Keresés

Részletes keresés

Dórai31 Creative Commons License 2012.02.22 0 0 22

Sárgarépakrémleveshez kérhetnék valakitől bevált receptet?ill. sárgarépa főzelékhez!köszönöm

H_G Creative Commons License 2012.02.09 0 0 21

100 grammra nézve persze, hogy nem. De az benne a vicc, hogy 100 gramm lisztből több napi reggelire elegendő macesz kijön, míg élesztős kenyérből pikk-pakk bekapsz annyit. Egy szelet vhol a 30 és 40 kcal között van, ha jól emlékszem.

 

Előzmény: hnt (19)
hnt Creative Commons License 2012.02.09 0 0 20
hnt Creative Commons License 2012.02.09 0 0 19

A liszt magas szénhidráttartalmú, nem kifejezetten diétás...

Előzmény: H_G (17)
doyen62 Creative Commons License 2005.11.02 0 0 18
meg tudnád mondani, hol kapható Piros Crista könyve?  köszi!
Előzmény: Pandus (15)
H_G Creative Commons License 2005.11.02 0 0 17
Legjobb a macesz -- csak liszt és víz mehet bele, semmi más.

Előzmény: baybee (16)
baybee Creative Commons License 2005.10.31 0 0 16
Sziasztok! Egy kis segitseget szeretnek kerni! Szeretnem kiprobalni a LEVEL dietat. Abban van, hogy ketszersultet kell enni. Namarmost az a 2xsult, amit en ismerek az nem igazan dietas. (Cukor+mogyoro+tojasfeherje...) Ti tudtok olyan 2xsult receptet, ami dietas? Vagy van, aki ismeri esetleg csinalta is ezt a dietat? Segitsegeteket elore is koszi.
Pandus Creative Commons License 2003.11.03 0 0 15
van most egy új diétáskönyv, ami sokkal jobb mint az eddigiek, mivel nem diétásnővér írta, hanem egy gasztronómus. szóval nem ez a száraz 1/4 zsömle 1 dkg parizerrel, hanem teljesen fogyasztható ételek, mindenféle betegségekre, lisztérzékeny, kismama, gyomorbetegeknek ilyesmi: Piros Christa Nagy Diétáskönyv a címe, kb.2000 ft, mert nincsenek benne képek
Mulan Creative Commons License 2002.03.06 0 0 14
Na, olyan diétára tényleg jó:-)))
Előzmény: rouhun (13)
rouhun Creative Commons License 2002.03.06 0 0 13
jóvannaaaaaaaaa...a vegásoknak akartam irni:)
sory!
Előzmény: Mulan (12)
Mulan Creative Commons License 2002.03.06 0 0 12
Hát nem annyira. Sőt, a legkevésbé sem. Még csak nem is kalóriaszegény, de legalább jó fűszeres meg tojásos. Ráadásul egyetlen olyan diétát sem ismerek, amelyikben a bő zsírban (olajban) sült akármit ajánlanák.
Előzmény: rouhun (11)
rouhun Creative Commons License 2002.03.06 0 0 11
mééééé???nem az?:)
Előzmény: Mulan (10)
Mulan Creative Commons License 2002.03.06 0 0 10
Ez mire vonatkozólag diétás?
Előzmény: rouhun (9)
rouhun Creative Commons License 2002.03.06 0 0 9
Hús nélküli fasírozott

Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
10 dkg zabpehely
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 tojás
1 evőkanál ketchup
1 evőkanál mustár
4 evőkanál zsemlemorzsa

bors
olaj a sütéshez
Elkészítése: A sárgarépát sajtreszelővel lereszeljük, hozzáadjuk a zabpelyhet, apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, zsemlemorzsát, ketchupot, mustárt, tojásokat, sót, borsot. Jól összegyúrjuk, pogácsákat formálunk belőle, forró olajban sütjük.

Megjegyzés: A fasírozott ízén nem érződik a répa és a zabpehely. Teljesen normál íze van (mintha hús lenne benne).



nemisbéka Creative Commons License 2002.01.11 0 0 8
Na csak hozzuk fel ezt a topikot és jöhetnek még a receptek! :)
Maggie Creative Commons License 2001.03.04 0 0 7
Ismered a Ratatouille receptjét?
cukkini padlizsán
paradicsom
paprika van benne
Maggie Creative Commons License 2001.03.04 0 0 6
A csirkét feldobja, ha a natúr sütésnél/főzésnél megszóród a következő fűszerek valamelyikével: borsfű,

citromfű, curry !!!! (nagyon fincsi vele - szép sárga lesz tőle), kakukkfű ( egyik kedvenc

fűszerem szinte mindenbe beletehető és remek izt ad), majoranna (ez általánoson is eléggé

ismert),pirospaprika(ez is egyértelmű), rozmaring, tárkony (ezzel már pikánsabb)

+
bármilyen hagyma ! enélkül nem is étel az étel ugye?
+
petrezselyem(fertőtlenítő hatása van és jót tesz a gyomornak)

Ajánlom a natúr sült vagy főtt (kevés sós vízben) halat lehet hozzá párolt zöldeket enni

minden mennyiségben, de üresen is jó pár szelet és máris nem vagy éhes sőt még értékes anyagokat is kapott a szervezeted.

Előzmény: kóka (3)
Maggie Creative Commons License 2001.03.04 0 0 5
Találtam még egyet

Sárgarépás brokkolikrémleves
Sárgarépás
brokkolikrémleves
Elkészítési idô: 45 perc
1 adag: 320 kcal/1338 kJ

Hozzávalók 4 személyre:
l 150 g burgonya
l 150 g sárgarépa
l 1 kis fej hagyma
l 2 gerezd fokhagyma
l 20 g vaj/margarin
l 1 csipet chili
l 1 l erôleves (kockából)
l 500 g brokkoli
(mélyhűtött)
l 2 dl tejszín
l 1 ek. étkezési keményítô
l só, bors

A burgonyát, sárgarépát, hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, leöblítjük. A
burgonyát apró kockákra, a sárgarépát vékony csíkokra, a hagymát finomra
vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat/margarint, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az
áttört fokhagymát, rádobjuk a burgonyát és a sárgarépát, egy percig
pirítjuk. Hozzáadjuk a chilit és az erôlevest, felforraljuk. Beletesszük a
(fagyos) brokkolit, fedô alatt, mérsékelt tűzön 15 percig fôzzük. Kiveszünk
belôle a díszítéshez 4 szép brokkolirózsát és 4 kk. sárgarépacsíkot, a
többit vajpuhára fôzzük (további 15-20 perc).
A tejszínt félkemény habbá verjük. Lehúzzuk az edényt a tűzrôl, botmixerrel
krémmé zúzzuk a zöldségeket a fôzôlében, visszatesszük a tűzre.
Hozzákeverjük a 3 ek. vízben elkevert étkezési keményítôt, éppen csak
összeforraljuk-besűrítjük. Ízlés szerint utánasózzuk, borsozzuk, végül lazán
belekeverjük a tejszínt, de ezzel már nem forraljuk.
A levest mélytányérokba vagy erôleveses csészékbe szedjük, a félbevágott
brokkolirózsákkal és a répacsíkokkal díszítve, azonnal tálaljuk.

Bár én sok mindent kihagynék belőle - izlés szerint.
szerintem tejszin nélkül is megállja a helyét!

Ja mellesleg igen változatossá lehet tenni az étkezést egy turmixgép segítségével.

Minden földi jót megfőzöl - persze csak érzéssel aztán zsuppsz bele a turmixgépbe a főzőlével együtt és inycsiklandó krémleveseket lehet kapni.
Én erre főleg a fiam miatt szoktam rá - ha már a baba is ezt eszi ugye.... ((((:

Előzmény: kóka (3)
Maggie Creative Commons License 2001.03.03 0 0 4
Helyes én is nagyon csipem a brokkolit

A következő receptet találtam a Nők Lapja honlapon jópofának tűnik:

Almás-sajtos brokkolisaláta

Elkészítési idô: 20 perc
1 darab: 272 kcal/1137 kJ

Hozzávalók 4 személyre:
l 450 g mélyhűtött brokkoli
l 1 nagy, savanykás
alma (200 g)
l 2 ek. citromlé
l 100 g félérett
camembert sajt
l 40 g mandulaforgács
Az öntethez:
l 4 ek. alma-/fehérborecet
l 1 mk. (tengeri) só
l fehérbors
l 4 ek. olívaolaj
l 1 gerezd fokhagyma
l 1 kis csokor petrezselyem

A brokkolit enyhén sós, forrásban lévô vízbe dobjuk, az újraforrástól
számított öt percig fôzzük, azonnal jéghideg vízbe merítjük, majd
konyharuhára terítve felitatjuk róla a vizet. Kisebb rózsákra szedjük, tálba
tesszük.
Az almát megmossuk, magházát kiemeljük, kisebb kockákra vágjuk, és azonnal
meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne barnuljon. A sajtot 2x2 cm-es
kockákra-darabkákra vágjuk, és az almával együtt a brokkolihoz adjuk.
Az öntethez az alma-/ borecetben oldódásig keverjük a sót, cseppenként, majd
vékony sugárban, habverôvel beledolgozzuk az olajat, ízlés szerint frissen
ôrölt borssal, az áttört fokhagymával és a finomra vágott petrezselyemmel
fűszerezzük. Megöntözzük vele a salátát, lazán öszszekeverjük, lefedjük,
tálalásig hidegen tartjuk.
A mandulaforgácsot serpenyôben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk,
azonnal a saláta tetejére szórjuk, amelyet elô- vagy könnyű egytálételként
tálalunk. Pirított sokmagvas vagy rozsos kenyeret kínálhatunk mellé.

Szerintem a sajtot izlés illetve kalória szerint le is lehet cserélni

Előzmény: kóka (3)
kóka Creative Commons License 2001.03.03 0 0 3
Koszonom, koszonom. Majd kiprobalom, a karfolt meg a brokkolit amugy is szeretem:) Varom a folytatast ...
Előzmény: Maggie (2)
Maggie Creative Commons License 2001.03.03 0 0 2
Kedves Kóka!

Remélem azóta találtál változatossabb étkeket.

Könnyű étek:
Mozzarella (1 db) hozzá paradicsom igényeid szerint (én 1-et szoktam enni hozzá)

Csőben sült brokkoli
brokkolit megpárolod utána tepsibe leöntöd egy mártással ( 2 kanál könnyű tejfölbe 1 tojássárgáját +sót+szerecsendiót a maradék tojásfehérjét felvered lazán belekevered)
ezt a brokkolira öntöd opcionálisan reszelt sajttal is megszórhatod - de az persze kalóriadúsabbá teszi - majd pirosra sütni.

Ugyanez karfiollal is remek.

Remélem tetszett
szivesen javaslok még ha kell

Előzmény: kóka (-)
Maggie Creative Commons License 2001.03.03 0 0 1
Kedves Bilonka!

Sajna nem találom a lapod elköltözött vagy megszűnt?

Előzmény: bilonka (0)
bilonka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 0
Kedves Kóka!

Van egy fogyókúrás honlapom, sok receptet és linkeket is tartalmaz. Örülnék, ha meglátogatnád!
Itt található:

http://www.tar.hu/bilonka

A receptek mellett nagyon sok ötlet és egyéb olvasnivaló is van rajta!
Sikeres fogyizást kívánok üdvözlettel: Bilonka

Előzmény: kóka (-)
kóka Creative Commons License 2001.01.03 0 0 topiknyitó
Már majdnem két hónapja diétázgatok, kisebb nagyobb megszakításokkal (jajj a sok karácsonyi süti, no meg a szilveszter), s az az igazság, hogy már kezdem unni a párolt zöldséget vagy főtt burgonyát vagy főtt rizst alufóliában sült csibével vagy pulykával. Szeretném egy kicsit változatosabbá tenni az étkezésemet (esetleg jó kis fűszerekkel), s ezért kérem a segítségeteket. Jöhetnek hagyományos ételek is, sőt jobban szeretem ezeket, mint azokat, amikben minden féle nehezen beszerezhető ingyom-bingyomot kell belerakni.

Előre is köszönöm a segítséget!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!