Kár, hogy így lesüllyedt a topic! Én 2002 őszén láttam az Ezeregyévet az Erkelben. És hát remek volt! A Revansra is kíváncsi vagyok, tuti megnézem majd.
Tegnap este megnéztem Szolnokon Román Sándorék új darabjának a Muskétásoknak a főpróbáját. Teljesen más, mint az Ezeregy év, nemigen lehet a kettőt öszehasonlítani. De iszonyú jó mindkettő!
Jól van, lépésről lépésre előre! A szombat esti tévéshow-t már elég sokan nézik, következő hírverésnek kiváló volt! A fénytechnikát persze nem sikerült rendesen beállítani, meg a hely is szűk volt, de ízelítőnek és szélesebb reklámnak kiváló.
Hajrá tovább az ismertség, elismertség felé, Expery Dance!
1. Lassan elfogynak a jegyek a március 15-i és 17-i előadásokra is, aki nem akar lemaradni róla, az csipkedje magát!
2. Tegnap este (naggyon későn este, 23.30 táján sajnos) volt egy kis promó az ATV-n. (Ki láthatta ezt egyáltalán?) Jó felvételekkel az Ezeregy évből, és friss hírekkel: van támogató pár hónapra, Szegedi Szabadtéri (!!!) fellépési igéret nyárra, áprilistól új darab, valóban először Szolnokon, ahogy sylvie is írta, új megnevezés: Expery Dance (??? szerintem jól hangzik). Szép tervek, sok sikert hozzá!
3. Nem illik átverni már az elején a publikumot! CD+video csomaghoz kaptunk szép kis reklámcédulákat, mellyel az akkori (november?) igéret szerint kedvezménnyel lehet majd jegyet venni március 15-re. Ezzel pedig most elhajtottak a csudába, mondván, az előadás nagyobb színházteremben lesz, mint először gondolták, ezért nem számít ez az "ajándék".
No, ezt sokféleképpen lehet minősíteni, de szép szavakkal és illedelmesen semmiképpen nem.
Mégis, hogy képzelik, tisztelt szervezők? Gondolkodjanak előbb, meggondolatlanul ne ígérkezzenek, így átverni semmiképpen sem illik a kedves publikumot. Most nem hazabeszélek, ezt senkivel sem illene megtenni!
Nap mint nap járok az indexen, de ez valahogy elkerülte a figyelmemet. Pedig Román Sanyiék iszonyú jók! Évekig Szolnokon voltak (gyakorlatilag az itteni színház táncosaiból alakult meg a társulat) és talán még mindig a Szigligetiben érzik igazán otthon magukat. Az önálló darabhokat a Pokol színeivel, a Kertész álmával, meg a Párduccal kezdték. Több most hirtelelen nem jut eszembe. Az Ezeregy év meséi pedig bérletben ment, de még most is csilláron lógnak a nézők, ha egy-egy előadásra lejönnek. Áprilistól viszont megint bérletben megy az új show-juk. Kíváncsi vagyok, milyen lesz, majd beszámolok!
Köszi az együttérzést, ekkora érdektelenségre én sem számítottam. De:
Jön a folytatás, Erkel Színház március 15-én és 17-én, tehát nagy buli lesssz!
Igazad van, beindult a reklám több csatornán, egyre gyakrabban viszontlátom a plakátját a fellépésnek.
Egy kissé mintha ismerős lenne valahonnan, nem? Valóban ez a tanulás ideje. Nem tudom, hányan láttátok még a videokazettát, amit pár hónapja árulnak - bizony, nagyon gyengén adja vissza azt a hangulatot, amit az előadáson tapasztalni. Talán a legjobb jelző rá a "fakó". Jóindulatú amatőr munka, talán csak a tálalás elfogadható. Remélem, a márciusi előadásokról jobb felvétel fog készülni!
Szegény Jó ember! Nagyon sajnállak ám, hogy nem tapadnak ide az emberek, pedig megéri a Románt legalább egyszer tényleg megnézni! Az Ezeregyet nem láttam , csak a Pokol színeit és a Párducot. Lenyűgöző volt + a zene katartikus! Amúgy a faszi emberileg is jó arc. Én jelenleg az Erkel Ferenc tánccsoportosulásban táncolok, és pár éve volt szerencsénk együtt dolgozni vele. Fantasztikus a humora , profik a mozdulatai és mellesleg jó tanár is. Állandóan tele van az agya ötletekkel. Nekem nagyon szimpatikus volt! Neked pedig azt üzenem, hogy ne csüggedj, most van a dolog befutóban , mert ami jó azt nem nagyon lehet kikerülni!
Aki még nem látta, március 15-én vagy 17-én az Erkel Színházban is megnézheti e nagyszerű előadást! Úgy látom, megjelentek az első plakátok, tehát nagy show lesz, mely egy eljövendő körút első állomása is, kibővített tánckarral (eddig kb. huszan táncolhatták).
Tud-e valaki részleteket? Hányan fognak most táncolni? Miért nem a Kongresszusi Központban tartják az ünnepi fellépést, ahova eredetileg ígérték? A CD-hez adott jegykedvezményt érvényes-e ezekre az előadásokra, hol lehet beváltani?
Valóban van, ami rájuk emlékeztet! Van jó és gonosz, harcolnak is, sőt, az egyik szőke, a másik fekete...
De hát ilyen a világ, a zene viszont fantasztikus.
Én is láttam, és szerintem is nagyon ötletes. Bár nekem az érzésem az volt, hogy kicsit a Májkl Fletlire hajaz,--- na jó, legyen annak a paródiája (?) :-)
Az Ezeregyévet láttam a Várban.
Tényleg fergeteges táncosai vannak, az együtt-mozgás viszont néha pontatlan volt. de mindezektől függetlenül legalább egyszer megéri megnézni.
Egy kép magában nem sokat mondana, főleg akkor, ha nincs mihez kötni.
Sőt, a zenéjük CD-ről sem az igazi, ha nem hallod hozzá (legalább magadban) a színpadi dobogást, a mozdulatokat.
Egyébként aránylag kevés anyag lelhető fel eddig róluk a keresőkben, talán két-három interjú és kritika csak. Ezért legjobb a tiszta forrást keresni, azaz az előadást megnézni.
Számomra az elmúlt év nagy felfedezése a cím volt.
Pesten két előadásuk megy jelenleg, az Ezeregy év meséi a Várszínházban fergeteges egy show.
Láttátok-e? Aki nem, annak nyugodt szívvel ajánlom megtekinteni. Legközelebbi előadás január 10-én lesz, aki lel még jegyet, az nyer.
Röviden a dícséretekből: pompás zene (magyaros dallamok, hangszerek is hallhatók), sokoldalú táncfigurák, kissé az íreket is kiparodizálja, szerintem messze túltesz rajtuk, ötletes koreográfia, lelkes gárda, és úgy tűnik, hogy készül már a folytatás is: megjelent CD, kazetta... szóval, van miről véleményt mondani!