Keresés

Részletes keresés

naiv_ Creative Commons License 2021.07.15 0 0 34

Igen. Örülten üldözöm, de azt hiszem, csak szerencsével lehet belebotlani, mint anno Sri Lankán...
Nézegettem más filemegostókon - illegálison is - de semmi...:(

Előzmény: Engrave (33)
Engrave Creative Commons License 2021.07.15 0 0 33

Végül a negyedik nagylemez kiadásra került? Nem hallottam róla hírt azóta sem Napsteren.

Előzmény: naiv_ (32)
naiv_ Creative Commons License 2021.07.15 0 0 32

Csináltam egy különleges szűró-dekoder összeeállítást egy PI-3-ból, szabadidőmben fél év alatt. Ráengedtem az egyik Wolfenraum lemezt. A beállításokkal kicsit kísérletezgetve, pár hét után érdekes dolgokat tapasztaltam. A zenét dannk ritmusát, dinamikáját, digitális jelfolyammá alakítva, majd hosszasan (4 és fél hónapom ment rá) értelmezve naprendszerünk bolygóinak a keringési idejei, illetve a a pálya távolságok a naptól - voltak kiolvashatóak. Emelett az Alfa-Centauri csillag távolsága fényévekben, a tömege és a körötte keringő egyik bolygó főbb adatai is kódolva voltak a zenében -  valószínüleg ez adja füllel hallgatva azt a speciális, semmihez sem hasonlítható, szférikus-kongó, ám avégtelen tér miatt mégsem visszhangos hangzást.  

Előzmény: lmrck (27)
naiv_ Creative Commons License 2020.11.02 0 0 31

Srí Lankán járva koratavasszal, még a totális COVID őrület előtt, a fővárosban (Szrí Dzsajavardhanapura Kótté) egy mellékutcában elmentem egy bolt mellett Naṭavaṭikkai (Antikvitás, tamilul) felirattal, melyről úgy tünt zárva van, a félig lehúzott redőnyön keresztül egy elég elhasználódott lemezborítót pillantottam meg, régies stílusban, egy markáns arcú művész képével, mely mellett egy triangulum és szaxofon, no meg egy zongora állt (hátrébb egy kontra-fagott). Persze mindez nem volt annyira különös, de a gót betűs szöveg az igen. Franz Wolfenwaum Werke III. Először a lában földbegyökerezett, majd egyre vadabbul vertem a korhadó redőnyt - hátha...
Nem részletezem, a fiatal tamil lánnyal háromnegyed óra alatt megalkudtam, s 9 USD-ért boldogan tettem hátizsákomba a zsákmányt, egy 78-as fordulatu Wolfenraum lemezt.
Sajnos időbe tellett, sok bokros teendőm mellett míg 78-as lenmezjárszóhoz jutottam az E-bay-ről, de a múlt héten végre kissé recsegve-ropogva, de lágyan de mégis keményen, és lélekemelően megszólat a mester keze alól a zene.
Gondoltam megosztom veletek ezt az élményt - mondhatom képességei mellett súlyosan mellőzik Wolfenraumot, aki pedig olyan nagyságokkal lehete együtt említeni mint Richard Wenger, Peter von Nahler vagy akár Jozefin Vrhams. A triangulum pacsirta szerű csicsergése a kontra-fagott értelmezésével kiegészítve, a szerző romantikus, Lisztet időző zongorajétékávak alátámasztva, a szaxofon recsegésével ellenpontozva (a mester a hangszert két hosszabb ütemszünetben fújta meg) - szférikus élményt adott.
Azóta lázasan keresem az I s II lemezeit a sorozatnak (E-bay,Vatera, MTA BTK ZTI stb.) de egyelőre sikertelenül...
Jelezzétek, ha szerencsésebbek vagytok!    

naiv_ Creative Commons License 2015.10.31 0 0 30

Bődületes szerencséd volt.
Pár évmúlva aukción millió dollárokat érhet a darab.

Az se baj, ha közben sokszor leforgatod...

Előzmény: Engrave (29)
Engrave Creative Commons License 2015.10.26 0 0 29

A hétvégén az újpesti bolhapiacon sikerült egy Franz Wolfenraum bakelitot túrnom, igaz nem eredeti, hanem Takt márkajelzésű, de ez is kisebb csoda, hogy egyáltalán beszerezhető.

Előzmény: naiv_ (28)
naiv_ Creative Commons License 2015.10.25 0 0 28

Valamelyik file-cserélőn Wolfenraum kompozíciókra bukkantam, de az Artijuis résen volt, s már letöltés közben töröltették a szerveren.

Kezdem azt gondolni, hogy Wolfenraumnak kódolt zenéje van, valójában a digitális verzióban úgy a bit minták, őgy a domináns melódia hanjegysorai rejtjelezett üzenetek tartalmazhatnak, pl távoli csillagképekből. Azért F: W.-nek micsoda agya lehetett, ha ilyen kódolásra volt képes...

Előzmény: lmrck (27)
lmrck Creative Commons License 2012.03.20 0 0 27

két éve vártam a válaszodra!

Előzmény: naiv (26)
naiv Creative Commons License 2012.02.13 0 0 26

Megbocsáthatatlan hanyagság részemről,

hogy ennyire elhanyagoltam a topicot, és nem hangos hallelujázással örvendeztem forrás kutatásaid ragyogó eredményéhez, ehhez  F. Wolfenraum portréhoz, ezért most hódolattal pótolom.

A mester képmását sajnos én sem láttam eddig, de ez a mellőzött zsenik sorsa, szerencsére kutatásaid eredményre vezettek, és lassan összerakjuk a mester prortréját úgy képi úgy mentális értelemben egyaránt.

Ennek egy fontos állomása volt ezen festmény (forográfia?) felfedezése, azért az is érdekelne, mennyi idődbe, fárdatságodba, álmatlan órádba került ez a nagyszerű felfedezés?

Előzmény: lmrck (25)
lmrck Creative Commons License 2010.02.01 0 0 25

nagy nehezen találtam egy képet a Mesterről

lmrck Creative Commons License 2010.01.08 0 0 24
valamelyik nap tekergetem a rádiót, erre a bartókon pont egy wolfenraum-retrospektív ment, még most is könnybe lábad a szemem, ha visszagondolok azokra a csudálatos melódiákra!
naiv Creative Commons License 2009.11.07 0 0 23
Nem, nem valakivel kevered (hacsak nem az öccse? - de ő Jozef volt, de tudtommal csak fizikából jelőlték Nobel díjra), bár rajongott a műszaki újdonságokért - honoráriumaiból (mellyel nem volt elkényeztetve) ha tehette, mindig vett valami technikai újdonságot - porszívó, gőzölős vasaló, tranzisztoros rádió -, de felejthetetlen tevékenységét elsősorban a humán tudományok terén fejtette ki - zene, irodalom, képzőművészet, nyelvészet, történelem, pszichológia stb. Szerény ember lévén sokszor többféle álnéven publikált ezért azután sokan jutottak így érdemtelenül plusz babérokhoz (Freud, Weil, R. Staruss, Werfel, Schwitters stb.).
Néha igen ádáz kutatói munkát kell kifejteni a forrásanyagokban, hogy kihántsák Wolfenraumot...
Előzmény: lmrck (22)
lmrck Creative Commons License 2009.11.07 0 0 22
szerintem a biturbó injektoros dinamóról mindenkinek wolfenraum jut az eszébe, hogy a pneumatikus hengerszékről már ne is beszéljünk
Előzmény: naiv (20)
Engrave Creative Commons License 2009.11.07 0 0 21
De. Miért, Te nem?
Előzmény: naiv (20)
naiv Creative Commons License 2009.11.06 0 0 20
De azt nem tudtátok, hogy Wolfenraum polihisztor volt?
Engrave Creative Commons License 2009.11.06 0 0 19
Király vagy, letürlök addigra pár régi számcímet akkor a vinyóról.
Előzmény: lmrck (18)
lmrck Creative Commons License 2009.11.06 0 0 18
én slsk-en találtam pár zeneszámot, a londoni filharmónikások adnak elő egy-két wolfenraum noktürnt! ha gondolod, összehasonlíthatod a számcímeket
Előzmény: Engrave (17)
Engrave Creative Commons License 2009.11.06 0 0 17
Nagy nehezen sikerült a könyvtárban rálelnem néhány érdekes adatra a Mesterrel kapcsolatban, lévén a gugli barim cserben hagyott.

Nevével ellentétben néger volt.
naiv Creative Commons License 2009.11.03 0 0 16
Ez Wolfenraum tragédiája, az ismeretlenségbe süllyedés.
De köszönhetően néhány lelkes rajongónak, érdeklődőnek (közöttük Nektek) ez a helyzet egyre javul...
Még messze vagyunk, hogy jelentőségének megfelelően elismerjék, de lapozzunk csak vissza a történelemben, nem volt már ilyen?
Mi történt például Vincent van Gogh-gal, kinek meglehetősen nyomorult élete volt, ma meg milliárdokat érnek a képei. Remélem előbb-utóbb a Wikipédián is felbukkan egy tárgyilagos cikk a zseniális szerzőről.
Előzmény: Kultúrszomjas (13)
Kultúrszomjas Creative Commons License 2009.11.02 0 0 15
Kire nézve?

Wolfenraum-ra, az én gimnáziumomra vagy kire nézve?
Előzmény: lmrck (14)
lmrck Creative Commons License 2009.11.02 0 0 14
ez elég nagy szégyen!
Előzmény: Kultúrszomjas (13)
Kultúrszomjas Creative Commons License 2009.11.02 0 0 13

Nem egy pörgős topik...

Sose hallottam erről a zeneszerzőről!

lmrck Creative Commons License 2009.10.31 0 0 12
szerintem itt egy link van, és az Engrave. pedig a google az Ő barátja is!
Előzmény: naiv (11)
naiv Creative Commons License 2009.10.31 0 0 11
Te annyi a link, hogy tanácstalan vagyok, de különben is már 108 év telt el, hát nem szomorú?
Előzmény: Engrave (10)
Engrave Creative Commons License 2009.10.30 0 0 10
Szia naíva!

Tudnál a mesterhez adni egy linket? Nagyapám sokat hallgatta a két háború közt a műveit, most így halottak napja alkalmából jó érzés lenne az 'öreg'-gel együtt meghallgatni nekem is.

Köszi és jó a topic!

Előzmény: naiv (-)
naiv Creative Commons License 2009.10.29 0 0 9
Mi az ördög az a Wolfenstein?
Előzmény: lmrck (8)
lmrck Creative Commons License 2009.10.29 0 0 8
én azért elővettem és játszogattam vele egy kicsit a napokban!
Előzmény: naiv (7)
naiv Creative Commons License 2009.10.29 0 0 7
Az idén majdnem elfelejtkeztünk Wolfenraumról...:(
Előzmény: lmrck (6)
lmrck Creative Commons License 2009.06.25 0 0 6
közeledik az új Wolfenraum!

itt egy kis tízör videó
naiv Creative Commons License 2007.06.04 0 0 5
Pedig Wolfenraum ennyit megérdemelne...
Előzmény: lmrck (4)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!