Keresés

Részletes keresés

Advanced Lamer Creative Commons License 2000.12.14 0 0 5
Köszönöm a válaszokat!
A dd if=/dev/hda3 |less, majd a /jeles keresés volt, amit elég sikeresen alkalmaztam, csomó töredéket találtam, igaz, a különböző verziójú mentések nekem is gondot okoztak..
Végül sikerült egy, már levélben elküldött verziómat visszaszerezni.
Az mc undelete opciójára emlékeztem, hogy kellene lennie, de nem bírtam megtalálni, amikor kellett. Most meg megvan, ott, ahol kerestem..és működik! Csodás, már azt hittem, ma van 13dika, csak elírták a naptárat.
Solt Creative Commons License 2000.12.14 0 0 4
A Midnight Commander "Command" menüjében van egy "Undelete files" pont. Nekem azzal eddig még mindent sikerült visszaállítanom. Beírod, hogy melyik device-on akarsz helyreállítani (pl. hda6), és az egyik panelben az onnan letörölt file-okat listázza. Kiválasztom, hogy a törlés dátuma vagy a file mérete szerint mi jöhet szóba, azokat átmásolom egy másik particióra, és ott átrostálom.
Előzmény: Advanced Lamer (-)
skazz Creative Commons License 2000.12.14 0 0 3
Szevasz Lamer!

Valahol, a howto-k kozott van egy leiras, hogy milyen feltetelek kellenek ahhoz, hogy ext2-n visszaallits valamit, amit letoroltel. Nem egyszeru, nem garantal sikert, de hatha. Mar ha annyira nem vagy lamer, hogy megertsd, es megcsinald.
(kozben megtalaltam, a mini-howto-k kozt van, Ext2-Undeletion neven)

Ha szovegfile-okrol van szo, akkor esetleg bejon az, amit en csinaltam, mikor jooooo regen, egy kollegam winyojat (fat16) megcsamcsogta Michelangelo.

Persze akkor az egesz winyon (mar ugyis hasznalhatatlan volt) dolgoztam, de te megteheted ugyanezt a particiomasolatoddal is.
Valamilyen diskeditort hasznaltam (talan valami osregi Norton Util darabjat, mondom, regen volt, nem is emlekszem a konkretumokra), ami tudott szovegre keresni, meg adott szektorokat/clustereket file-ba kimasolni. Ha szoveg, akkor biztos emlekszel jellemzo szavakra, mondatokra, arra celszeru keresni. Ha nem hosszu a szoveg, akkor esetleg egy blokkon belul van minden, nem kell osszevalogatni az egymas utan jovoket, de ha megis, akkor is nagy eselyed van, hogy egymas utan kovetkezo blokkokban vannak.

Az egyetlen gaz az volt, hogy egy par szoveget tobb peldanyban is megtalalaltam, pl. a szerkesztes kozben gyakori mentegetes miatt, a legnehezebb volt azt kitalalni, hogy melyik az utolso valtozat (pl. program forraskodoknal, ahol a legutolso nem biztos, hogy egyben a leghosszabb is).

De remeljuk, hogy valaki profi, aki mar ext2-n is csinalt ilyet, vagy megerti a howto-t (en nem olvastam), jobbat ajanl.

Sok sikert!
skazz

Legjobb Fej Creative Commons License 2000.12.14 0 0 2
Tanulság: ne fesd a neved a falra!
Advanced Lamer Creative Commons License 2000.12.14 0 0 1
?
Justin Creative Commons License 2000.12.14 0 0 0
0
Advanced Lamer Creative Commons License 2000.12.14 0 0 topiknyitó
Tudtam, hogy lamer vagyok, de ennyire??? Egy konyvtarral odebb nyomtam meg a del gombot es az entert. Nehany txt file, holnapra kellene. Linux, ext2. Talan hiba, de nem kapcsoltam ki a gepet, egy ddvel atmasoltam a particiot egy masikra, es most kivancsi vagyok, hogy van e modszer megtalalni azt, ami eltunt. grepeljek es legyek vallasos?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!