Keresés

Részletes keresés

zako Creative Commons License 2001.01.29 0 0 20
Akkor úgy látszik az enyém nem ilyen, ki tudja miért? :-))
Előzmény: Great Magister (19)
Great Magister Creative Commons License 2001.01.28 0 0 19
A Windows 2000 bebootol a telepítő CD-ről. Nem kell vele lemezelni.
Előzmény: zako (15)
Gld Creative Commons License 2001.01.28 0 0 17
Egyébként kikapcsolható a Scandisk indítása rossz kikapcsolás után:
\windows\system\msconfig.exe indítása után a Speciális... gombra kattintva feljön egy ablak és ott. Vigyázzni, mert itt sokmindent be lehet állítani és utána már nem biztos, hogy újra indul a windows.

Gld

McJames Creative Commons License 2001.01.11 0 0 16
Nem tudom sajnos. W2k-ra eddig még nem volt időm, pénzem. Talán majd márciusban. :(
Előzmény: zako (15)
zako Creative Commons License 2001.01.10 0 0 15
Találtam valamit a MS-nál, amely szerint előfordulhat, hogy a W2K rosszul vagy egyáltalán nem detektálja az egeret vagy a HDD-vezérlőt. Le lehet tölteni az NTDetect.com debug-verzióját, de úgy döntöttem, inkább nem kísérletezek vele, mert megint újratelepítés lesz belőle... :-O

Apropó, ha üres winchesterre szeretnék W2K-t installálni, akkor csak a négy darab indítólemezről lehet elindítani a telepítést? Mert rohadt sokáig tart, mire mind a négy lemezt végigkerregteti a gép... Ja igen, NTFS filerendszerre szeretném fölnyomni a W2K-t.

Előzmény: McJames (14)
McJames Creative Commons License 2001.01.09 0 0 14
Esetleg még nézd meg a MS Hardware Compatibility List-et, hogy nem utálja a cuccaidat a 2k. Egyéb ötletem sajnos nincs.
Bocs, a link.
Előzmény: zako (13)
zako Creative Commons License 2001.01.08 0 0 13
Nos, még mindig ugyanazzal a problémával küzdök: első indításnál a W2k nem hajlandó detektálni a billentyűzetet és az egeret. BIOS-frissítés megvolt, az Abit oldalán semmit nem találtam, a MS Knowlegde Base úgyszintén... Mit lehet tenni, azon kívül, hogy első indítás után nyomok egy reset-et?
McJames Creative Commons License 2001.01.05 0 0 12
Bocs, ha úgy(is) lehetett érteni, szándékom szerint általánosságban fogalmaztam.
Azért javaslom a www.abit.com.tw oldal böngészését, hátha a FAQ-ban van erről szó, vagy van brand new BIOS-frissítés.
Előzmény: zako (11)
zako Creative Commons License 2001.01.05 0 0 11
ABIT BH6-os alaplapom van, az nem annyira gagyi... :-) Valószínűleg szoftverhiba lesz, mert korábban (Win2k előtt) nem csinálta. Rákerestem a Microsoft Knowledge Base-en, de nem találtam semmit. Viszont rájöttem, hogy az NTFS filerendszer jobban tűri a nyaggatást, mint a FAT32, mert egy sima reset után sem kezdett kék képernyős Scandiskkel.
Előzmény: McJames (10)
McJames Creative Commons License 2001.01.05 0 0 10
Az ATX-es alaplap és/vagy a táp és/vagy a Windows.
Gagyi alaplap "téli"(alvó) üzemmódban marad és "nehezen" ébred. Az alaplap lassú, nem érzékeli a hardware-eket és/vagy nem kap elég tápot, aminek szintén több oka lehet.
Természetesen előfordulhat a software-hiba is, sajnos sem a 2k-t, sem a ME-t nem ismerem még behatóan.

Első körben lehetséges megoldás(ok):
1. BIOS-t frissítés
2. alaplap csere
3. ház/táp csere (előtte érdemes mérni a leadott delej adatait!)
4. op. rendszer-csere

5. ráolvasás, imádkozás, dühöngés, gép oldalbarúgása, stb. :))

Előzmény: zako (9)
zako Creative Commons License 2001.01.03 0 0 9
Szaporítsuk tovább a rejtélyes hibák számát... :-)
Indításkor a Win2k néha nem detektálja a billentyűzetet és az egeret... Eddig csak bekapcsoláskor fordult elő, újraindításnál még nem. SR1 fent van, a rendszer általában stabil, mindenből friss driver... Mi lehet a gáz?
flapy Creative Commons License 2001.01.01 0 0 8
én is kérdezek egyet, hátha tudja valaki mi a dörgés:
w2k alatt néha azzal indul a gép, hogy a sötét monitor közepén egy fehér ablaban megjelenik egy felirat: "Monitor is in power save mode", vagy valami hasonló.
van úgy, hogy hetekig nem jelentkezik, de néha csak a 10-12-ik ki-be kapcsolás után szűnik meg.
na ezt mivel irtják? :-)
ToM Creative Commons License 2000.12.19 0 0 7
Köszi a hozzászólásokat, megszűnt a jelenség, úgy hogy semmit nem csináltam a szerkentyűvel.
Úgy tűnik a win utolsó bejegyzése egy "hibás" lemezállapotról bennragadt.
RBurns Creative Commons License 2000.12.15 0 0 6
A Chip-ben volt egy cikk, hogy a Millenniumnak ez egy hibaja,
szoval varni kell valami javitasra...
(Asszem a novemberiben van a cikk)
mr_ricsi Creative Commons License 2000.12.15 0 0 5
Nálam akkor volt ilyen, amikor a Seagate vinyót 83MHz FSB mellett szerettem volna használni...
bandikaa Creative Commons License 2000.12.15 0 0 4
Nekem is volt ilyen gondom a Win95 OSR2vel, reinstall segitett csak, utana nem volt gond...

bandikaa

Előzmény: ToM (0)
ToM Creative Commons License 2000.12.08 0 0 3
Ne idegesíts!
Lemezfelület ellenőrzést csínáltam és nincs bad sector. A windows-é és a norton is ezt mondta.
Vagy tévedtek volna?
Rheia Creative Commons License 2000.12.08 0 0 2
Szoval kicsit bovebben...
Nekem is volt ilyen, bar az Win98 volt. Eloszor csak ez az uzenet volt, majd az egyik "javitasnal" a scandisk eccercsak ugy megjavitotta a lemezt, hogy olyat meg a legelvetemultebb virus, szant szandekkal sem kepes csinalni.

Win98 ujrainstall, par nap, majd minden kezdodik elolrol... A vegeredmeny az volt, hogy hibas a vincsi. Probald meg leformazni, szerintem lesz rajta egy rakat bad sector

udv, rheia

Előzmény: ToM (-)
Rheia Creative Commons License 2000.12.08 0 0 1
"vagy hibásak a meghajtók..."
Előzmény: ToM (-)
ToM Creative Commons License 2000.12.08 0 0 0
Ja és ez egy Win 95 OSR2
ToM Creative Commons License 2000.12.08 0 0 topiknyitó
Üdv!

A probléma, hogy az elmúlt napokban minden bootolásnál kapok egy hibaüzenetet, hogy a windows nem megfelelően lett leállítva, vagy hibásak a meghajtók stb, stb...
Na most lefuttatom a scandisket, hiba nincs és utána a következő indulásnál ugyanez történik. Már a Norton disk doctort is lefuttattam, teljes lemezfelület ellenőrzést, semmi hiba és csak kapom az üzenetet.
Mi a probléma??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!