Sziasztok! Egy kéréssel-kérdésel fordulok Hozzátok. Az ELTE TTK-n néhány lelkes tanár és diák kitalálta, hogy megszervezi és berendezi a Matematikai Múzeumot. Ennek a múzeumnak a keretein belül felmerült bennem az ötlet, hogy kellene egy vitrint berendezni Rubik-játékokból. Azonban a múzeum anyagi támogatottsága meglehetősen kicsi. Így aztán arra gondoltam, hogy megkérdezlek Benneteket, nincsen-e esetleg valakinek régi, már nem használt Rubik-kockája, vagy bármely másRubik-játéka, amit ki lehetne állítani egy vitrinben. Természetesen a múzeum nemcsak az egyetemisták számra elérhető, középiskolásokat is várunk ide, és el is viszünk nekik eszközöket, maketteket az iskolába, hogy láthassák, hol lehet kihasználni a matematika vívmányait. Ha esetleg tudtok segíteni, akár személyesen, akár ajánlatok valakit, aki tud segíteni, legyetek szívesek írjatok! Köszi!
Te egy Rubik-kocka topikban? Ne haragudj, de komolyan gondoltad ezt? Kicsit nagy falat lesz ez, nem olyan egyszerű dolog ám a kockát kirakni, ahhoz nem elég az okoskodás, észosztás. Produkálni kell :-)))
Azokat a sablon kirakási módokat keresem, amiről itt is volt szó, de nem jönnek be azok az oldalak.
Nekem a http://www.rubikscube.com/ bejön.
Egyébként attól tartok nehéz dolgod lesz ha ámítógép segítségével szeretnéd megtanulni a kirakást, tekintve hogy a monitor csak kétdimenziós. Nekem annakidején egy haverom mutogatta meg, leírásból azt hiszem képtelen lettem volna megtanulni. Igaz, akkoriban volt sláger a kocka, így volt kitől megtanulni, mert szinte mindenki azt tekerte. Szerencsére azóta sem felejtettem el mert néha gyakorlom, de sajna így neten nem tudom hogyan tudnék segíteni.
Nem találtam semmi használható anyagot a Rubik kocka kirakásához. Azokat a sablon kirakási módokat keresem, amiről itt is volt szó, de nem jönnek be azok az oldalak. Tudnátok segíteni??
Itt van egy magyar nyelvű leírás:
http://thot.banki.hu/doksi/doc/jfejes/rubik/ Annyit tudok mondani, hogy az alapokat jól kell berögzítani, mert utánna már nehezebben áll át az ember egy gyorsabb tekerési módra, ha egy lasabbat gyakoroltál be.
Nekem egy perc körül van az átlagom, de sajna annál lejjebb már nem tudom vinni. Néha beüt egy ilyen 35-40 mp, de az nagyon ritka.
Már nagyon régen nem láttam boltokban, hívd fel a Rubik Studiót, ha még gyártják, akkor meg tudják mondani, hogy kinek forgalmaznak.
Nekem az volt vele a bajom, hogy a damil nagyon könnyen meghúzódik, elszakad. Logikailag nem kihívás, bár nagyon élvezetes lapozgatni.. :)
Igaz nem kocka, de Rubik...
Én a Magic nevü Rubik játékot keresem.
Ha jól rémlik 4x2-es, müanyag lapok, damillal
összefogva. 3 egymásba fonódó kör volt rajta.
Lehet még kapni valahol idehaza?
Azt tudom hogy a www.rubikshop.com -on lehet
kapni, de a postaköltség több lenne mint maga
a játék.
Mondjuk Én pont nem az alapján rakom ki az alsó sort, mert már hozzászoktam egy fordított módszerhez, az gyorsabbnak tűnik, de már képtelen vagyok átszokni. (Nem áll rá az agyam - láttam már ilyet... ) :))))
Akkor én még csiga vagyok. Gyakorolnom kell, bár általában 2 percen belül én is megvagyok a kockával. Megnézem a linket, amit betettél, hátha valami titokra bukkanok. :)
A 3x3x3-as rekordom 37 mp. De átlag 1 perc körül vagyok. A nagyobbak viszont még lassan mennek (10-15 perc), bár azért is, mert vigyázva tekerem őket.. :-)