hát, vagy csak idén nem volt időm annyi újdonságot összegerebjézni viszont néhány kellemes régiségre azért szert tettem és 2007-nél még megemlíteném az idei LCD Soundsystem albumot is, az is egész jó lett legyen a az 4.? 40-et ne várjatok tőlem, annyi 2007-es albumot összesen nem hallottam :)
Nehéz ügy. Szar volt, mert szerintem egy igazán klasszikus lemez sem született, amitől húsz év múlva is odalennék, legalábbis most így érzem. Viszont simán összejön 40 kafa lemez, ez is biztos, tehát mégsem volt olyan rossz év. Igaz, a pop/rock/metal mezőnyből összességében jön össze a 40, tehát annyira jó sem. Bajban lennék, ha csak egy stílusból kellene top40-et írni. Ugyanakkor meg az én igényszintem köztudottan alacsony, szóval simán elfogadom, ha valaki csak top7-et bír összekínlódni.
Viszont a listaírók ide írjanak, legyen minél több Igényes Lista:
persze egymillió albumot meg se hallgattam, felteszem. azokat év végéig meghallgatom és írok még egy kiegészítő listát is :D
hát nekem kell megnyitni ezt az évösszegzést?? :((( szépek vagytok!
the cult - born into this queens of the stone age - era vulgaris the detroit cobras - tied and true ween - la cucaracha róisín morphy - overpowered amy winehouse - back to black (nekem 2007es) blonde redhead - 23 felix da housecat - virgo blaktro and the moviedisco
the stool pigeon fact kruger magazine artrocker vice magazine
US indie awards of 2006:
the real burnouts bishop allen daniel johnston
singles:
the late greats: destroy my brain/don' rely on me envelopes: free jazz/put on hold peter bjorn and john: young folks/ancient curse datarock: fa-fa-fa/fa-fa-fa (shakes remix) gossip: standing in the way of control/yr. mangled heart the rifles: peace&quiet/peace&quiet (piano version) css: let's make love and listen to death from above/acho um poco bom the bishops: the only place i can look is down/make a change peaches: downtown/damage the surgens: the wolfman/goodbye nadine
+dananananaykroyd: totally bone
LPs:
liars: drum's not dead jim noir: tower of love two gallants: what the toll tells get cape. we fear. fly: the chronicles of a bohemian teenager the long blondes: someone to drive you home the rapture:pieces of the people we love forward,russia:give me a wall the sunshine underground: raise the alarm the longcut: a call and response tunng: comments of the inner chorus
Amikor azt mondják, hogy fellengzősen írsz, arra gondolnak, hogy amit leírsz azt teletömködöd általában mindenki által ismert (néha hibás) információkkal, így ha lenne is mondanivalója: az is elveszik ezek miatt.
Továbbá lehet (khm...biztos), hogy irigyelünk, hogy egy olyan városban élsz amiben pezseg a zenei élet. Ez azonban nem a te érdemed, mi több az, hogy nálunk nincs igazán még, az meg nem a mi hibánk. A rohadt anyanyelvünk meg százszor kifejezőbb, mint...nézd meg, még a valóban szánalmas alternatív magyar zenekaroknak is jobb szövegei vannak, mint a nagy amerikai átlag (sőt talán afelett is).
Egy jótanács, ha már pszichológusnak készülsz: nem kell mindenkit meggyőzni és nem kell mindenkinek bizonygatni. Egyébként általánosban volt egy osztálytársunk szintén nyújorkból jött és pont úgy viselkedett, meg beszélt, mit te. Ennek vmi helyszellemnek kell lennie:)
Szóval lehet, hogy itt sokan elég durvákat írtak neked, amiket nem kellett volna, de neked meg észre kellett volna venned, hogy nem vevők rád. (ez vmi amerikai betegség, amúgy szerintem:), persze nekünk is van elég)
No nem okoskodom tovább: válaszolni nem kell, mert a topicot nem nézem meg többször valszeg.
jfeeney, valóban nem segítettem a "lekoptatást", bár észleltem. De ez egy nyilvános fórum, s ha kérdeznek, válaszolok (általában).
Ideje lenne megtanulni angolul, haver. A jazz szót ugyanis nem fonetikusan, jazznak mondják, hanem dzsessznek. Nem szoktak hülyének nézni, amikor az mondod, hogy jazz?
Te is meglehetősen lazán szólítottál meg, de nem érdekes. Nem vagyok nagy király, viszont a szót bizony így is le lehet írni magyarul. Sőt, hivatalosan így kell írni, de nem is értem hogy lehet ezen fennakadni, ha ez kérdés neked, akkor bizonyára óriási rajongója vagy a műfajnak.