Vagy ha tényleg nincsen, arról is érdekelne a véleményetek, melyik márka áll hozzá ízben a legközelebb? Volt a krími pezsgőnek egy kesernyés-férfias mellékíze, amivel még semmi más fajtánál nem találkoztam...
HEEELP! Itt a szilveszter, és sehol nem találok abból a pezsgőből, ami nélkül nekünk veteránoknak el sem kezdődhet az új év :) Hát tényleg nincs az egész fészkesfővárosban sehol egy palack Rosszijszkoje Igrisztoje?!
OFF
Cassist tavaly nyáron kaptam, azt is Dijonból hozta a cimbora, itthon nem hallottam, hogy árulnák.
ON
Garrone Moscato ami nagon bejön pedig én nem szeretem a pezsgőket, csak picit drágább mint a kommersz pezsgők, de egész más íze van.
felhozom már ezt a jo kis topikot!
mondjuk el még ki mennyire szereti a pezsgöt!:-)én nagyon!!!:-)
"milyen csodálatos érzés! a csillagokat iszom!" most olvastam...
A Kir-t eredetileg egy francia tabornok
(neve Kir) talalta ki, hogy a szukebb hazajaban kaphato italokat nepszerusitse (a veresbort es a cassis-t). Kesobb szuletett a Kir Royal, amiben pezsgo van alapanyagkent.
En sem tudom, hogy hol lehet itthon Cassis-t kapni, de van egy cimboram, akinek mindg sikerul.
Hú, azt hogy hívják amikor az összeturmixolt eperre rakják,- vagyis nem tudom pontosan, hogy hogyan is csinálják, de a végén jól össze van keveredve az eper meg a pezsi! A pezsgő amúgy is nagggggyon finom... Én már elég régóta barátságban vagyok vele... Anyukám ivott néha terhesség alatt is, mert azt mondta a doktorbácsi, a szervezet tudja, mi kell neki, és ha annyira kívánja, akkor az biztos OK. És nem kérek megjegyzéseket az ebből eredő szelemi állapotomra...:))))))
Most, ebéd után tényleg nem lenne rossz egy pohárral. Itt a melóhelyen holnap du. lesz a karácsonyi összeröffenés, már tegnap vételeztünk italokat, tulajdonképpen errol jutott eszembe ez a topiknyitás is. Valaki említette az epret. Hát igen. Pezsgo mellé rágcsálni is nagyon finom, de létezik egy olyan ital, ami a már említett két összetevobol áll. At epret össze kell turmixolni egy kevés jéggel, aztán fel kell önteni pezsgovel. Nyári estéken zeniális.
Szerintem rengetegezt számít az is, hogy milyen pohárból isszuk. Egészen más az íze, ha munkahelyi koccintás alkalmával vizespohárból vagy bögrébol kell inni. Az otthoni poharaink nagy része az Ikeából van, azokat nagyon szeretem. Nem szeretem viszont a nászajándékba kapott kristály pezsgospoharainkat. Meg úgy általában a kristály dolgokat sem.
vapiti, picinyt azért irigyellek:-)
Szerintem is alattomos ital a pezsgő (kis mennyiség, nagy berúgás), de NAGYON FINOM!!! :) Nálam a BB félszáraz vezeti a listát, de az utóbbi két alkalommal sikerült megismerkednem a Voilá őszibarackos és áfonyás pezsgőitalával, ami szintén nagyon izlett - olyan, akár egy finom bólé.
Pezsgős történet (bár nem túl felemelő, de ha már azt is kért topicgazda): még tavasszal egy közös, kiadós pezsgőzés után társaságunk úgy döntött, hogy táncolással kell folytatni az estét. Fel is szálltunk a 6É-re - ki-ki ahogy tudott. Egyszer csak iszonyatos kornyikálásra lettünk figyelmesek: testvérem vehemenes karmozdulatokkal vezényelte a busz hátsó traktusának a "Zöldre van a, zöldre van a rácsos kapu festve"-t. De legalább mindenki énekelt egy jót, aki pedig addig nem ismerte, megtanulhatta ezt a szép nótát.
Hát, én nem vagyok nagyon kényes alkoholilag, de a pezsgő nem igazán jön be. Esetleg a francia KIR, tehát a Cassis de Dijon likörrel ízesített pezsgő akkor már. De szerintem Cassist meg nemigen lehet kapni kishazánkban.
A jo kis Hungaria Extra Dry melle meg egy strigulat. Esetleg a Pannonsekt(?) -a pecsiek- methode classic eljarassal keszult szaraz pezsgoje. Es csak egyszer ittam, de mindenkinek ajanlom, hogy koltson ra, ha tud: Torley Chardonnay Brut. Ez a Torley "csucsmodellje". Termeszetesen methode traditionelle eljarassal keszult, gyonyoru szin es illat, konnyeden gyongyozik, a szajban tenyleg pezseg, ude, szoval nagyon megeri az arat.
A pezsgo a leg!
Ha olyan a hangulat en mar delutan egytol
is hajlando vagyok pezsgozni.
Ha az ember nem sznob, akkor nagyon jo magyar
pezsiket talalhat. Egyre kell figyelni itt
is, mint a boroknal: hogy parafadugos legyen
es ne muanyag (azaz palackonkent kb. 1000 HUF
arral kell es erdemes szamolni)!
Meg egy fontos dolog: "a pezsgo definicio
szerint szaraz". Ha a szaraz pezsgo nem finom, akkor a hiba a pezsgoben van. Olyan ismerosoknek, akiknek sajat allitasuk szerint nem izlik a szaraz pezsgo a Hungaria Grand Cuvee vagy az Extra Dry peldaul nagyon bejott (ja, hogy a szaraz pezsgo ilyen is lehet!).
Oktoberben volt a Budai Varban bor es pezsgo
bemutato. Na itt volt egy olyan Torley, aminek
kostolasa (1 deciliter) 450 forint volt.
De nagyon megerte!