Jól hangzik, kérdésem, hogy ki mennyit tud?
Én elég sokat, ezt szerénytelenség nélkül mondhatom:) Jó lenne ha lenne valami konkrét terv is, mert klub szinten nem hiszem, hogy sok értelme van a dolognak. Amerikában több Gnosztikus templom is van, voltam egyben, nagyon felemelő volt. Szóval ha lehetne akkor bővebben!
Ivángábor tanulságos(és egyben elrettentő) hozzászólásai:
Deffiniálja valaki Isten fogalmát
Pénzben hívők Egyháza, ill. A Semmiben Sem Hívők Egyháza
stb.
Annyi badarságot összehordott már, hogy ha mind le akarnám írni, akkor külön szervert kéne vennem+ az OTPnek meg kéne dobnia pár millióval, telefonszámla fizetése végett:))
Hozzá képest néhány tévedés?
IG! Szarban vagy! Tudod, ha sokat kavarod a szart, beránt a kanál!
Jó lubickolást!
"A zsidók építették a piramisokat?
Nem csoda, hogy elegük volt egy életre a kétkezi munkából :)))"
"Ne feletkezz meg a Sátánról sem! Ahogy az a nép kerül hatalomra fokozatosan, amelyik a Sátánt szolgálja-egyre nő a bűnözés!
Márpedig két ilyen nép létezik biztosan -a zsidók és az északi típusú fehér keresztények."
"Létrjeött a francia, mint nép. az egyik legmocskosabb bűnöző bagázs! Normannok britanniában- britek, kelták eltiporva, létrejött az angol, szintén egy mocskos, perverz, rasszista bagázs. A germánokról már ne is beszéljünk."
Nem hiszem, hogy a fenti Percherontól idézettekhez hozzá kellene raknom még valamit.
Tudok pontos címeket mondani amit alább meg is teszek,bár kétlem,hogy antikváriumban hozzájuk lehet jutni.Pesten tudok egy hölgyet aki árulja ezeket a könyveket,de csak azok számára akiken látja a komoly érdeklődést.Én is csak egyik barátom révén jutottam hozzá ezekhez a könyvekhez.
Titkos tanítások I,II,III
Az utolsó óra munkásaihoz I,II,III,IV
Elszórt kalászok I,II,III,IV
Szellem, erő, anyag
Hit, remény, szeretet
A kegyelem törvényvilága
Duéltörvény
A Jelenések könyvének szellemi magyarázata
Én csak ezeket a könyveket ismerem,de ezeken kívül van még több is.Ezen könyvek közül igen nehéz(mély jelentéstartalommal bíró) olvasmány a Titkos tanítások,a Szellem,erő,anyag és a Kegyelem törvényvilága.
Persze a maga nemében egyik sem könnyű,ill.olvasni könnyű,még talán megérteni is de viszont azonosulni a bennük foglaltatott igazságokkal már nem.Nemhiába mondták a régiek,hogy könnyű mások felett győzelmet aratni,na de magunk felett..!
Kivánok Neked és hozzátartozóidnak kellemes és szeretetteljes ünnepeket,és boldog új évet!
Köszi eme röpke felvilágosítást. A Tamás és az Igazság evangéliuma nekem is megvan,sajna még nem volt időm elolvasni őket.Te ismered a Szellemi Búvárok Pesti Egylete által 1920-40 között kiadott Eszter médium által íródott könyveit?
Érdemes elolvasni őket ,mert összehasonlítva a Rózsakeresztesek tanításával sokkal tisztábna k tűnik legalábbis számomra.
Az 'iskola' kifejezést leginkább ókori-görög filozófikus iskolaként értelmezem.
A gnoszticizmus röviden és tömören összefoglalva:
I.-3. sz. között élte virágkorát, ám a kemény üldöztetések (az Egyház részéről) miatt a IV.sz.ra eltűnt, csak töredékek és utalások maradtak a tanaikból, ámde 1945-46 környékén föltárták a Nag Hammadi könyvtárat, ahol az összes gnosztikus tanítást megtalálták.
a tanítások lényege az, hogy egyrészt a pregenezis idejéről tanít. azaz Isten létrehozza a világegyetem szellemi síkját, majd benépesíti azt, a teremtményei közül egy lázadni kezd, és erőt szerezve magának anyjától, Sophiától, világot teremt. Az anyagi síkot. Demiurg lesz ezáltal. Benépesíti, s az ember ide az isteni síkról érkezik, testet öltve. ezért a földi élet szenvedés, a megváltás csak belülről következhet be (azaz a belső tökéletesedés révén) és Jézus azért jött, hogy a belső fejlődésünk révén megmentse lelkeinket a szenvedéstől.
A tanítások más részében pedig apokrif evangéliumok vannak(Tamás, Igazság), melyek Jézus beszédeit tartalmazzák.
nem vagyok teljesen tisztában azzall,hogy mit is tanít a gnoszticizmus,ez hasonló a Rózsakeresztesek által tanított dolgokhoz?
Szerintem ha azzal a céllal akarsz alapítani iskolát,hogy ott mindenki elmondhatja a véleményét.. stb,akkor inkább a klub szó a megfelelő kifejezés erre.
Az iskolák vmilyen vezető személy köré csoportosulnak míg egy klubban-szerencsés esetben-nincs "teljhatalmú" vezető.
Jó lenne ha kifejtenéd mire is gondolsz amikor gnoszticizmusról beszélsz.
Szeretnék egy Gnosztikus iskolát alapítani. Pontosabban egy olyan szabad 'iskolát' ahol bárki elmondhatja, ő milyen Úton jár, ill. ahol egymást segíthetjük a Keresésben.
Sok mindent lehet róla hallani, de jót csak keveset.
Na, most itt az ideje, hogy a kevesek pártjára álljak.
Tudom, nagytiszteletű biga Cubensis már két hasonló témájú topicot is nyitott, ezért nem szándékom elvonni onnan az embereket.
viszont kissé más irányból közelítem meg a témát.
Néhány nagyon is nyomós ok miatt úgy hiszem, a Gnosztika igazat szól. Bár én csak a PreGenezisi részében vagyok illetékes, azt kell mondjam, hogy igazat szóltak, mikor magukat a Tudás letéteményeseinek tartották.
NeoGnosztikus Közösség. Mit gondoltok, meg lehet csinálni? Egyáltalán van értelme?