Az E-klub-bal nekem a legnagyobb gondom az a tömegnyomor ami ott van. Amikor még volt Sote akkor még elviselhető volt. A bejárat előtti sor ugyan hosszú volt de odabent eloszlott a tömeg. Amikor viszont utoljára voltam úgy február környékén, borzasztó sokan voltak. A bejárat előtt álltam vagy 40 percet, míg odabbent a ruhatár előtt még ugyanennyit. Sajnos nagyon sokan vannak akiket mások előtt beengednek, vagy csak egyszerűen tolakodnak a ruhatárnál, emiatt a bejutással elmegy másfél óra. Atán odabennt is alig lehetett mozogni, iszonyú a zsufoltság, egyedül a pincében van hely de az ottani zene nem fogott meg engem, pedig szeretem a kemény technot.
Ha a tömegetől eltekintünk akkor szerintem az egyik legjobb hely a városban, a nagyteremben nagyon jó zene megy jól kombinálják a dance-slágereket a keményebb műfajokkal. A fénytechnika, a berendezés, a bárpultok elhelyezése minden nagyon esztétikus.
De sajnos mindez hiába, ha az elviselhetetlen tömeg elrontja az egészet:(
A Sotéban jelenleg egyedül az a jó, hogy nagy területen van, sok ember is kényelmesen elfér. Minden másban viszont rosszabb. Na de bízzunk benne, hogy ez változni fog. Jó lenne ha a galéria is megnyilna, de nem szeretném ha az előtér rész megszűnne, mert szerintem ott a legjobb az akusztika, emlékszem amikor a Precedance-en Budai zúzott ott:) Szerintem a legjobb az a változat amikor a galériában megy a dance meg sláger, a bejárattal szemben menne a house és trance vendég DJ-kel, leghátul pedig kőkemény techno:)
A mozi nekem nem hiányzik, azok a fapadok borzalmasak.
Hi!
Egyetértek, az E most magasan a SOTE felett van. Igaz, én nem voltam már vagy 1,5 éve ott, de a visszajelzések mindenkitől jók. A SOTE viszont egyvalamiben veri az E-t. VAN HELY, NEM KELL NYOMOROGNI, mégha sokan vannak akkor sem. Az új elrendezés szerintem se az igazi, a 2 felsőszint zenéje néha teljesen egymásba folyik. Üzletpolitikájukat én sem értem, így nem fogják visszacsábítani a bázist.
Egyébként én is nagyon szurkolok nekik!
A nyitóbulin én és barátaim is jelen voltunk, mit mondjak, hatalmas csalódásnak bizonyult.
Messze sehol nincs ahhoz képest, amiről ebben a topicban oly sokat írtam annak idején.
A belépők ára irreálisan magas (1200 Ft), a zene iszonyatos, közel azonos stílus mindenhol, nagyon gagyi ötletnek minősítem a csarnokbuli rendezést, alig lehetett elférni. Szinte meg se lepődtem, hogy a hajdani Rákász-terem a galériával együtt, mely a hely jellegzetessége, egyszerűen le volt zárva. Egy klub lényege szerintem valahol abban van, hogy az ember klubhangulatban érezze magát, én semmi ilyet nem éreztem, nem is volt adott hozzá semmi, elég gyorsan leléptünk.
Hogy milyen a sors: pár nappal később egy Andrássy úti kávéházban kedves barátomba, Budapest szerintem legjobb DJ-jébe, az egykori SOTE-Klub klubhangulatának tökéletes garantálójába botlottam: DJ Rákászba. :-)
Sok mindenről beszélgettünk, örömmel és megnyugvással hallottam, hogy nemsoká szerephez jut a SOTE-Klub arculatának alakításában. Ha minden igaz, szeptembertől a SOTE-Klub talán újra az a szórakozóhely lesz, amit 2 éve megismertem. Úgy legyen! Jelenleg ugyanis semmi de semmi nincs ami a nagy riválistól, az E-Klubtól elszakítana.
Valahogy én az egész stratégiát nem értem, amit a SOTE-Klub rendezőség megfogalmazott magának. Jelenleg ugyanis, ahogy én látom, az alapszituáció az, hogy embereket kéne el- és visszacsábítani (főként az E-ből). Ez így sose fog menni! Miért menjek én a SOTÉ-re 1200 Ft-ért, egy tök jellegtelen buliba, ha az E-be 600-ért (ez a fele, ha jól számolom!) olyan irtózatosan jól érzem magam mint pl. a múlt pénteken, a barátom szülinapi party-ján. El kéne fogadni a tényt: az E hangulatban, designban, minőségben és színvonalban messze a SOTE fölött áll. Az egész meg van tervezve, ki van találva, minden egyes porcikájában érezhető, hogy van stratégia benne. Olyan apróságra is odafigyel a rendezőség, hogy pl. hogy milyenek és hogy néznek ki a kiszolgáló csajszik (meg lehet nézni: tök barátságosak, kedvesek és módfelett attraktívak). A zene pedig általában minden igényt kielégít, a múltkor a nagyteremben olyan trance partit hoztak össze, hogy megnyaltam mind a tíz ujjamat utána.
Pont olyan jól éreztem magam mint a SOTÉ-n egykoron - csak 2 éve.
A SOTE érzésem szerint semmi stratégiával nem rendelkezik jelenleg, a tipikus rövidtávon minél nagyobb nyereség előállítása a cél (1200 Ft), a versenytársakat figyelembe se véve. Persze, nem tudhatom, meddig akarnak még bulit rendezni, de így nem sokáig fog menni. Hosszabb távon kéne gondolkodni, elfogadni, hogy a kezdeti időszak veszteséges, építeni kellene a SOTE adottságaira, amivel az E nem rendelkezik (a galéria rész, a Rákász-terem, a sokkalta nagyobb hely és befogadóképesség, a barangolások lehetősége, stb), meg újításokkal előállni. Csak így érhet célt!
Sok sikert a SOTÉ-nak, az biztos, én nagyon szurkolok neki:
Planney
Hali!
És Ágnes kisasszony milyen volt? Nekem kifejezetten bejön. És a zenéje is. :) Mozi még mindig nincs? Ahogy viszont olvasom most újranyílik az alsó diszkó. Amúgy nem tudom, de én most nyáron már megörülnék valami tömött helyen. Na jó, a Flört-öt és a Palace-t még így is bevállalom. ;) Nem tudod mi lett a Budavári Labirintussal? Mostanában semmi buli. Igaz, én már azon is csodálkozom, hogy egyáltalán engedték. Műemlékvédelmi terület vagy micsoda, nem? Amilyen szemét volt a bulik után, hát nem tudom. Azért kár érte, nagyon jó volt.
Ha viszont szereted a kimondott kemény technót, akkor gyere június közepén Szentendrére Hyperspace-re.
Na ma éjjel lenn voltam, és sajnos nem éreztem pozitiv változást a nyitóbulihoz képest. Nem tudom milyen új technikus gárda dolgozik a Sotén, de a Kozmix koncert befulladt, mert nem működött rendesen a playback. Ezután kényelenek voltak playback nélkül folytatni, hát egy komédiába fulladt az egész, részegen énekeltek összevissza, de végül is jo poén volt, szétröhögtem az agyamat rajtuk. Amugy az énekes dícsretére váljék, hogy baromira jol improvizált és jó hangja van, nagyon tud énekelni élőben is!
Ami utána volt, ugyanazt tudom irni mint a 29-es hozzászolásomban. A hátsó dance rész a legjobb, utána a középső az olyan közepes, de a lenti aula az most is szar volt.
Mindentől függetlenül még mindig az egyik legjobb hely...
Közben megnéztem a honlapodat, látom azért te is benne vagy a műfajokban:)
A Labirintusban én is voltam, az tényleg eszméletlen jó volt, főleg a techno rész:)
A SOTE-ben éppen azt szeretem amiket leirtál, a tágas hely szinte egyedülálló (a Lab még ami tágas), normális társaság, és még mindig nem a legdrágább, bár sajnos nem is olcsó. Talán nőzés szempontjából vannak azért jobb helyek is, de azért a Sote se rossz:)
Hali!
Az árak szerintem is túl irreálisak, így nehéz lesz visszacsalogatni az embereket. Bár, én eléggé meglepődtem, hogy milyen sokan voltak (ahhoz képest, hogy ez volt a második szombat). Mint már írtam, még messze nem a régi a hely, csalódtam én is sok mindenben, de azt továbbra is fentartom, hogy még így is az egyik legjobb szórakozóhely. Igaz, elfogult vagyok, nekem legjobban a hely és a telítettség kedvező aránya tetszik. Ennyi "szolgáltatást" nyújtó, és ennyire élvezhető (úgy értem el lehet férni!!) diszkó pedig nincs most Budapesten.
Ami a technot illeti, IMÁDOM. :)) Bár én, mint gyűjtőfogalmat használtam legutóbb, tisztában vagyok nagyjából a különbségekről. :) Akkor pontosítok, "legfelül" (asszem Blackman nyomja) dancefloor és slágerhouse, míg Miss Kyra-nál középen inkább trance megy. A legalsó szinten nem igazán tudtam eldönteni, mert vagy 2 percet hallottam belőle, de ez is erősen techno (mint gyűjtőfogalom) ütemekre épült.
Igazi techno-t (mint zenei stílus) egyébként szerintem nem is játszanak diszkókban, mert túl kemény. Eddig csak Hyperspace-en és Labirintusban hallottam. Azok pedig nem diszkók. ;) A diszkók amúgy nem az eseteim, én is inkább ezekre az "egyszeri" rendezvényekre, partykra voksolok. :) Jobb zene, jobb társaság, jobb hangulat.
Azért a SOTE nem rossz. :)
üdv,
ui: Ja, kicsit szíven ütött, hogy régebben mindig a SOTE-n volt a legtöbb nő. Úgy 60%-40% lehetett az arány, de most ez megfordulni látszott, mert inkább kanokat láttam. :(
Én a nyitó bulin voltam, akkor meglepően sokan voltak, viszont sokat csalódtam. Az árak emelkedtek, 1200 a belépő, 330 Ft egy 4 decis korsó sörért szerintem rablás!!! Nem beszélve a 700-800 forintos induló árról a töményeknél:(((
A zene szerintem elég gagyi volt tavalyhoz képest, persze ez izlés dolga. A koncertek után a lenti nagy arénában nagyon silány zene ment, be sem ugrik milyen stílus, asszem magyar slágerek ott nem is tartózkodtam. Szergej után nagy csalódás volt ezt hallgatni.
A középső house rész már jobban emlékeztetett a régire, de valahogy az sem jött be annyira mint annak idején.
Még a leghátsó sarok volt a legtűrhetőbb, pedig ott régen soha nem voltam, most viszont majdnem egész éjjel ott táncoltam. Ott slágerzene ment és a hangulattól függően nagyon jól adagolta őket a DJ.
Összeségében csalódtam, az árak és a gyengébb zene miatt, a társaság viszont hasonló mint régen, bár az uj kidobók félelmetesebbek, de a motozásnál udvariasak voltak velem, még meg is köszönték, ami azért ritka.
Viszont a leírásodban irod mindenhol techno volt... Hát bár ugy lenne, akkor lehet hogy lemegyek ujra:)
(amugy a techno, a house, a trance és a dance, különböző műfajok, amelyek közül a techno a legkeményebb szinte nincs benne ének és dallam, nem valoszinű, hogy mindhárom teremben ilyen zene ment volna, bár én örülnék neki:)))
Na, mi lenéztünk most szombaton. Nekem már nem jönnek be a diszkók (inkább partyk, bulik és clubok), de a SOTE számomra mindig is a kedvenc volt. Most se csalódtam. Igaz, még messze nem olyan mint régen, sőt talán már nem is lesz olyan, de szerintem még mindig az egyik legjobb szórakozóhely. Most szombaton úgy 1/4 ház lehetett, de a hangulat remek volt. A belépő 1200, a sör átlagos árfekvésű, a rövid viszont drága. Roy és Ádám koncert volt, úgy 50-en lehettek rajta, de a fiúk tényleg jól nyomták a bulit. A koncert után lent diszkó volt, úgyhogy 3 szinten ment a zene. Bár én szeretem, de mindenhol csak techno volt végig. Viszont, vannak Security-sok, most már nem egyetemistákból. Egyenpoló, izomhegyek, stb. Különösebben nem irritálóak.
Összegezve jó buli volt, kezdésnek nem rossz, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét sokan lesznek. Bár az árakkal kissé elszálltak szerintem.
ecceri rendezvény volt... a citadellara brahiból felmentünk 1 pénteken, és ha 30-an voltak akkor.. a különbuszt akkor láttam előszőr, több mint 1 órás időközzel járt.
Én meg egy plakátot láttam, amin "Március 14. SOTE" volt (ez mondjuk szerda, vagyis ma). Sőt mintha egy nyitóbuli feliratot is kivettem volna, bár ez utóbbi nem biztos, mert gyorsan ment a busz. :)
Most akkor tényleg MI VAN?
Most hallottam a Danubiuson, hogy ma (kedden!!!) a SOTE klubban fellép a Venus együttes. Most akkor mi van? Mégsem zárt be? Lehet, hogy én hallottam félre vezetés közben?
Zacskó, az biztos, hogy a legelviselhetobb pesti szórakozóhelyet zárták be. Egy SOTÉ-s tanár sporttársam szerint ráfizetéses volt az amúgy is 1,5 milliárd "mínuszban" lévo SOTE számára a klub. Szerintem pedig valakiknek piszkálta a csorét, hogy egy ilyen "proli" hely ennyi embert elszív máshonnan, és be kellett zárnia.
Pesten már lassan tényleg a csak primitív sznob helyek maradnak meg. Gyorben már eljátszották ugyanezt, elsöpörték az összes "alantas" diák-szórakozóhelyet, hogy ne legyenek "útban" a nyáladzós-drogos-rongyrázós primitív helyeknek. Miskolcon pl. nagyon jól lehet szórakozni, ott még vannak emberi helyek.
Megszüntették az egyik legjobb bulihelyet Budapesten.
Miféle balhékról beszéltek? Én ősszel minden hétvégén lenn voltam és semmi balhé nem volt. Szilveszterkor életem legjobb bulija volt a Sotén.
Utálom ezt a rohadt várost, egy normális szórakozóhely sincsen már.
Majd járhatunk a méregdrága külterületi drogos partikra marha jó lesz.
Én tutira elhuzok innen már elegem van itt nem lehet élni...
A SOTE-t, meg nem erositett, de eleg biztos forrasok szerint, az eloszilveszteri plakaton smarolo ket csaj miatt zaratta be a rektor.
hc: Tejesen igazad van. Az egyetemi vezeteseg erre torekszenek mar egy jo ideje, hogy minden egyetemi bulit bezarjanak. Az UjVarKlub-nak sem allt, all jol a szenaja, ott meg a 11.keruleti polgarmester is bekavar.
Gazok vannak az Old's Klubbal... :( Hol fogunk bulizni, egy zsufolasig megtelt E-Klubban, vagy egy meregdraga ellenben igenyes szorakozohelyen ??? Utobbira nem mindekinek van penze(nekem sincs).
Mindenkinek, olvassátok!
A sajnálatos események ellenére, az élet nem állt meg. Mindenkit várunk szombaton a CITADELLÁBAN! A program mint a Sotén volt. A felső szinten House aréna, A középső szinten a slágerek tombolnak, de a Stella Disco Sarok is üzemelni fog Lacikával. A Nagyvárad térről minden fél és egész órában busz jár majd a CITADELLA és a Sote között. A belépő mint régen 1000 Ft. Kérünk mindenkit, adjátok tovább ezt a hírt!
Sajnálom, hogy bezárt, mert nekem pedig az volt a kedvenc helyem. Szerintem a zene is jól ki volt találva, hogy elkülönitve 3 stilus, és én se nagyon taliztam még ott balhéval, ráadásul megnézték a bejáratnál, hogy ki nem mehet be. Nem vagyok egy nagy diszkópatkány, nem is igen járok, de voltam már 1-2 helyen, s még mindig ez volt a legjobb... Kár érte
Várható volt. Az egyetemeknek már nem érdekük az ilyen klubok létesítése. Ezek az átkosban kultúrpolitikai célokból alakultak - ezért is volt sokáig tagsági. Később a hallgatói önkormányzatok irányitották, vagy teljesen különállóvá váltak, így természetesen szúrták is rendesek a dékánság szemét: haszon nincs belőle, csak zaj, kosz, balhé. A Közgázt műemlékké nyilvánitották, a KEK-et megszüntették, amikor megmozdult a plafon a Bonanza alatt, az E-t 'kirakták' a Népligetbe, a SOTE eddig birta.
Amikor én jártam ott, akkor nem volt ilyen incidens, más helyeken viszont tapasztaltam ilyet. Lehet, hogy alkalmanként történt a SOTÉ-n is ilyesmi, de nem hinném, hogy általános lett volna.
hát ahogy hallottam, volt ott bunyó rendesen: suttyóék, meg a beütős-bördzsekis fazonok jártak oda balhézni...
hát többek között ezért sem voltam ott soha, de ha nincs igazam szójjon valaki.
Szerintem kár érte. Többször megfordultam ott mostanában, utoljára dec. 30-án. Zeneileg elég nulla volt, társaság szempontjából viszont az egyik legkevésbé sznob szórakozóhely volt Pesten.
En ket eve voltam, ezexerint eloszor es utoljara. Csak egy koleganom kedveert mentunk el, hogy lasson egy kis Republicot eloben, ugyhogy a diszko reszeken nem voltam sokat. Bar eleg allergias vagyok az ilyen jelleguen lepukkant helyekre, de nekem nem tunt fel semmi extra benne. Mi volt vele a baj?
Csokis, az igenytelen