100 grammra nézve persze, hogy nem. De az benne a vicc, hogy 100 gramm lisztből több napi reggelire elegendő macesz kijön, míg élesztős kenyérből pikk-pakk bekapsz annyit. Egy szelet vhol a 30 és 40 kcal között van, ha jól emlékszem.
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni! Szeretnem kiprobalni a LEVEL dietat. Abban van, hogy ketszersultet kell enni. Namarmost az a 2xsult, amit en ismerek az nem igazan dietas. (Cukor+mogyoro+tojasfeherje...) Ti tudtok olyan 2xsult receptet, ami dietas?
Vagy van, aki ismeri esetleg csinalta is ezt a dietat?
Segitsegeteket elore is koszi.
van most egy új diétáskönyv, ami sokkal jobb mint az eddigiek, mivel nem diétásnővér írta, hanem egy gasztronómus. szóval nem ez a száraz 1/4 zsömle 1 dkg parizerrel, hanem teljesen fogyasztható ételek, mindenféle betegségekre, lisztérzékeny, kismama, gyomorbetegeknek ilyesmi: Piros Christa Nagy Diétáskönyv a címe, kb.2000 ft, mert nincsenek benne képek
Hát nem annyira. Sőt, a legkevésbé sem. Még csak nem is kalóriaszegény, de legalább jó fűszeres meg tojásos. Ráadásul egyetlen olyan diétát sem ismerek, amelyikben a bő zsírban (olajban) sült akármit ajánlanák.
Hozzávalók 4 személyre:
l 150 g burgonya
l 150 g sárgarépa
l 1 kis fej hagyma
l 2 gerezd fokhagyma
l 20 g vaj/margarin
l 1 csipet chili
l 1 l erôleves (kockából)
l 500 g brokkoli
(mélyhűtött)
l 2 dl tejszín
l 1 ek. étkezési keményítô
l só, bors
A burgonyát, sárgarépát, hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, leöblítjük. A
burgonyát apró kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát finomra
vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat/margarint, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az
áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, egy percig
pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erôlevest, felforraljuk. Beletesszük a
(fagyos) brokkolit, fedô alatt, mérsékelt tűzön 15 percig fôzzük. Kiveszünk
belôle a díszítéshez 4 szép brokkolirózsát és 4 kk. sárgarépacsíkot, a
többit vajpuhára fôzzük (további 15-20 perc).
A tejszínt félkemény habbá verjük. Lehúzzuk az edényt a tűzrôl, botmixerrel
krémmé zúzzuk a zöldségeket a fôzôlében, visszatesszük a tűzre.
Hozzákeverjük a 3 ek. vízben elkevert étkezési keményítôt, éppen csak
összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül lazán
belekeverjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk.
A levest mélytányérokba vagy erôleveses csészékbe szedjük, a félbevágott
brokkolirózsákkal és a répacsíkokkal díszítve, azonnal tálaljuk.
Bár én sok mindent kihagynék belőle - izlés szerint.
szerintem tejszin nélkül is megállja a helyét!
Ja mellesleg igen változatossá lehet tenni az étkezést egy turmixgép segítségével.
Minden földi jót megfőzöl - persze csak érzéssel aztán zsuppsz bele a turmixgépbe a főzőlével együtt és inycsiklandó krémleveseket lehet kapni.
Én erre főleg a fiam miatt szoktam rá - ha már a baba is ezt eszi ugye.... ((((:
A következő receptet találtam a Nők Lapja honlapon jópofának tűnik:
Almás-sajtos brokkolisaláta
Elkészítési idô: 20 perc
1 darab: 272 kcal/1137 kJ
Hozzávalók 4 személyre:
l 450 g mélyhűtött brokkoli
l 1 nagy, savanykás
alma (200 g)
l 2 ek. citromlé
l 100 g félérett
camembert sajt
l 40 g mandulaforgács
Az öntethez:
l 4 ek. alma-/fehérborecet
l 1 mk. (tengeri) só
l fehérbors
l 4 ek. olívaolaj
l 1 gerezd fokhagyma
l 1 kis csokor petrezselyem
A brokkolit enyhén sós, forrásban lévô vízbe dobjuk, az újraforrástól
számított öt percig fôzzük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, majd
konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. Kisebb rózsákra szedjük, tálba
tesszük.
Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, kisebb kockákra vágjuk, és azonnal
meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne barnuljon. A sajtot 2x2 cm-es
kockákra-darabkákra vágjuk, és az almával együtt a brokkolihoz adjuk.
Az öntethez az alma-/ borecetben oldódásig keverjük a sót, cseppenként, majd
vékony sugárban, habverôvel beledolgozzuk az olajat, ízlés szerint frissen
ôrölt borssal, az áttört fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel
fűszerezzük. Megöntözzük vele a salátát, lazán öszszekeverjük, lefedjük,
tálalásig hidegen tartjuk.
A mandulaforgácsot serpenyôben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk,
azonnal a saláta tetejére szórjuk, amelyet elô- vagy könnyű egytálételként
tálalunk. Pirított sokmagvas vagy rozsos kenyeret kínálhatunk mellé.
Szerintem a sajtot izlés illetve kalória szerint le is lehet cserélni
Könnyű étek:
Mozzarella (1 db) hozzá paradicsom igényeid szerint (én 1-et szoktam enni hozzá)
Csőben sült brokkoli
brokkolit megpárolod utána tepsibe leöntöd egy mártással ( 2 kanál könnyű tejfölbe 1 tojássárgáját +sót+szerecsendiót a maradék tojásfehérjét felvered lazán belekevered)
ezt a brokkolira öntöd opcionálisan reszelt sajttal is megszórhatod - de az persze kalóriadúsabbá teszi - majd pirosra sütni.
Már majdnem két hónapja diétázgatok, kisebb nagyobb megszakításokkal (jajj a sok karácsonyi süti, no meg a szilveszter), s az az igazság, hogy már kezdem unni a párolt zöldséget vagy főtt burgonyát vagy főtt rizst alufóliában sült csibével vagy pulykával. Szeretném egy kicsit változatosabbá tenni az étkezésemet (esetleg jó kis fűszerekkel), s ezért kérem a segítségeteket. Jöhetnek hagyományos ételek is, sőt jobban szeretem ezeket, mint azokat, amikben minden féle nehezen beszerezhető ingyom-bingyomot kell belerakni.