Igen, az a probléma, hogy a karrierista főnökök döntik el a "versenyben" lévő kollégák sugallatára, hogy ki milyen teljesítményt nyújtott. Szerencsére én egy végtelenül rendes főnökasszonnyal vagyok megáldva!
Nekem a munkahellyel nem szoktak gondjaim lenni, inkább csak a karrierista főnökökkel meg munkatársakkal. amikor mindenáron meg akarják mutatni, hogy jobbak nálam, és nem fogják fel, hogy nem versenyzek.
Velem tavaly kicsesztek, elég botrányosan jöttem el az előző helyemről. Nem akartak elengedni, úgyhogy komolyan meg kellett sértenem a főnöknőmet, hogy ne akarjon velem tovább együtt dolgozni. De a fizetésemelési keretemetmég a régi helyemre kaptam. Úgyhogy minimum lett belőle, de még azt sem bántam.
Nem a pofámra, hanem a teljesítményemre fogom megkapni. sosem szoktam a főnökökkel "parolázni", sőt a beszélgetések is kizárólag szakmai problémákra korlátozódnak. 186 óra túlórám gyűlt össze idén. Meg, amit nem számoltak el...
Így joggal várhatom a 13%-ot. Tavaly is megkaptam a 11-et.
Remélem, hogy 100%, mert az újak annyival többet kapnak, de ahogy az elmúlt hónapokat nézem örülhetek, hogy fele annyiért dolgozok, mint az új emberek. Lehet, hogy ki kellene lépnem+be? :-o
Nalunk is pofára megy -differenciált béremelés-, az utóbbi időkben pedig elég hektikusan emeltek bért. Volt 10%, 15%, 20% átlagban. Volt aki 40%-ot kapott, s volt aki csak 5%-ot. De csak január, februárban várható -sajnos.
majd kapsz egy pár ezret, kikerekítik a következő tízezerig, aztán örülj, hogy kaptál valamit?
Azért mi a sokat szidott szaxervezetnek köszönhetjük, hogy nem 11% lett a max.
Csak az a baj, hogy a 8-13 intervallumban pofára megy.
37%
de ha figyelembe veszem, hogy nagyobbik része csak félévtől, akkor 23%
és ha figyelembe veszem pártunk és kormányunk szavahihetőségét, akkor... ???
Én magamnak ígértem (nem egészen önszántamból - lásd még: minimálbér emelés) 64 %-os fizetésemelést! :)))))))))) És be is tartom! :))
Egyeztettem a szakszervezettel (magammal), és a munkaadómmal (magammal) is! Nálam kéremszépen demokrácia van! :))
Itt van az év vége,kötik újra a Kollektív szerződéseket,a cégek megtették első ajánlatukat..
A mi cégünknél 8%-ot igértek, arra lennék kiváncsi más cégek is ilyen ajánlatot tettek?
Kiváncsi lennék az alsó és felső értékekre.
Előre is köszi hozzászólásotokat..