most megjelent egy nagyon jó könyv már magyarul is Orson Scott Card új könyve az Árnyékbábok. Angolul már olvastam és nagyon vártam magyarul is. a weben is kapható a kiadónál olcsóbb mint más webshopokban. http://uniomystica.hu/bolt/orson-scott-card-arnyekbabok/
Hű, ennek a könyvnek a szerzője/címe engem is érdekelne! Évekkel ezelőtt én is olvastam egy hasonló témájú könyvet, de nem tudtam végigolvasni.
A történet viszont tetszett, de nem jegyeztem meg sajnos sem a szerzőt, sem a könyv címét. :(
Én ennyire részletesen már emlékszem a sztorira, csak annyi maradt meg, de az sem 100%, hogy szilikát életforma volt a bolygón, és az űrhajós, amikor megérkezett a bolygóra, először elvakította a csillogás.
előre is bocsánat, nem új könyvről szeretnék infót: megy most ez a Búra alatt vagy mi a bánat. Nem volt valami ilyen tárgyú könyv már vagy 20 éve, de nem S.King. iromány....
ott is búra volt meg valami idő meg tér torzulás.
tudja valaki a címét?? anno kedvencem volt, de nem lelem...
Egy konyvet keresek es ebben kernem a segitsegetek. Mar csak a tortenet fobb reszeire emlekszem, remelem valaki raismer es meg tudja mondani a mu cimemt es a szerzot.
Szoval a fohost lekuldtek egy idegen bolygora, hogy nezze meg mi tortenik a vallalat laborjaban. Aztan osszetuzesbe kerul az ottani eleformakkal, ami soran a mini urhajokent is funkcionalo testpancelja es egyben fegyverrendszere tonkremegy. Azt elhagyva megprobalja tulelni a megprobaltatsokat de ne sul a mutatvany es csunyan megserul. A bolygon oshonos - ha jol emlekszem - szilikat alalpu inteligens eletforma siet a segitsegere es megmenti. Kesobb meg kulonbozo szerveket is beultetnek, optimalizaljak a sracot egy cseppet es vegezetul a kozosseg vedelmezo tagjava valik. . .
A TEREMTŐK CÍMŰ KÖNYV MOSTANTÓL PRC ÉS EPUB FORMÁTUMBAN IS LETÖLTHETŐ!! AKI SZERETI A TUDOMÁNYOS-FANTASZTIKUS (EGYIPTOMOS) KÖNYVEKET, ANNAK MINDENKÉPPEN A FIGYELMÉBE AJÁNLOM!
Szeretnék Nektek egy viszonylag új magyar sci-fi irodalmi oldalt is ajánlani egyúttal, mint az egyik szerkesztő: www.sfmag.hu
Ha már szóba került Tad Williams, éppen egy másik, csak angolul olvasható könyvéről is van friss ismertető, plusz a sokat emlegetett Peter F. Hamilton Commonwealth sagájáról.
Napi frissítéssel írunk, magyarul és angolul is elérhető scifi és fantasy könyvekről, igyekezve a friss megjelenésekre fókuszálni. Szóval, tájékozódási pontnak is használható, hogy mit érdemes olvasni manapság.
(Február végén pedig modern űropera hetet tartunk, lesz Reynolds, Hamilton, talán Scalzi ismertető is bőven.)