Tomahawk: "OpenGL-ben egy idő után fagy de D3D-ben jó"
Akkor ez szoftver-driver hiba lehet! Az ASUS-tól töltsd le a videokártyeszed legfrisebb driverét, meg a VIA4in1 legfrissebb verzióját, és talán meg is oldódik a gondod.
Xyron: "Az AMD új prociai 100Mhz-s FSB-al mennek" ... "Túlhúzásnál amúgysem lehet az FSB-vel nagyon variálni, mert a proci belsejében már eleve iszonyatosan magas az AMD prociait csak a szorzó állításávan lehet normálisan felhúzni."
Túl régiek az ismereteid! Egyrészt az AMD új procijai már a 133MHz-es FSB-t használják. Másrészt az FSB túlhúzása addig volt probléma, amíg a VIA KT133 chipsetes alaplapokat lehetett csak beszerezni.
A KT133(A) és (E)-től már nem igaz, amit írtál. Személyes tapasztalatom, hogy egy TB1000/200-as proci gond nélkül ment 100 helyett 143MHz-es FSB-vel. És az EV6 busz sebességének növelése a leghatásosabb teljesítménynövelő, még azonos CPU órajel esetén is érdemes a magasabb FSB-t használni, ha stabilan működik.
A "borzalmasan gyors"-t úgy értettem hogy a régihez viszonyítva nekem igen is gyors. Lehet hogy eltúloztam és a ThunderBirdhez képest csigalassú.
Érdekelne még hogy honnan lehet a KA7-hez BIOS-t letölteni.
Üdv
"érdemes-e 133 MHz-s memóriát venni, azaz mennyire bírja az Athlon az túlhajtást"
Az Athlon "buszrendszere" az EV6, ami tulajdonképpen nem busz, hanem port, tehát a többi alkatrész órajele nem függ tőle. Az AMD új prociai 100Mhz-s FSB-al mennek, amit belül kérszereznek. Tehát ha 133Mhz-s mem-et veszel, akkor(ha az alaplap ezt támogatja) a mem az 133Mhz-n megy de a proci marad 100Mhz-n. Túlhúzásnál amúgysem lehet az FSB-vel nagyon variálni, mert a proci belsejében már eleve iszonyatosan magas az AMD prociait csak a szorzó állításávan lehet normálisan felhúzni.
"A proci borzalmasan gyors"
Hát nem tudom, hogy milyen teszprogi mutatta ezt ki, de a 3D Mark2000 el sem indul 64Mb alatt. Ha egy 800Mhz-s athlon neked gyorsnak tünik 32Mb mem-el és v3000-el, akkor mit mondanál egy 800Mhz-s Athlonról(nem a régiről,hanem a viharmadárról) 128Mb-vel és v7700-val? Bár egy ilyen konfigról én is csak álmodok, de mivel már láttam a teljesítményét, tudom, hogy mit bír.
Néhány hónapja felújítottam a PI-esemet, ami - anyagi okok miatt - csak alaplap, proci és ház cseréjéből állt.
Jelenleg:
Abit KA7
AMD Athlon 800 Mhz
..és a régi cuccok:
Quantum 2.5 GB
32 MB /100 Mhz
Asus V3000 Riva 128 4MB PCI
A többi nem lényeg.
Nos a "régi cuccok"-at is szeretném kicserélni. Jó lenne KA7+Athlon -os tapasztalatokat olvasni. Pl.: milyen VGA-t érdemes venni, persze ami nem akad OpenGL-ben és D3D-ben a VIA KX133-mal. Melyik vinyó megy ideálisabban ezzel a chip készlettel ha ki akarom használni az ATA66-ot. Na és vajon érdemes-e 133 MHz-s memóriát venni, azaz mennyire bírja az Athlon az túlhajtást.
Nem tudom jól választottam-e, de az eddigi tapasztalataim viszonylag jók. A proci borzalmasan gyors. Igaz a kétes hírű VIA rendesen összeveszik a régi nVidiás kártyámmal (OpenGL-ben egy idő után fagy de D3D-ben jó).
Szóval ha ilyen alaplapotok és hasonló Athlon procitok van akkor lécci írjátok meg a konfigjaitokat és hogy melyik eszközzel milyen tapasztalatotok van.