netet és még a szálló weblapja szerint sem Párizsban vannak.

Ekkor felhívtuk a Vistát, hogy talán ki kellene javítani a kiírást, mert a szálló nem Párizsban van, mire ők javítottak ki minket, hogy attól még helyi járattal elérhető és különbenis, az még igenis Párizs. Mondtuk, hogy még a szálló szerint sem Párizsban vannak és pl. Vecsés vagy Pomáz is elérhető helyi járattal, de azért egyik sem Budapest. Válasz: még senki nem panaszkodott.

Túlzott problémát nem fogunk belőle csinálni, reggel beutazunk, este meg ki, de azért a Vista kapja be.

Filburt
sonne Creative Commons License 2003.08.12 0 0 74
szóval lusta vagy visszaolvasni? hmmmm. hát így tényleg nem leszel okosabb.
Előzmény: ke_p (73)
ke_p Creative Commons License 2003.08.11 0 0 73
Az a helyzet kedves szalapala és Beebite, hogy az ilyen mellébeszélések teljesen olvashatatlanná teszik a topikok többségét.

Ez a topik elméletben a VISTA utazási irodáról szólna, az ilyen spamből (mint amit most én is szaporítok) elég nehéz kihámozni a lényeget.

Jól elbeszélgettünk, és én most úógy csukom be magam mögött ezt az ajtót, hogy nem lettem okosabb. Mert az hogy itt ki lusta meg hogy ki mire oktat, az egyszerűen NEM ÉRDEKEL.

Előzmény: Beebite (72)
Beebite Creative Commons License 2003.08.11 0 0 72
Tök igaza volt, én nem ilyen finoman akartam beirni, csak lusta voltam:)
Előzmény: ke_p (71)
ke_p Creative Commons License 2003.08.11 0 0 71
nem lett volna könnyebb a kérdésre válaszolni kioktatás helyett?
Előzmény: szalapala (70)
szalapala Creative Commons License 2003.08.11 0 0 70
Mielőtt írsz, előtte olvass, jóember, mert ezután 3 hónapig csak erről szólt a topic.
Előzmény: ke_p (69)
ke_p Creative Commons License 2003.08.10 0 0 69
"amikor bejelentettem, hogy kártyával szeretnék fizetni közölték, hogy akkor +3% lesz a fizetendő összeg. "

nem tudja valaki, ez szabályos?
én úgy hallottam, hogy a vég és a bank szerződése ezt kifejezetten tiltja

Előzmény: mzperx00 (25)
sonne Creative Commons License 2003.07.28 0 0 68
újabb feketepont a vistának: vonatjegyet akartam rendelni. két utazási iroda ugrik be ilyenkor: vista + aeroviva. felhívom vistát, nem veszik fel, hagyok üzenetet (reklámszöveg: "24 órán belül visszahívjuk, hagyja meg telefonszámát, trallala"). 24 órán belül semmi, most úgy a 72. óránál tartunk, még mindig semmi.

sorresz-bocsesz, ezt a dealt is az aeroviva vitte. ez az egy eset persze nem nagy ügy, de tapasztalatom szerint itt nem egyszeri ügyről, hanem már tendenciáról van szó.

Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.14 0 0 67
Hát én is azt utálom! Az utalás viszont csak később realizálódik, addig az utazási iroda nem adja ki a cuccot, amíg meg nem kapja a pénzt.
Előzmény: Goendoer Tapir (66)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.04.14 0 0 66
nem lehet átutalni? Mi mindig igy oldjuk meg a hasonló eseteket.. ugyanis mi meg azt utáljuk, ha kisebb vagyon a pénztárban, és lehet rettegni, hogy mikor ki akar majd kirabolni minket....
Előzmény: Hermione_Granger (65)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.14 0 0 65
Akkor a légitársaság menjen a rákba, nekem végeredményt tekintve mindegy. Amikor ki kell fizetni két főre 400e Ft értékű repülőjegyet, nem akarok egy zsák pénzzel rohangálni.
Előzmény: Goendoer Tapir (64)
Goendoer Tapir Creative Commons License 2003.04.11 0 0 64
szerintem az lehetett, hogy bizonyos repülőjegyeket nem lehet kártyával fizetni, mert a légitársasági szabályok nem engedik..
ugyanis, ha repülőjegyet fizetsz hitelkártyával akkor másképp kell kiállitani a jegyet, mert ilyenkor a kártyajutalékot a légitársaság vállalja át. Ha ezt a légitársaság nem teszi meg, akkor az utazási iroda sem fogja megtenni, mert egyszerűen a jegy után kapott jutalékba a banki jutalék nem, vagy alig fér bele..

szóval a légitársaságtól függ, hogy fizethetsz-e kártyával repülőjegyért vagy sem, nem az irodától..

Előzmény: Hermione_Granger (61)
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.11 0 0 63
Engem egyelőre jobban motivál az, hogy megoldanak és segítenek :)))
Előzmény: tioman (62)
tioman Creative Commons License 2003.04.10 0 0 62
én is utánajártam a kártyás fizetésnek. lehet fozetni, de csak dombornyomottal, legalábbis decemberben még így volt.
különben szerintem is jó hely a vista. azonkívül, hogy szinte mindenre tudnak vmi megoldást találni és szívesen segítenek is, tök jó csajok dolgoznak ott...nem utolsó szempont!
Hermione_Granger Creative Commons License 2003.04.09 0 0 61
Nekem kifejezetten jó tapasztalataim voltak a Vistával, pedig tucatnyi alkalommal voltam ügyfelük különböző ügyekben. Amiben mindenképpen túlszárnyalnak mindenkit, az az iroda, és az alatta lévő üzletek, na meg a Vista kávézó. Nagyon jó a havi online hírlevelük is, mindig van benne jónéhány kedvező ajánlat.
A kártyás fizetés viszont tényleg ciki, volt olyan, hogy a szállást kifizethettem kártyával, de a repülőjegyet csak készpénzzel. Hogy ebben mi a poén, nem tudom. Talán a Lauda nem fogad el tőlük mást, csak magyar forintot? :)
fork() Creative Commons License 2003.04.08 0 0 60
Nekem ma azt a tájékoztatást adták telefonon, hogy csak készpénzzel lehet fizetni. "De van a közelben automata". Komolyan nem hiszem el, 2003-ban. De ez a jutalékos sztori még jobb, mint valami PC-bolt a garázsban... Soha többet nem rendelek tőlük, az biztos.
Előzmény: Husky (52)
Fatboy Slim Creative Commons License 2002.10.15 0 0 59
Ósztriában. van egy külön sarkuk erre. teljesen profik ebben is. szeretem a raftingot, szeretek hegyet mászni, stb. ha ilyesmiről van szó, akkor ők nálam az elsők, annak ellenére, hogy cégünk kifejezetten nem preferálja őket

Fatboy

Előzmény: Tiger20 (58)
Tiger20 Creative Commons License 2002.10.15 0 0 58
Szia Fatboy!

Te merre jártál velük?

Tiger

Előzmény: Fatboy Slim (57)
Fatboy Slim Creative Commons License 2002.10.03 0 0 57
Barátom,
a Vista OK, megbízható, de tényleg próbáld ki az alattam levő iroda szolgáltatásait.
Meg fogja érni, meglásd

Fatboy

Előzmény: Tiger20 (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!