Keresés

Részletes keresés

okinayab Creative Commons License 2007.11.22 0 0 12
Háát az idő még nem lenne akadály.De a tiffanyzáshoz való szerszám ill.eszközkészlet nem két fillér....
Előzmény: micica_85 (11)
micica_85 Creative Commons License 2007.10.30 0 0 11
Sziasztok, had kérjek egy kis segítséget. Anyukámnak szeretnék karácsonyra saját készitésű tiffanidobozt csinálni. Hol lehet ezt megtanulni és ugye elég az idő még karácsonyig?
vadcic Creative Commons License 2004.11.01 0 0 10

Szerintem gyorsan el fog menni ez a másfél hónap,ezért gondoltam felhozom a topicot.

Hátha begyűjtöttetek az év folyamán sok új ötletet.

Altamara Creative Commons License 2002.12.21 0 0 9
Sved papirsziv karacsonyfadisz:

akasztonak:

toltsd meg cukorkaval:

Plantago Creative Commons License 2002.11.29 0 0 8
Sziasztok!

Egy pár ötlet, ami így kapásból eszembe jut.

Gyerekeknek lehet pl. filcből képet. Sóliszt gyurmából, termésekből figurákat. Ceruzatartót lufiból.Frittír állatkákat. Ha tudsz varrni, lehet valami jópofa táskát, méteráruban lehet kapni rávasalható rajzfilmfigurát, illetve textilfestékkel lehet festeni is, vagy nagyobbaknak batikolni.

Váza: gyűjtesz nádat és befőttesüvegre "csomókban" ráragasztod. Ha van üvegvágód, vagy van kedved kísérletezni és persze türelmed és időd, akkor egy fémreszelő is megteszi és akkor egy borosüveg is jó. Vágás nélkül spárgával is körbetekerheted. Lehet rá terméseket, kagylót, csigaházat ragasztani. Ez a díszragasztás működik pl. képkeretre, kaspóra is. Tojáshéj törmelékből is lehet mozaikot csinálni. A spárga ragasztást pedig lehet 100 ft-os boltban vett műanyagtányérra.
Fűszerolaj.
Papírmasséból is rengeteg mindent lehet csinálni.
Díszpárna: kötni, varrni, horgolni, csomózni, patch-work
Nézz be a decoupage topicba, ez a módszer sem túl nehéz és akrillakkot, tapétaragasztót használva olcsó is. Szinte bármit lehet vele díszíteni és nagyon szép.
Kartonból csinálsz keretet, a belsejébe ragasztasz pausz papírt, préselt virág, újabb pauszpapír. Ebből csinálsz négyet, szépen, sréhen összevarrod és van egy lampionod.
De gondolkodhatsz nagyobban is, én pl. egy szennyesruhatartót készülök csinálni a nővéreméknek fából.
Gránitfestékkel lehet szép vázát, tálakat, meg még sok mindent.
Gyertyaöntés. Lehet terméseket, kagylót, egészkávét, sok mineden félét az aljába, zsírkrétát belereszelve színezheted.
Szappanöntés (ezt nem tudom pontosan hogy kell,de ha gondolod utána nézhetek)
Faágakat kartondobozra ragasztani, lelakkozni, faágakból edényalátét.
Befőttesüveget megfelelő anyaggal/ronggyal körbetekerni, ragasztani.
Dossziékat is lehet nagyon sok féle módon díszíteni. Színes papírok, festés, decoupage... segítségével.
Szárazvirág doboz. Kép, dísztál.
Magokból, termésekből kép.

Egyelőre ennyi jutott eszembe.

Üdv. Plant

Előzmény: Sista (-)
Hatvani Szabolcs Creative Commons License 2002.11.19 0 0 7
Ha jól tudom, a succulent magyar megfelelője a pozsgás.
Előzmény: Altamara (5)
alice9 Creative Commons License 2002.11.19 0 0 6
mécsestartót szárított fél-citrom(narancs)héjból is csinálhatsz,ha beleállítod a kis mécsest és utána még köré öntesz(csöpögtetsz) más színű viaszt egész kollekciót kreálhatsz:) kedvenc elő-karácsonyi foglalatosságom a viasz-trancsír:)
Altamara Creative Commons License 2002.11.19 0 0 5
En nagyon szeretem a "succulent" (nincs ra magyar szo,csak "kaktuszfele") elo novenyekbol keszult koszorut az ajtora.

Modszer a keszitesre:
Kell hozza egy drotvaz:

A keret ala helyezel mohat (asztalon dolgozhatsz es takard le nylonnal v. ujsagpapirral)
A drotvaz kozepebe jo ultato foldet szorjal amit a moha felfog.

Ha megtoltotted termo folddel,akkor tekerd kore a mohat.
FIGYELEM !!! van aki allergias a mohara az dolgozon gumikesztyuben !
Kis faradarabokkal megtuzdelheted segitsegul ami egybe tartja.

Ha kesz vagy a mohaval valo betekeresebe akkor hasznalj rez drotot,es keresztulkasul jol
drotozd at,hogy egyben maradjon,a segito fapalcikak mar nem kellenek ezután.

Ez utan kezdheted a palantak ulteteset,kell hozza hegyes hegyu szemoldok vagyis belyeggyujto csipesz,
azt hasznalva lukakat szursz,es a palantat bele ulteted.A gyokeret szabad kicsit visszavagni.

Ha kesz vagy akkor ontozd meg,azutan akaszthatod az ajtodra,es gondoskodj rola,hogy
kapjon vizet,pl. ajanlom a viz spray tartalyt,es azzal spricelni.
Nagyon szep !

Sista Creative Commons License 2000.12.11 0 0 4
á ez tökjó, és pillanatragasztó kell az ilyesmihez? és milyen tálcára?
Előzmény: Vajk (3)
Vajk Creative Commons License 2000.12.11 0 0 3
eleg jol nez ki, ha kavicsbol ragasztasz szinten egy talkcara valami abrat.Ugyanugy, mint az uvegmozaikbol. Csak a kavics "varatlanabb" es tobb szine van.
Sista Creative Commons License 2000.12.10 0 0 2
hát jól van. (ez a dunszosüvegdolog amúgy tökjó)
rákeresek a Karácsonyosra.

jó kis topic volt ez.
ágyő.

Előzmény: rocher (1)
rocher Creative Commons License 2000.12.10 0 0 1
Nézz bele a Karácsonyi ajándékok topikba, ott rengeteg ötlet van. Ha rákeresel a "karácsony"-ra, talán még többet is találsz.

Sok sikert: petra

ABSENT Creative Commons License 2000.12.10 0 0 0
na j0, kreativ nullazas...

en pl csinaltam mar (igaz nem karacsonyra, hanem naszajandekba) uvegmozaikkal kirakott talcat.
vagy csinalhatsz dunsztosuvegbol nemi uvegfestek segitsegevel mecsestartot (karacsonyra idealis). rengeteg otletet lathatsz kulonfele hobbiboltokban. ez csak ketto volt :)

Sista Creative Commons License 2000.12.10 0 0 topiknyitó
Közeledik a karácsony ismét, és mint kispénzű kispolgár, nem tudok annyisok ajándékot venni, amennyit kellene. Asszem ez mással is előfordul. Ez ilyen csináld magad topic akar lenni, hogy elmeséljük, ki milyen ajándékot csinál maga, vagy az se rossz, ha ötleteket tudunk adni egymásnak. Én már évek óta mindenkinek sapkátsálat kötök, meg kismacit horgolok, meg ilyen mézeskalácsos sütit csinálok (elég rondán sikerülnek, az az igazság), szoktam képet is rajzolni, de a család/barátok már kezdi unni a sokadik sapkátsálat és vidámhógolyózós képet.

Mit lehet még karácsonyra csinálni otthon? Aminek örülnek az emberek azért...

(aztán ha egyáltalán lenullázza valaki ezt a bájos topicot, akkor az találjon ki jobban annál, mint mondjuk én O ilyen dolgot ismerek és társai.

a nullázásra is áll a jelszó: legyünk kreativak! sej!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!