Ha ideges tipus az ember, akkor Rammsteint.
Ha nyugis nega, akkor Twin Peaks filmzenet.
Ha nyugis pozitiv, akkor fogalmam sincs, az nem vagyok, vagy ha igen, akkor ugy nem vagyok masnapos.
Másnaposan Black Sabbath-ot vagy Ozzy Osbourne-t érdemes hallgatni. Erőt ad a túléléshez vagy a további iváshoz.
Esetleg még Uriah Heep ajánlott, pl.: July Morning, Sunrise, Come back to me stb.
Ööö. Mindjárt írom, kurva mésnapos vagyok. Mindig ezt hallgatom, le lehet tölteni a netről.
Mike Watt and the Black Gang - Walking The Cow pont empéhárom
Mike Watt and the Black Gang - My Head is my Only House pont empéhárom
Nem tudom a címet keressetek rá.
Szerintem valami nyugodt, akusztikus merengést, amit nem szakítanak meg keményebb részek. Pl:
Rush - Rivendell
Savatage - Sleep
Meg nyugisabb Apocalypticákat...
"A csendet hallgatom, fejem zúg, benne égnek elmúlt dallamok..."
Ha igazán másnapos vagyok, egy behúzott függöny, és a csend az igazi...
Ha pedig nem vagyok igazán, akkor nincs korlátozás. Legutóbb amikor 'nem voltam nagyon, csak egy kicsit' Sepultura, meg Sadus volt a megfejtés...:))
Lassú, ambientes témát, ahogy pl. Portishead, az tuti, de nem más-, hanem aznapra, de csak grásszal. Másnaposan inkább sétafikálni kell, meg ilkyesmi, nem zenét hallgatni, legalábbis nekem nem igazán jön be. Bár tulkép. én nem is szoktam másnapos lenni, mert király a májam!
Egyértelműen R.E.M., Kispál.
Quimby túl depressziós, hard dolgok ilyenkor nem jók.
Esetleg Trainspotting (leginkább LR: Perfect Day)
RHCP is bejön (Road Trippin) v Simon&Garfunkel, h régi
idők dalait idézzük.
Hmmm.....elég vegyes a kép...
" piától másnaposan, fűtől, vagy speedtől? Mert ha a legutóbbi, akkor Máté Péter Elmegyek c. slágerét ajánlom, az tuti jó másnapi depi ellen :-))))))))"
:D
Természetesen az elsőre gondolok. Utóbbiakról szó sem lehet, hisz konzervatívak vagyunk. (Figyelsz, Viki?)
Volt itt pár igéretes tipp, amit okvetlen le kell majd csekkelni. Olyan ez, mint a sziget, itt összejönnek a különböző stílusok kedvelői és meghallgatják egymás zenéit.
"Másnaposan képtelen vagyok zenét hallgatni. Olyankor igazából semmire nem vagyok képes. :)"
Ember, nem tudod mit vesztesz....olyankor lehet igazán átélni a zenét. Ezt asszem nagyon szépen mondtam.
(Igazából költőibben akartam, de nem ment.) Itt az alkalom, itt a sok jó tipp, tessék próbálkozni.
A lényeg szvsz, hogy ne valami zúzós, gyors legyen...hanem lassú, sok mély hanggal, az se baj, ha kicsit monoton. Portisheadet próbálta már valaki?? Ez nagyon fontos kérdés, mert nagyon igéretesnek
tűnik, de még nem sikerült beszereznem. Ami még esélyes nálam az az Ummagumma, talán majd ezen a héten lesz teszt.
Ja és a félreértések elkerülése végett: a kérdés nem az, hogy részegen mit jó hallgatni (semmit), hanem MÁSNAPOSAN. Köszönöm a javaslatokat, az élménybeszámolókat és persze várom a további ötleteket a zenehallgatás eme csodálatos dimenzióját illetően.
tulkép. vagy blackmetal, vagy más, ami bejön nekem másnaposan. De pontosítsunk: piától másnaposan, fűtől, vagy speedtől? Mert ha a legutóbbi, akkor Máté Péter Elmegyek c. slágerét ajánlom, az tuti jó másnapi depi ellen :-))))))))
egy felessel kell kezdeni, aztán vmi kellemes zenét kell betenni. (a metál ilyen célokra nem alkalmas.) de olyan is elő szokott fordulni, hogy az emberben még benne van az előző este lendülete, én ilyenkor a faith no more angel dust-járól az első három számot bömböltetem, mielőtt elájulnék.
Épp aktuális topic... :)) Én egy-két francia változatot nyomnék be, irányultságomnak megfelelően.
Noir Désir: Hey you egy kiváló tipp. Les Hurléments'd Léo - szinte az egész lemezük másnapos.
Vagy az ellenkező véglet: Bach és egyéb barokk mesterek.