A 90 perc című regényét soha nem tiltották be. Ez elsősorban a Debreceni VSC-ről szólt, ahol valóban pszichológus volt, az akkori szakosztályvezető, Fülep Kornél kérésére. Nem tényregény volt, amelynél kötelező minden adatnal stimmelnie, ezért nem nevezhető hazugságnak az, ha nem úgy írt le mindent, ahogy a Debrecennél tapasztalt. A hazugság az lett volna, ha konkrét neveket és adatokat írt volna a Debrecenről hamisan. Pert nem is kapott emiatt a könyv miatt. Pert Illovszky Rudolf (Miért beteg a magyar futball?), Kenyeres Imre (Gyógyíthatatlan) és Farkas Ignác (Akkor májusban esett a hó) indított ellene.
A 90 percet én is olvastam, fantasztikusan jó könyv. Sokáig gondolkodtam, hogy valós történeten alapszik-e, vagy csak úgy az egész magyar futball kórképe, de ezek szerint - kimondva, kimondatlanul - a Debrecenről szól. A Debrecenről szól?
Szvsz nem sok írása lehet , amit nem olvastam.
Rendkívül ellentmondásos, keményfejű, lényeget jól meglátó, provokatívan véleményt nyilvánító, hatásvadász, helyenként szenzációs, öntörvényű, néhány novellában torokszorítóan író, vállalkozó szellemű, egyszerű ( néha nagyon is ), helyenként nagyonművelt , rendkívül indulatos írónak ismertem meg.
Ha a sporttémájú könyvek sorai között olvasol, ma is aktuálisak a megállapításai.Sajnos.
A 90 perc regénye egy telitalálat, nem csak a debreceniek ismerhetnek magukra.
Szvsz aki ez mellé elovassa Bocsák : Császár és utána a sötétség című könyvét, félrevezethetetlen a magyar foci világában.
Üdv:
Volt egy egészen fantasztikusan jó könyve: '90 perc'. Ez egy az egyben a magyar foci hű tükörképe volt. Rosszat meg már nem akarok mondani róla, Isten nyugosztalja.
Talán el kellene olvasni néhány könyvét! Nem volt buta ember, azért támadt rá mindenki, mert meglehetősen nyíltan írta le a véleményét, és ez nem tetszett sem a focistáknak, sem pedig azoknak a sportújságíróknak, akik remekül ellavíroztak a langyos vízben, asszisztálva a futball leépüléséhez. Emlékezzünk 1985-re, jó év volt, a Vidi UEFA-menetelése, a válogatott kijutott a VB-re. Mit ír Végh Antal?
"És most: a mértékletességre való intelem. Mert sajnos a magyar labdarúgás válságos, tisztázatlan alaphelyzetét most, eme dicsőséges időkben is látni kell. Látni az alap korszerűtlenségét. Ki kell mondani: a labdarúgás nem annyira sport, mint inkább sportalapon nyugvó szórakoztató iparág."
Már bocsánat uraim, e sorok 15 éve születtek. És ugyanezt halljuk ma a nagy megmentőktől, Demjántól és csapatától. Tessék már nekem megmondani: annyira hülye volt ez a Végh Antal?
Nem volt nagy író, de mégis nagyon sokszor, nagyon jól látta a hibákat. És sajnos egy Lokistával is kevesebb van. Isten nyugosztalja!
1. Félig-meddig földim volt.
2. Lokista volt.
3. Sok könyvét olvastam, voltak köztük nagyon jók is. Csak hát a többség a fociról írt, kétségtelenül eléggé botrányszagú, szenzációhajhász könyveivel azonosítja.
OFF
Milyen jó érzés nullázni! El nem modható! Ezt mindenkinek ki kell próbálni. Szenzációs!!
ON
Sajnálok minden embert, aki meghal. Ezen kívül több veszteség úgy érzem, nem érte a sportot szeretők táborát. Esetleg egy újabb nagyívű leleplező könyv mondjuk Miért kaptunk 10 gólt az olimpiai döntőben a dánoktól 10 perc alatt? címmel.